Ziua Logo
  Nr. 4623 de miercuri, 26 august 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
"Mafioti" pana la moarte
-- Un grup de pensionari din Genova le comanda gainarilor romani produse alimentare si electrocasnice de furat la jumatate de pret
Cincisprezece batrani din Genova sunt acuzati ca au recurs la serviciile unor tineri romani pentru a fura din supermarketuri. Decanii de varsta ai batranilor sunt o femeie de 96 de ani care spune ca a actionat impinsa de nevoie si un barbat, cunoscut doar dupa numele de Ugo, tot de 96 de ani.
Criza financiara ce a cuprins intregul continent determina cateodata oamenii sa comita "crime" nastrusnice. Asta s-a intamplat si in cazul unor batrani pensionari italieni cu varste cuprinse intre 70 si 96 de ani. Grupul este banuit ca ar fi organizat un mic trafic cu produse furate din supermarketurile din regiunea Genova, Italia. De cateva saptamani, magazinele din zona erau jefuite cu precizie aproape de ceasornic de grupuri mici (romani in majoritatea cazurilor), care luau produse casnice, alimente si alte obiecte marunte. Intrigati de aceste furturi, carabinierii i-au urmarit pe hoti si au descoperit ca prada era dusa unor batrani, intr-un parc public. Aici, seniorii plateau pe loc pentru marfa oferita, la jumatate de pret. "Ce vreti, cu pensia mea n-as scoate-o la capat. Nu am destui bani pentru mancare... Eu, care am muncit toata viata si am platit cinstit impozitele, nu mi-am inchipuit niciodata ca voi ajunge la 90 de ani sa am de-a face cu justitia" a spus Ugo, unul dintre "sefii retelei", cotidianului La Stampa, citat de Agerpres. Toti batranii invinuiti de cumpararea de bunuri furate au dat declaratii asemanatoare. "Mergeam in parc ca sa nu fim singuri si sa gasim prietenii care mai traiesc inca. Apoi i-am intalnit pe acesti tineri. Ne aduceau marfa la jumatate de pret. Si asta ne era de ajuns. Nu poti sa traiesti cu o pensie de 500 de euro pe luna", spune alt batran.
Gruparea de hoti care era compusa din trei cetateni romani si alte sase persoane de nationalitati diferite, le aduceau batranilor paine, cafea, paste si legume.
La furat cu lista de cumparaturi
Cum astfel de servicii sunt cautate si preturile marfii vandute nu puteau rivaliza cu nicio oferta de pe piata, vestea s-a raspandit si numarul de clienti a crescut. Unii au cerut si putin somon, o sticla de parfum sau mici aparate electrocasnice. Multumiti peste masura de actiunile tinerilor, unii dintre batrani au tinut chiar sa ii laude pe tineri si pentru faptul ca aducandu-le "cumparaturile in parc", ei nu trebuia sa mai care sacosele grele.
In momentul in care carabinierii le-au explicat ca pot fi acuzati de cumpararea de produse furate, toti batranii au declarat ca nu stiau ca fac ceva gresit. Avocatii celor 15 pensionari spera ca ei sa fie acuzati doar de "cumparaturi imprudente" si sa beneficieze de circumstante atenuante pentru ca au actionat "impinsi de nevoie". In Italia, cazurile de furturi din supermarketuri facute de batrani nu sunt ceva strain. De obicei, directorii de supermarketuri nu depun plangere impotriva persoanelor in varsta prinse asupra faptului, dar le cer sa plateasca pro�dusele.
Furturile s-au dublat
Directorul unui supermarket din Roma a mentionat o crestere de 50% a cazurilor de furturi savarsite de persoane in etate: "Inainte, acest tip de furt era foarte rar. Se fura de obicei produse de la promotie sau ieftine", a declarat acesta.
Robert MIRCEA 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
probabil ca cei trei romani   de IISUSCHR
Gandacii antisemiti se plang...   de evreu mandru din israel
Eu cred   de carol zwilling1
A r h i v a
  Tragedie la Otelu Rosu    
  Vanatoare nationala de criminali    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Macarale argintii rad in soare (2949 afisari)
 E.T. in capcana (2642 afisari)
 Taierea bugetarilor (2453 afisari)
 Romania land of choice era pe stoc (2117 afisari)
 DESINCTO SRL pregatea teapa fregatelor (1634 afisari)
 Un copil si-a lasat mama in chiloti, in public! (VIDEO) (3879 afisari)
 Michael Jackson traieste? Un clip in care starul apare coborand din masina Medicinii Legale face furori pe Internet (VIDEO) (3537 afisari)
 Monstrul din Loch Ness a fost gasit pe Google Earth (FOTO) (2549 afisari)
 Fara machiaj, Sharon Stone este de nerecunoscut (FOTO) (2126 afisari)
 Iat-o pe Madonna in camera hotelului de pe Calea Victoriei! (FOTO) (1981 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00995 sec.