Ziua Logo
  Nr. 4649 de vineri, 25 septembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Salarizarea unitara a trecut de motiune, dar nu si de FMI
Legea salarizarii unitare a trecut ieri testul motiunii de cenzura, dar este inca amenintata de proba de neconstitutionalitate si de reprezentantii FMI, acestia cerand modificarea actului normativ.
Motiunea initiata de liberali si udemeristi a fost respinsa, desi, la inceputul sedintei parlamentare, atat pedelistii, cat si pesedistii afirmasera ca se vor abtine de la vot. Cei care au cedat si au votat pana la urma "impotriva" au fost pedelistii.
Reprezentantul Fondului Monetar International in Romania, Tonny Lybek, a declarat miercuri pentru Money Channel ca legea trebuie sa devina mai transparenta si mai usor de implementat, aratand ca urmatoarea transa a imprumutului ar putea fi acordata in functie de raspunsul la aceasta problema. "Nu este niciun secret ca institutiile financiare internationale simt ca exista loc pentru imbunatatiri. (...) Aceasta transparenta nu a fost realizata integral, mai exista loc de imbunatatire", a spus Lybek. Motiunea de cenzura a fost respinsa ieri cu 112 voturi pentru, 137 impotriva si 2 abtineri. Sesiunea Camerelor reunite a fost marcata de discursurile aprinse ale lui Crin Antonescu si Emil Boc, dar si de decizia pesedistilor de a refuza sa voteze. Liderul liberal l-a asemuit pe primul ministru cu un "mecanic de locomotiva beat" - "beat de euforie", a adaugat el dupa o pauza de efect. "Va inchipuiti ca, dupa 20 de ani, Romania beneficiaza in fine de reformele lui Boc, ca, dupa 20 de ani, reformati statul si chefuiti, domnule prim-ministru, impreuna cu ministrii dumneavoastra in locomotiva", a spus Antonescu in plen. Boc a raspuns acuzand demagogia liberalilor. "Domnului Antonescu i-as replica, dar nu am ce, pentru ca e usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune. De fapt aceasta este esenta discursului domnului An�tonescu", a spus seful Executivului.
Inaintea votului, pesedistii au afirmat ca vor ramane in sala si vor raspunde prezent, dar nu vor vota. Initial, si democrat-liberalii au dat de inteles ca au acelasi plan, prin vicele Ioan Oltean, dar pana la urma au luat decizia sa isi exprime votul. Legea poate fi inca respinsa daca pica testul de constitutionalitate, liberalii depunand o sesizare in acest sens, aflata in analiza magistratilor Curtii Con�stitutionale.
Dan CARP - dan.carp@ziua.ro 
A r h i v a
  Referendum cu prezidentiale    21 comentarii
  Plebiscitul care nu schimba nimic    
 Top afisari / comentarii 
 Generalul Olaru arunca manusa (5938 afisari)
 Biserica cu spatele la zid (2351 afisari)
 Ghaddafi a facut spectacol la ONU (2305 afisari)
 Covei: vand masini si sparg seminte (990 afisari)
 Criterii (988 afisari)
 Tanara prinsa beata la volan bate politistii din sectie (VEZI VIDEO) (1849 afisari)
 Coincidenta bulgareasca la Loto 6/49: Numerele 06, 22, 41 si 43 au iesit castigatoare de doua ori consecutiv la Bucuresti (1618 afisari)
 Jaf la drumul mare din fonduri europene (1496 afisari)
 Incredibil! Portarul lui IFK Goteborg si-a micsorat poarta in timpul meciului! (VIDEO) (1398 afisari)
 Cel mai trist catel din lume (FOTO) (1223 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00832 sec.