Ziua Logo
  Nr. 4632 de sambata, 5 septembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Meciul viitorului
-- Nationala vrea sa furnizeze diseara la Paris o mare surpriza in preliminariile CM 2010
"Tricolorii" decid pe "Stade de France" drumul pe care o va apuca Nationala: castigam si ramanem in cartile calificarii pentru mondiale, facem egal sau pierdem si ne putem apuca de reconstructie. Razvan Lucescu este in fata celui mai important examen din scurta sa cariera de selectioner si, evident, viseaza la o rasturnare spectaculoasa de situatie, cu Romania obtinand o calificare miraculoasa la CM 2010. Astazi se poate realiza o treime din acest scenariu mai degraba utopic sau se poate incheia o campanie ratata de predecesorul sau.
Razvan nu are presiunea rezultatului, pentru ca nimeni nu ii poate cere o victorie la Paris, in fata unui colos al fotbalului mondial, dar isi doreste enorm ca "tricolorii" sa faca un meci bun si, eventual, sa obtina ceva din acest meci. Oricum, calificarea nu a pierdut-o el, nu se va pierde diseara pe "Stade de France", ci este urmarea unor infrangeri din "era Piturca". Un calcul simplu arata ca o victorie cu Lituania in toamna anului trecut si un succes in primavara in Austria ar fi adus Romania la egalitate de puncte cu Franta, fara a mai socoti ca si din meciul cu Serbia se putea scoate macar un punct, ceea ce ar fi adus la o situatie mult mai echilibrata in grupa. Razvan Lucescu a insistat in aceasta saptamana pe "dopajul psihic" intensiv, repetandu-le obsesiv jucatorilor ca trebuie sa creada in forta lor de a obtine un rezultat bun in fata Frantei. Lotul este aproximativ acelasi ca la primele doua meciuri ale lui Lucescu jr ca selectioner, ambele incheiate cu victorii cu 1-0 in deplasare, adica fara Mutu, care este accidentat si a mers doar ca suporter la Paris, plus Mazilu, convocat dupa un debut bun in campionatul Ucrainei. Ceea ce poate fi rau pentru "tricolori" este faptul ca in tabara franceza nu este deloc relaxare. "Cocosii" simt presiunea unei victorii, care ii poate asigura locul secund in grupa, dar nu ne iau de sus, pentru ca in ultimele doua jocuri nu ne-au invins, ba chiar la Constanta, in toamna anului trecut a alergat sa remonteze un 2-0 pentru Romania. Raymond Domenech dispune de un lot inspaimantator de valoros, insa, asa cum deseori ii reproseaza presa din Hexagon, nu reuseste sa faca o echipa pe masura numelor pe care le are. Un avantaj al romanilor este faptul ca francezii, desi au epuizat repede biletele pentru acest meci, nu sunt foarte apropiati de nationala, iar daca aceasta este in dificultate nu ezita sa o fluiere.
Bogdan GHEORGHE ,bogdan.gheorghe@ziua.ro 
A r h i v a
  Sorana la serviciu    
  CM 2010 - Preliminarii, programul de astazi    
  Bornescu amanat    
  Danciulescu prezentat    
  Ghadaffi ar lua Milanul    
  Lobont in tricoul Romei    
     
  Frank Ribery doar rezerva    1 comentariu
  GRUPA 7 programul de astazi    
  Sarbii cu ochii pe noi    
  Cristea in vizor    
 Top afisari / comentarii 
 Un scandal cat Palatul Cotroceni (3993 afisari)
 Duduia s-a scapat: Base candidat (2307 afisari)
 Contrazisa de avocati (2269 afisari)
 UDMR si-a calculat un sfert din Ardeal (1861 afisari)
 Parlament la dublu in Chisinau (1319 afisari)
 Hrebeciuc confirma dezvaluirile lui Vanghelie: Cezar Preda, urmarit de SPP, dupa "anumite relatii care ar fi existat intre el si Elena Udrea intr-un motel de langa Buzau" (2460 afisari)
 Ritual barbar in Tibet: Morti mancati de vulturi! (ATENTIE, IMAGINI SOCANTE!) (2018 afisari)
 O reclama cu Hitler care face sex starneste dispute in Germania (VIDEO) (1992 afisari)
 Top 10 alimente benefice pentru sanatatea inimii (1947 afisari)
 Un britanic a cumparat, dintr-un bazar, o vedere cu... mama sa (1718 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00873 sec.