Ziua Logo
  Nr. 4652 de marti, 29 septembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Mircea, fa-te ca lucrezi!
-- Geoana si-a surprins pesedistii prin faptul ca nu a cerut transant iesirea de la guvernare, dupa ce Boc l-a dat afara pe Dan Nica * Seful PSD s-a multumit cu un contraultimatum adresat premierului
Mircea PAun - ZIUA FOTO
Pesedistii au primit sah ieri de la primul-ministru, care a decis remanierea ministrului de Interne Dan Nica si un ultimatum de 24 de ore pentru gasirea unui succesor. Afirmatiile referitoare la turismul electoral i-au fost fatale lui Nica si au constituit pretextul folosit de Emil Boc in decizia sa. PDL a speculat momentul si pentru a incaiera taberele pesedis�tilor, care ravneau acest post. In lipsa unei strategii si pentru a castiga timp, Mircea Geoana a dat un ultimatum pedelistilor in care le cere sa se razgandeasca in cazul Nica.
Pedelistii i-au pocnit in moalele capului pe social-demorati si, sub pretextul grijei pentru siguranta cetatenilor, au decis sa-l remanieze pe seful MAI Dan Nica. "Am informat astazi Coalitia cu privire la intentia primului-ministru de a proceda la remaniere guvernamentala. Din acest punct de vedere am informat si consultat Coalitia cu privire la remanierea ministrului de Interne", a fost anuntul-bomba facut de Boc la finalul reuniunii liderilor PSD si PDL. Decizia remanierii lui Nica a fost luata duminica seara, dupa intrunirea Colegiului Director al PDL, unde pedelistii au primit ordin clar "ca sursele sa taca saptamana asta".
Pe tot parcursul zilei de ieri liderii PDL au continuat sa sustina ca nu vor sa rupa Protocolul cu PSD insa "asa nu mai merge". Ei s-au declarat "surprinsi de amenintarile PSD" care au reiesit din declaratiile "nervoase si cu foarte multe neadevaruri" facute de Mircea Geoana. Radu Berceanu chiar i-a acuzat pe liderii PSD ca "au prezentat voit eronat" discutiile din interiorul Coalitiei pentru a transforma remanierea lui Dan Nica intr-un motiv de a iesi de la guvernare. Pedelistii au recunoscut ca daca pesedistii nu vor nominaliza o alta persoana in afara de Nica pentru portofoliul de la Interne, atunci functiile de vicepremier si ministru al MAI vor fi asigurate interimar de catre Vasile Blaga. Astfel, secretarul general al PDL va deveni unul dintre cei mai puternici oameni din Guvern, comasand trei functii cu greutate.
Iesim, nu iesim
Dupa ce a fost informat de premierul Emil Boc ca soarta ministrului Dan Nica a fost pecetluita si acesta va fi remaniat, Mircea Geoana a fugit in Kiseleff pentru a da de stire poporului pesedist ca "PDL vrea sa puna mana pe parghiile de putere pentru a frauda alegerile prezidentiale". Unii pesedisti au ramas insa surprinsi ca nu a scos un cuvant despre iesirea de la guvernare. "Toti asteptam sa spuna ca vom iesi de la guvernare. Nu ne-a venit sa credem ca noi vorbim, iar PDL ne executa", ne-au spus mai multi social-democrati, nemultumiti de tactica adoptata de conducere. Pozand in victima, Mircea Geoana s-a intors la conferinta de presa pe care o parasise pentru a anunta ca situatia de criza politica a fost declansata de participarea PSD in comisiile Ridzi si Udrea. Excitati de modul transant in care premierul Boc le-a dictat executia lui Nica, pesedistii s-au strans in cadrul Biroului Permanent. "Nu trebuie sa iesim azi de la guvernare", i-a luat de la inceput liderul social-democratilor pe colegii de partid. "Nu vreau sa fiu papusa nimanui in Guvern", a sarit Marian Sarbu, conform unor surse din partid, in timp ce Dan Nica a pledat pentru parasirea guvernarii. Singurii membri din BPN care au cerut ramanerea la guvernare au fost Ioan Stan si Dan Mircea Popescu. "Am jurat credinta romanilor si nu gruparilor de mafioti", a fost ultimul mesaj al lui Nica in calitate de ministru de Interne.
Ultimatum de 24 de ore
Dupa ce in urma cu o saptamana, Mircea Geoana a fost intrebat de Ion Iliescu daca are vreun plan in cazul unei remanieri fortate, presedintele pesedistilor a prezentat strategia secreta. "Ii dam un ultimatum lui Boc de 24 de ore ca sa revina asupra deciziei si ii cerem presedintelui Traian Basescu sa medieze conflictul. Nu vom nominaliza alta persoana pentru Ministerul de Interne, ci ne reafirmam sprijinul pentru Dan Nica. Daca premierul nu va reveni, vom incepe discutiile cu partidele, ne vom retrage din Guvern si vom depune motiune de cenzura", au fost punctele centrale ale planului social-democrat, prezentate ieri seara si Comitetului Executiv convocat la sediul central al partidului.
"Lumea din teritoriu este foarte nervoasa. Nu mai accepta jumatati de masura", ne-a declarat un vicepresedinte PSD. Imediat dupa cearta din Coalitie, Viorel Hrebenciuc si-a mutat cartierul general la hotelul Rin, departe de ochii presei, pentru a negocia cu liberalii. "Toata lumea discuta cu toata lumea. Am vorbit cu liberalii, cum au vorbit si cei de la PDL. M-am intalnit cu PNL", ne-a declarat strategul social-democrat. Surse din PNL sustin ca negociatorul liberalilor a fost Dan Radu Rusanu.
Cristian ANDREI, cristian.andrei@ziua.ro; Irina S. CHIROIU, irina.chiroiu@ziua.ro 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Da   de R.R
PSD nu stie sa piarda onorabil!   de ioan-alexandru_vl
Rusine !!!   de Stefan Bogdan
PE CINE ???   de UNFORGIVEN
A r h i v a
  Garantie pentru Basescu si Videanu    5 comentarii
  Ancheta lui Oprescu    23 comentarii
  Nastase si Dan Ioan Popescu, reclamati la Parchet pentru privatizarea Petrom    6 comentarii
  Prostie parlamentara    
  Basescu bagat la apa    4 comentarii
  Miron Mitrea si Ion Iliescu cer "barbatie si onoare"    5 comentarii
  Cand Crin se cearta, Calin castiga    4 comentarii
  Sanatatea a intrat in coma    4 comentarii
  Majorarea TVA si a impozitului pe venit sunt inevitabile    5 comentarii
  Masuri dure    
 Top afisari / comentarii 
 Garantie pentru Basescu si Videanu (3450 afisari)
 Iliescu, pionul otravit al KGB (3205 afisari)
 Basescu, sah la Geoana cu pionul Boc (3048 afisari)
 Evadarea lui Hitler (2020 afisari)
 Nastase si Dan Ioan Popescu, reclamati la Parchet pentru privatizarea Petrom (1932 afisari)
 Regina sexului oral de la Universitatea de Medicina si Farmacie Iasi se destainuie (6216 afisari)
 Ucigasul Mihaelei Runceanu se destainuie dupa 20 de ani de tacere (5199 afisari)
 Actrita porno critica poporul roman, intr-o engleza greu descifrabila (VEZI VIDEO) (4413 afisari)
 Socant: O femeie gravida in sapte luni a fost violata chiar in fata sotului, imobilizat cu un pistol la tampla (2566 afisari)
 Amor nebun in lumea tenisului: Pennetta, numarul zece mondial, face sex cu Moya peste tot (2233 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00864 sec.