Ziua Logo
  Nr. 4656 de sambata, 3 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Doua ministere un singur salariu
Ministrii care detin interimar un al doilea portofoliu vor lua salariu doar de la ministerul unde sunt titulari, a decis, ieri, premierul Emil Boc, argumentand ca vrea sa faca "economii substantiale la buget". El a injumatatit si numarul secretarilor de stat - de la patru la doi -, cu precizarea ca "dispare nu numai postul, ci intregul aparat de care dispune", dar a promis ca nu va umbla la organigrama ministerelor. Deocamdata.
La Ministerul Educatiei, unde Emil Boc a preluat portofoliul interimar de la Ecaterina Andronescu, premierul nu stia ca exista cinci secretari de stat, iar ministrul demisionar "s-a facut ca ploua". Boc a anuntat deja primele modificari in invatamant: a revocat ordinul prin care directorii de scoli erau numiti prin ordin de ministru. Asa cum ati putut citi in ZIUA, in ciuda scandalului izbuncnit pe acest subiect, Andronescu a lasat ordinul sa-si produca efectele, schimbandu-i din functie pe toti directorii de scoli numiti prin delegatie. Totodata, Emil Boc a stabilit cu responsabilii din minister termenele de 30 octombrie si 30 noiembrie pentru prezentarea publica a modelelor de subiecte la examelele de admitere in liceu si la bacalaureat. Luni va fi facut public si calendarul probelor de competente de la bac, iar marti vor fi prezentate modalitatile de evaluare si recunoastere a certificatelor internationale sau de competente digitale, astfel ca elevii dintr-a XII-a vor sti ce-i asteapta. Emil Boc vrea ca programa de invatamant sa cuprinda 75% timp alocat predarii si 25% sa ramana la indemana profesorului pentru a flexibiliza programul de invatare cu fiecare elev. In cele maxim 30 de ore petrecute la scoala, elevul va avea incluse si orele de pregatire a temelor.
Vasile Blaga, ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, a preluat inca de joi, de la Dan Nica, interimatul de vicepremier si ministru al Administratiei si Internelor. Gabriel Sandu, ministrul Comunicatiilor, a preluat de la Constantin Nita conducerea Intreprinderilor Mici si Mijlocii, iar ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, de la Ilie Sarbu - portofoliul interimar la Ministerul Agriculturii.
Operatiune indeplinita
Ministrii PDL au preluat portofoliile de la demisionarii PSD pana la ora 12.00, intr-o atmosfera de amicitie reciproca. Adriean Videanu, ministrul Economiei, a declarat, la preluarea interimatului la Ministerul Sanatatii, ca regreta plecarea lui Ion Bazac, considerat "victima unei decizii politice". Cristian Diaconescu, ministrul demisionar de la Externe, l-a descris drept "un profesionist" pe Catalin Predoiu, ministrul independent al Justitiei. Devenit ministru interimar al Muncii, Gheorghe Pogea, ministrul Finantelor, a anuntat ca va continua "toate programele bune" lansate de Marian Sarbu. Ministrul Tineretului si Sportului, Sorina Placinta, a preluat de la Victor Ponta portofoliul Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul, spunand ca nu va opera schimbari. Elena Udrea, ministrul Turismului, a preluat portofoliul Mediului de la Nicolae Nemirschi, cu promisiunea de "continuare a activitatii conform aceluiasi program de guvernare".
Magda SEVERIN, magda@ziua.ro 
 Afisari: 145  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Da' acolo, ceva sporuri....   de JUDELE
adica un ministru lua 2 salarii??   de trkman
O semnatura de ministru face 1 milion de euro !   de sorge
A r h i v a
  Criza politica scumpeste curentul    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Geoana a murit, traiasca Antonescu & Oprescu (3504 afisari)
 Un Playboy pentru Cotroceni (2785 afisari)
 Debarcare neconstitutionala (2113 afisari)
 Sex cu subalternele (1908 afisari)
 "Mostenitorii" lui Plesita nu se lasa... (1651 afisari)
 Madonna si Lady GaGa s-au paruit intr-un studio de televiziune! (VIDEO) (4148 afisari)
  Hitler ar fi murit de moarte buna in Argentina (3809 afisari)
 Nepotul lui Elvis a mostenit atat infatisarea, cat si talentul bunicului sau (2457 afisari)
 Lapovita si ninsoare in noiembrie, viscol in decembrie VEZI PROGNOZA PE TREI LUNI (2403 afisari)
 Vanghelie: Simpatica doamna Udrea nu a fost inregistrata doar de DGIPI, ci si de alte servicii aflate in subordinea lui Traian Basescu (2304 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00933 sec.