Ziua Logo
  Nr. 4659 de miercuri, 7 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sanatate
PERICOLUL vine din colon
Este un demers complicat sa ajungem la miezul a ceea ce construieste sanatatea si a ceea ce o distruge. Si totusi exista o abordare simpla. Suntem rezultatul a ceea ce ni se intampla si fara voia noastra, dar cel mai adesea cu voia si "nestiinta" noastra. Hrana saraca in fibre si super-procesata este tocmai ucigasul nostru. Astfel, suferintele fizice apar in timp la nivelul rinichilor, pielii si intestinului, exact la organele prin care se face detoxifierea. Trebuie deci sa ne privim ca pe un mecanism inteligent care poate lua la timp decizii intelepte cu privire la stilul de viata, eliminarea reziduurilor si recapatarea sanatatii.
Unul dintre cele mai vechi procedee de dezintoxicare - clisma sau spalaturile intestinale, a revenit in forta, sub denumirea de hidrocolonoterapie si are ca scop eliminarea deseurilor care stagneaza in intestin de ani de zile si determina procesul de autointoxicare lenta a organismului. Printre efectele autointoxicarii pe care le punem de obicei pe seama altor afectiuni se afla pierderea vitalitatii, lipsa de concentrare, comportamentul agresiv, anxietatea, reumatismul, poliartrita, o gama larga de alergii, migrenele, insomnia. Actiunea acestui act de igiena si tratament in acelasi timp este globala si se manifesta in tot organismul: pielea isi recapata aspectul sanatos, ochii si parul, stralucirea, si tonusul general se imbunatateste sensibil.
Calea celor 5 pasi spre sanatate
Acesta este numele programului ce inglobeaza 100 de ani de experienta pe care medicul balneolog Mihaela Cucu, specialist in geriatrie si coordonator al departamentului medical Cocor Spa din statiunea Neptun il aplica cu excelente rezultate. Procedurile se integreaza conceptului de wellness-spa si includ ca prim pas hidrocolonoterapia. "Este o procedura moderna de curatare si hidratare a colonului cu apa filtrata, purificata si dezinfectata, de ozonizare controlata, urmata de terapia cu electroliti, conform unor retete speciale, de enzimoterapie de asemenea controlata, si de un program de dieta si nutritie. Echipamentul folosit este de ultima generatie, totul este computerizat si monitorizat electronic.
O sedinta dureaza 40 de minute, nu implica riscuri, nu creeaza disconfort si este precedata de o perioada de pregatire de 48 de ore in care se consuma doar lichide. Un tratament complet include 10 sedinte, incepand cu doua sedinte saptamanal si continuand apoi o data pe saptamana. Rezultatele sunt spectaculoase, scaderea in greutate e doar unul dintre ele si nu cel mai important, pentru ca un corp sanatos este acela care are intestine sanatoase. Nici cea mai grozava dieta nu va da rezultate atata timp cat colonul va fi blocat datorita acumularilor de materii reziduale nocive."
Un psiholog francez sustine ca stresul si intamplarile nefericite, care ne-au marcat existenta si pe care nu le-am putut depasi si trece la capitolul experienta, raman "nedigerate" mental, dar si la nivel fizic, in pliurile colonului, sub forma unor "amintiri toxice", generatoare de boala. Simultan cu curatirea fizica interioara, evacuarea deseurilor va provoca si o veritabila eliberare psihica, daca in acelsi timp vom folosi perioada de terapie pentru intelegerea profunda a felului in care traim. Intr-un climat menit sa induca starea de bine, confortul psihic si serenitatea se poate ajunge la ceea ce ne dorim cu totii: sa fim si la propriu frumosi si curati pe dinauntru.
Mihaela CARLAN - mihaela.carlan@ziua.ro 
 Afisari: 1820  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Turism ... pentru sanatate?   de Olga Khan
---MOARTEA --- vine prin colon ..dupa cum spunea un lord englez ...   de jan dinu
A r h i v a
  Semne ale "neglijarii"    1 comentariu
  Clisma era foarte populara    
 Top afisari / comentarii 
 Alt Guvern, alt Presedinte! Sau invers? (3522 afisari)
 Basescu, promulga legea hipermarketurilor! (2672 afisari)
 Comisie parlamentara la "Spiru Haret" (2516 afisari)
 Generalii "tradatori" fani Basescu (2111 afisari)
 PERICOLUL vine din colon (1820 afisari)
 Dupa nebunia cu "Vreau sa sune telefonul", "isterica de la TV" revine: Si-a smuls chilotii, in direct! (3235 afisari)
 Sexy Serena Williams, goala pentru admiratori  (2616 afisari)
 Monstrul din adancuri, prins de un danez (FOTO) (2614 afisari)
  Traian Basescu ar fi distrus un vapor in 1998 incercand sa-l manevreze (2433 afisari)
 A ajuns de rasul lumii: A vrut sa-si bata un vecin, dar a fost doborat dintr-un singur pumn (VIDEO) (2232 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01173 sec.