Ziua Logo
  Nr. 4616 de marti, 18 august 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Ghiveci anticriza
-- PDL si PSD s-au inteles sa implementeze 32 de masuri care vor scoate Romania din colaps * Geoana se lauda ca si-a impus punctul de vedere, insa aplicarea se va face de catre ministri pedelisti
Dupa ce s-au certat strasnic si s-au acuzat reciproc de incompetenta, liderii partidelor din coalitia de guvernamant s-au pus ieri de acord asupra unui set de 32 de masuri anticriza. Masurile convenite vizeaza patru directii: stimularea economiei, cresterea veniturilor la buget, rationalizarea cheltuielilor si cresterea lichiditatilor in sectorul bancar. Setul produs in bucataria Coalitiei reprezinta varianta de compromis intre pachetul PSD - 24 de masuri, catalogate drept "penibile" de democrat-liberalul Adriean Videanu - si cel al PDL - 37 de masuri, publicate abia duminica trecuta. Pesedistul Mircea Geoana a rasuflat usurat dupa depasirea "blocajului politic": PSD si-a impus o serie de masuri, dar responsabilitatea economiei cade pe umerii PDL, care are toti ministrii de resort.
Pentru stimularea economiei, partenerii de coalitie propun scutirea de impozit a profitului reinvestit, masura anuntata de mult timp de premierul Emil Boc, dar care depindea de negocierile cu FMI.
De asemenea, se propune instituirea unui plafon lunar de 1000 de lei pentru neimpozitarea salariilor pentru tinerii pana in 30 de ani si extinderea programului "Rabla" pentru achizitionarea de utilaje agricole de la 1 ianuarie 2010 precum si posibilitatea ca acesta sa fie accesat si de persoanele juridice, incepand cu 1 septembrie. Pentru stimularea agriculturii s-a convenit sa se dezvolte un proiect national de investitii de mediu si irigatii, dar si sa fie majorat capitalul social al Fondului de Garantare a Creditului Rural. Alte masuri la capitolul stimularea economiei sunt instituirea unei scheme de ajutor pentru IMM-urile lovite de criza economica, sustinerea productiei pentru export prin garantii si contragarantii si acordarea unui credit fiscal pentru renovarea locuintelor si cladirilor. Conform pesedistului Bogdan Niculescu-Duvaz, membrii Coalitiei au batut palma si pe un program amplu de infrastructura, privind construirea de drumuri judetene.
Impozitul forfetar dispare partial
Controversatul impozit forfetar va fi eliminat in septembrie, dupa cum a anuntat ieri Niculescu-Duvaz, cu exceptia activitatilor unde evaziunea fiscala este greu de evaluat, cum ar fi industria restaurantelor. Tot pentru a se colecta mai multi bani la buget, se va lua in calcul posibilitatea de a se supraimpozita profiturile exceptionale. In alte cuvinte, castigatorii la loterie sau beneficiarii unei mosteniri se pot astepta sa verse mai multi bani in cuferele statului.
Totodata, se analizeaza posibilitatea de colectare a accizei pentru carburanti la pompa. Pentru reducerea cheltuielilor, pachetul PSD-PDL include adoptarea Legii responsabilitatii fiscale, restructurarea ANAF, a autoritatilor de management si a organismelor interme�diare privind accesarea fondurilor structurale. Si bancile vor beneficia de masurile adoptate ieri, fiind propuse scutirea temporara de impozit a dobanzii la sumele depozitate de persoanele fizice.
Dan CARP 
A r h i v a
  Hoara, trompeta PDL pe bani publici    15 comentarii
  Udrea sfideaza Parlamentul    53 comentarii
  Banuita Anastase    13 comentarii
  Blonda chiuleste, dar depune plangeri    
  Stafful lui Ridzi la DNA    
  Gripa porcina ar putea lovi patru milioane de romani    7 comentarii
  Nu e pasare ca porcul    2 comentarii
  Masurile "penibile", furate de pedelisti    
  Algoritmul de concediere a functionarilor    1 comentariu
  Fara baza legala    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Hoara, trompeta PDL pe bani publici (2411 afisari)
 Algoritmul de concediere a functionarilor (1989 afisari)
 Udrea sfideaza Parlamentul (1812 afisari)
 Banuita Anastase (1773 afisari)
 Editorialul ideal (1530 afisari)
 Orgiile sexuale dintr-un club din Mallorca, inregistrate de turisti (FOTO/VIDEO) (4133 afisari)
 Vedeta din "Anatomia lui Gray" s-a filmat in timpul unei partide de sex in trei (FOTO/VIDEO) (2791 afisari)
 Doua colege de fabrica au descoperit ca sunt maritate cu acelasi barbat (2330 afisari)
 Expert rus: Rusia ar putea ataca Ucraina peste trei ani (2197 afisari)
 Ministerul Finantelor ii da o lovitura dura Elenei Udrea: O serie de cheltuieli facute la capitolul publicitate nu au baza legala! (2099 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01002 sec.