Ziua Logo
  Nr. 4664 de marti, 13 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Jazz-rock
"E doar Iris Eterna, Iris Maestra, Niciodata singur"
Buna seara, Iris!
"Nu putem pleca fara a va oferi o floare, stiti voi care!"
Saptamana trecuta, la Polivalenta, Irisii le-au oferit celor aproape 8000 de fani o seara magica, printr-un concert maraton de mai bine de doua ore. Cristi Minculescu a fost in forma maxima, formatia marcand prin acest concert o revenire in forta.
"Buna seara, prieteni!", "Buna seara prieteeni!", "Buna seara prieteni!!!!" si un public incandescent care a erupt. Avea sa urmeze un superspectacol, din care n-au lipsit proiectiile, efectele pirotehnice si alte nebunii. Ceea ce a contat insa cu adevarat pentru miile de oameni a fost simplul fapt ca Iris a trecut peste perioada delicata si s-a intors "la serviciu". Cu o zi inainte de concert, la probele de sunet, Cristi Minculescu vorbea despre publicul Iris ca fiind unul cu totul special. Ei bine, la Polivalenta au venit fani din toata tara, cu bannere si mesaje de dragoste. Au cantat tot timpul si au aplaudat, indiferent de varsta. La concert au fost pustani de liceu, studenti, parinti, bunici, ba chiar si vreo doi-trei rockeri care abia invata sa mearga (dotati cu bandane si bratari de piele) adusi de parintii lor. Iris aduna la un loc generatii intregi, asa cum pana acum cativa ani doar Phoenix o mai putea face.
"Ma simt din nou un vant nebun"
Calatoria prin discografia Iris, promisa inainte de concert de Minculescu&Co a fost emotionanta. S-au cantat piese pe care unii nu le-au ascultat vreodata in concert, "Speranta Mea" (Iris IV, 1990), "Eu si cu tine" ("Nu te opri", 1988), "Calatorul" sau "Pamantul il cuprind" ("Ma simt din nou un vant nebun/ Stai pe loc acum iti spuuun/ Cursa a inceput/ Spre necunoscut/ Si-n albastra noapte nu ma dau batut").
Concertul a fost gandit in mai multe parti, delimitate de super solourile lui Relu, Boro, Valter si Nelu Dumitrescu. Intre piese, Cristi Minculescu le-a multumit fanilor pentru ca au fost alaturi de el si de trupa: "Mesaje, incurajari, rugaciuni... Multumim foarte foarte mult. Nu stiu daca vom putea vreodata sa va multumim pentru tot ce ati facut. Multumim din inima!". "Vino pentru totdeauna" i-a fost dedicata Rodicai Minculescu ("Asta e pentru Rodi, sotia mea"), iar "Vis pierdut" s-a dorit a fi un tribut adus celor care au plecat dintre noi prea devreme: pe ecranele din lateralele scenei au fost proiectate imagini cu Florian Pitis, Teo Peter, Laura Stoica, Kurt Cobain, John Lennon sau Freddie Mercury.
"Nu putem pleca fara a va oferi o floare. Stiti voi care!" si a urmat Floare de Iris, moment emotionant, cantata de sala aproape fara nicio interventie din partea lui Cristi Minculescu. Invingatori, Iris au parasit scena in acordurile "We Are The Champions" (Queen) dupa ce au fost rasplatiti cu minute intregi de aplauze.
I-am intrebat pe cei care paraseau sala cum li s-a parut concertul. Urma sa ii citez in cronica. Toti mi-au zis acelasi lucru: "Extraordinar!".
Alex OLARU, alex.olaru@ziua.ro 
A r h i v a
  Povestea continua    
  Marea familie a lui Eliades    
 Top afisari / comentarii 
 Nastase si Mitrea il darama pe Geoana (4027 afisari)
 Boc lucrat cu bilele la vedere (2578 afisari)
 Ce urmeaza daca motiunea trece (2522 afisari)
 Romania, Absurdistanul UE (2519 afisari)
 Oprescu cel mai periculos contracandidat in sondajul PDL (2496 afisari)
 Full-contact in avanpremiera la Cotroceni: Basescu incearca un upercut, Antonescu fenteaza si marcheaza (5536 afisari)
 UPDATE 15:15 Motiunea a trecut. Guvernul Boc 2, primul Executiv demis, in 20 de ani, prin motiune  (3050 afisari)
 Fosta sotie a lui Gascoigne, declaratii-soc: Ma batea si ma forta sa fac sex de 10 ori pe zi! (2489 afisari)
 Esti o tipa bine si ai silicoane? Ori esti barbat si porti tanga? Scannerul de la aeroport le vede! (FOTO/ VIDEO) (2300 afisari)
 LIVE Basescu l-a plans pe Boc si se jura sa respecte Constitutia (VIDEO) (2049 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00860 sec.