Ziua Logo
  Nr. 4655 de vineri, 2 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Opinii
Avicola si briciul lui Okham
-- Despre cei care incearca sa ne convinga ca tot scandalul cu revocarea dlui ministru Nica - precum si toate suspiciunile referitoare la afacerile fratelui, fiicelor si apropiatilor dlui Basescu, in frunte cu cele doua amazoane prezidentiale, Ridzi si Udrea - participa la Marea Cruciada Anticomunista, nu mai pot spune nimic; m-au coplesit.
Cei care isi inchipuie insa ca acelasi scandal cu revocarea face parte dintr-un iscusit plan de castigare a alegerilor de catre presedintele in functie isi fura singuri caciula cu un zel demn de o cauza mai buna. Daca telul final al acestui incalificabil haos ar fi fost o simpla manevra de isterizare a PSD, n-ar fi fost nevoie de o tona de incoerente si razgandeli absolut penibile chiar si pentru reputatia definitiv prabusita a dlui Boc. De pe margine, lucrurile se vad mult mai jalnic, ca un machiaverlac stupid care a incercat sa-l inlocuiasca la Interne pe Nica cu Blaga, pentru a putea fura in liniste niste alegeri care risca sa fie imposibil de castigat altfel.
Din clipa in care am vazut ca primul act normativ destul de important (sau de avuabil) pentru a fi revendicat cu indreptatita mandrie pioniereasca de dl prim-ministru Boc a fost facut praf de Curtea Constitutionala, n-am mai facut vreun secret din convingerea mea de neclintit ca avem un guvern de ageamii. Cum sa nu conchid ca avem cel mai incompetent guvern de la Cuza incoace cand vad ca ne-au indatorat pe doua generatii doar ca sa alimenteze acest "bellum omnium contra omnes", numai bun in vreme de criza? Nu s-a gandit nimeni sa mai reduca din ministere, dimpotriva, a inventat doua (si-un sfert, ca sa zic asa), bugetivore la culme. Nu s-a gandit nimeni sa mai taie din foloasele necuvenite ale regilor asfaltului sau din pensia raposatului Plesita, in schimb i-au scos pe judecatori din fire, si tot mai incearca reduceri de cheltuieli dupa brevetatul model ceausist al distrugerii sistemului de sanatate, al cercetarii, al invatamantului si al culturii.
Dl Boc - care vorbeste maiestuos despre sine la persoana a III-a de cand e prim-ministru - a facut acum alta boacana, daca pot spune asa, avicola: incordat sa se ratoiasca in direct la colegii de coalitie, a scapat porumbelul cu interimatul dlui Blaga, si si-a imaginat, biet, ca PSD o sa-l inghita cu fulgi cu tot. Drept care a luat foc nu doar PSD-ul ci si opinia publica, strafulgerata la gandul ca, dupa 20 de ani de alegeri cat de cat libere, cineva se poate gandi sa cumuleze calitatea de ministru al Administratiei si Internelor cu cea de sef al campaniei unuia dintre candidati. De la alegerile din 1990 nu s-a mai pomenit asemenea fatisa nerusinare. Ca dl Boc a inceput mintenas sa dea din cot in colt n-ar fi nicio surpriza, s-a tot intamplat, dar se vede limpede ca, de fapt, dl Basescu e cel care l-a impins la acest tangou degeaba, de vreme ce presedintele a ajuns sa se milogeasca la dl Nica sa-si dea singur demisia.
Analistii vor spune ca sunt naiva, oamenii seriosi vor crede ca prea ii subestimez pe actualii guvernanti. Poate. Dar daca respectam legea lui Okham, care ne invata sa nu cautam motivatii complicate acolo unde cele simple sunt satisfacatoare, trebuie sa ne resemnam, si sa luam criza actuala drept ceea ce este ea: dovada unei prostii monumentale a actualei guvernari. O prostie ingemanata cu trufie, ca nu degeaba se spune ca "prostul nu e prost destul/daca nu e si fudul"; o prostie cat Olimpul asupra caruia troneaza - cine altul decat Zeus insusi?
Zoe PETRE - zoe.petre@ziua.ro 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
intrebari si optiuni   de realitate
Guvern de ageamii !   de george nemteanu
Excelente observatii!   de da de ce
Nu am putut sa citesc tot articolul .   de sorge
A r h i v a
  Despre starea scolii    2 comentarii
  Pelerini melomani din Montreal    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Presedintele a mutat, Geoana s-a prostit de tot (5556 afisari)
 Basescu mazileste generalii incomozi (4881 afisari)
 Guvernul prezidential (1994 afisari)
 Romania este noua tinta a Gazprom (1751 afisari)
 Traian in PSD, Mircea in Playboy (1426 afisari)
 La 41 de ani, Tania Budi - goala si sexy in Playboy (5303 afisari)
 Doi tineri fac sex in camera de asteptare a unui salon de tatuaje (IMAGINI INTERZISE MINORILOR) (4422 afisari)
 Specia umana va disparea in cateva sute de ani. Va fi o lume a sobolanilor, a buruienilor si a gandacilor (2747 afisari)
 Dan Nica face dezvaluiri incendiare: Banii negri din contrabanda cu tigari sunt folositi in campania electorala  (2384 afisari)
 UPDATE ORA 17.20: Consilierul PSD porno i-a stricat lansarea lui Geoana: Mersi, ba, este cel mai frumos cadou! (2074 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00932 sec.