Ziua Logo
  Nr. 4622 de marti, 25 august 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Enescu la patrat
Ca avanpremiera la Festivalul International "George Enescu", astazi (ora 18.00) la Casa cu Lei are loc lansarea cartii polemice "Isihasmul enescian. Culisele unui festival (2005-2007)" de Grid Modorcea. Evenimentul se va desfasura intr-o ceremonie speciala, inaintea unui concert cameral de exceptie, "Absolventii Cursurilor de Maiestrie", din cadrul Festivalului "Micul Paris", organizat de pianista Raluca Chifane Wagenhauser. (E.P.)
Recital restrans
Steve Vai, programat la Festivalul Cerbul de Aur pentru seara zilei de 6 septembrie, va sustine doar doua piese, muzicianul urmand sa cante fara trupa, doar peste un negativ. La final ii va fi inmanat un premiu pentru intreaga cariera. "Steve va accepta un premiu pentru intreaga cariera si va canta doua piese acompaniat de negativ. El nu va aparea pe scena cu o trupa", se arata pe site-ul oficial al artistului, www.vai.com, citat de Mediafax. Alaturi de artist, in aceeasi seara vor mai concerta Loredana si Tiziano Ferro. (E.P.)
Tabara de teatru
Cea dea XV-a editie a taberei de teatru pentru tineret Artis 15, continua pana vineri la Satu Mare. Cu aceasta ocazie, vor fi prezentate filmul si albumul "Scriitori pe Calea Regala" si cele cinci lucrari de video-art realizate de graficianul Mihai Zgondoiu pentru cartea "Poemul matrita" aparuta la editura Brumar. Pe lista de invitati se afla Gabriela si Raul Petrica Ulici, trupa de teatru, dans si mestesuguri traditionale "Holdszem Szinhaz", trupa cover-rock Burning Ashes, artista Giorgia Alexia Mocan, o fetita de sapte ani care va sustine un recital de pian si canto si percutionistul Csaba Cserey. (A.V.)
Pictor la Curtea Spaniei
Portretul Printilor de Asturia, Mostenitorii Coroanei Spaniei apartinand pictorului roman Romeo Niram, singurul strain din Garda Regala Spaniola Reales Tercios, a fost asigurat, saptamana trecuta, pentru suma de 56.000 de euro, atat pe durata transportului cat si al depozitarii, pana la inmanarea oficiala, la Palatul Regal. Tabloul are inaltimea de doi metri si latimea de 1,40 metri iar rama, realizata de artistul plastic roman Bogdan Ater, este o reproducere a Portii Sarutului de Cons�tantin Brancusi. (A.V.)
A r h i v a
  Vanatoare inteligenta de fustite    1 comentariu
  Britanicii au fost "convertiti" de Purcarete    
  Luna Bucurestiului la Praga    
 Top afisari / comentarii 
 Mircea Basescu, afaceri cu mafioti (3326 afisari)
 Savu, seful DGIA, abereaza (2519 afisari)
 Beleaua lui Traian (2370 afisari)
 Marele smen (1939 afisari)
 Conflict diplomatic Suedia-Israel (1923 afisari)
 Incredibil: Pui de "extraterestru", prins intr-o capcana de soareci! (VIDEO) (6247 afisari)
 Medic acuzat ca a facut sex cu o pacienta in cabinet, in timp ce sotul ei era in camera de asteptare (3942 afisari)
 La 44 de ani, Linda Evangelista este de nerecunoscut (FOTO) (2738 afisari)
 Sorin Rosca Stanescu: Pista INTERPOL Belgia (2164 afisari)
 Autoritatile sarbe vor sa mute tiganii dintr-un cartier al orasului Belgrad in satul romanesc Ovcea (1585 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00817 sec.