Ziua Logo
  Nr. 4649 de vineri, 25 septembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Presedintele Ghimpu organizeaza summitul CSI
-- Presedintele interimar de la Chisinau, Mihai Ghimpu, l-a asigurat ieri in cadrul unei intalniri pe seful administratiei de la Kremlin, Serghei Nariskin, ca summitul CSI, programat pentru 8-9 octombrie la Chisi�nau, va fi organizat conform datei stabilite, iar pregatirile pentru acest eveniment au demarat deja.
Prin acest demers, Ghimpu a dorit sa dezminta speculatiile potrivit carora, odata cu venirea noii puteri la Chisinau, relatiile bilaterale cu Rusia se vor raci, subliniind ca Alianta pentru Integrare Europeana (AIE) are intentia de a dezvolta raporturi bune cu Moscova, transmite Agerpres. Mihai Ghimpu a discutat cu oficialul Kremlinului despre cea mai importanta problema care va reprezenta principala tema a viitorului summit si anume cea a rezolvarii dosarului transnistrean.
Platoul emisiunii "Chestiunea Zilei" difuzate miercuri la Chisinau de catre Jurnal TV, a fost scena unor dispute pe marginea existentei asa-zisei "limbi moldovenesti" intre pre�sedintele comisiei pentru politica externa a Senatului Romaniei, Titus Corlatean si deputatul comunist Grigore Pentrenco. Repetand "tema moldovenismului", deputatul comunistul Petrenco a afirmat: "Limba moldoveneasca si cea romana sunt una si aceeasi limba, dar in Republica Moldova aceasta se numeste limba moldoveneasca, limba pe care o vorbesc". Pe acelasi ton, comunistul Petrenco a acuzat Romania de faptul ca nu "recunoaste existenta moldovenilor si ca nu a inregistrat diaspora moldovenesca in Romania". Oficialul roman i-a replicat ca "nu am facut acest lucru pentru ca nu putem inregistra niste aberatii". Corlatean a mai dat asigurari ca Romania ar putea facilita obtinerea vizelor pentru cetatenii Republicii Moldova prin anularea pe termen scurt a obligativitatii de prezentare a extrasului de cont de minim 500 de euro, suma de bani necesara in prezent pentru obtinerea vizelor.
Madalin NECSUTU - madalin.necsutu@ziua.ro 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Cum se numeste limba rusa in Moldova? Tot moldoveneasca?   de micky35
A r h i v a
  Ghaddafi a facut spectacol la ONU    21 comentarii
  Obama suparat pe Brown    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Generalul Olaru arunca manusa (5938 afisari)
 Biserica cu spatele la zid (2351 afisari)
 Ghaddafi a facut spectacol la ONU (2305 afisari)
 Covei: vand masini si sparg seminte (990 afisari)
 Criterii (988 afisari)
 Tanara prinsa beata la volan bate politistii din sectie (VEZI VIDEO) (1849 afisari)
 Coincidenta bulgareasca la Loto 6/49: Numerele 06, 22, 41 si 43 au iesit castigatoare de doua ori consecutiv la Bucuresti (1618 afisari)
 Jaf la drumul mare din fonduri europene (1496 afisari)
 Incredibil! Portarul lui IFK Goteborg si-a micsorat poarta in timpul meciului! (VIDEO) (1398 afisari)
 Cel mai trist catel din lume (FOTO) (1223 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00844 sec.