Ziua Logo
  Nr. 4644 de sambata, 19 septembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Bistro
Urs muntenesc cu sos picant
150 g pulpa de urs
50 g ciuperci murate intregi
0,02 g sos pimento
200 ml sos vanat
0,05 ml cognac
sare, piper
Pentru ca suntem neam de vanatori (asta pe langa agricultori, afaceristi sau oportunisti), ne-am propus ca de data aceasta sa prezentam un preparat vanatoresc. Bucatele vanatoresti sunt parte integranta, pentru unele regiuni definitorie, ale bucatariei traditio�nale, unele dintre cele mai gustoa-se preparate autohtone venind dinspre acest sector. "Ursul muntenesc cu sos picant" este una dintre retetele care spun "nu" curei de slabire si care reprezinta un o impietate pentru vegetarieni, ca sa nu mai vorbim despre asociatiile de protectie a animalelor. (Da' stii ce gustoasa e! Preparatul, dupa cum ii spune si numele, este pe baza de carne de urs. Daca nu gasiti carne de urs prin alimentare, puteti apela la un vanator iscusit sau puteti merge la Casa Iancului (Str. Sara�finesti nr. 2, Bucuresti), cei de la care am rapit aceasta minunata reteta. Pentru ca rezultatul final sa semene cu cel din poza (atentie, este realizata de profesionisti!), aveti nevoie de vreo trei sferturi de ceas si aveti nevoie de urmatoarele ingrediente (pentru o singura persoana, ca asa e la restaurant!):
Pana sa trecem la gatirea "ursului" se impun facute cateva operatiuni, in prealabil. Unu: carnea de urs se time pentru 24 de ore la macerat in bait de ulei, vin si condimente. si doi: prepararea sosul picant vanatoresc. Pentru un litru de sos avem nevoie de 300g de portocale, 200g de telina, 250g de morcovi, 300g de mere, un litru de supa de vanat, 100g pasta de tomate, o lingurita de miere, busuioc, curry, 50g de vin rosu, 50 de vinars si sare. Se fierb toate legumele si fructele in supa de vanat, pana cand sunt bune de pasat. Se mai adauga mierea, busuiocul, curry-ul si, dupa ce se integreaza cele enumerate in acest caleidoscop aromatic, se imbata (asa, pentru aroma) cu vinul rosu si cu vinarsul, pret de cateva minute la foc mic.
Carnea de urs se taie felii subtiri, pe care le imblanzim la rumenit intr-o tigaie cu ulei incins. Se adauga vinarsul (daca va arde de flambat, o puteti face) si se lasa sa fierba un pic. Peste feliile de urs deja "cherche�lite" se arunca ciupercile si sosul vanatoresc si se mai lasa un pic la imprie�tenit.
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Cine impusca ursul ?   de FB
Peste jumatate din ursi au trichineloza...   de rasputin
Regula nr unu   de georgems
Carne de urs nu am si nici nu am mancat vreodata. Nici nu voi manca, sper!   de Atamild
A r h i v a
  Domaine Ceptura Rouge 2007    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Romania antiracheta (1882 afisari)
 Amenintarea statului in stat (1844 afisari)
 Coalitia moare in octombrie (1473 afisari)
 Mofturile magistratilor paralizeaza Romania (1303 afisari)
 Beizadeaua Craiovei in fata judecatorilor (1278 afisari)
 Diva porno Felicia Tang, torturata si ucisa de iubitul ei, fost preot! (9248 afisari)
 Michael Jackson, interviu plin de dezvaluiri socante despre propria familie! (VEZI VIDEO) (3465 afisari)
 Pictorial cu scandal! Miss World Ungaria, data afara din hotel in plina sedinta foto erotica - FOTO (2309 afisari)
 Ion Dolanescu a vrut sa se insoare cu Nadia Comaneci (1612 afisari)
 Elena Basescu s-a mutat cu Syda, la Paris (1489 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00846 sec.