Ziua Logo
  Nr. 4616 de marti, 18 august 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Andrei Marga trateaza
"Criza si dupa criza"
-- Lucrarea a fost lansata de editura Eikon, in colaborare cu ZIUA de CLUJ
Foto: Ziua de Cluj
Aparitia pe scena politica si economica a unor noi oameni, care sa aduca abordari noi, este indispensabila iesirii din criza a Romaniei, a mentionat profesorul Andrei Marga ieri la Cluj, la evenimentul de lansare a cartii sale, "Criza si dupa criza".
Cartea este prima din Romania dedicata crizei economice actuale si a aparut la editura clujeana Eikon, in colaborare cu ZIUA de CLUJ, impreuna cu care va putea fi cumparata de la chioscurile de ziare din judet, incepand de joi. La evenimentul de lansare au luat cuvantul autorul cartii, profesorul Andrei Marga, rector al Universitatii Babes-Bolyai (UBB) dar si profesorul Mircea Maniu, de la Facultatea de Studii Europene, directorul editurii Eikon, Vasile Dancu, Octavian Hoandra si Rares Bogdan de la ZIUA de CLUJ si presedintele PNL Crin Antonescu. "S-a vorbit nepermis de mult despre criza, s-a vorbit asa cum ne-am obisnuit noi sa o facem, numai cum trebuia nu. Criza a fost fie aruncata in bratele adversarului politic, fie s-a nascut ideea falsa de solidarizare in fata crizei. Discutiile si solutiile in fata crizei pot fi aplicate de politicieni, la diferite niveluri, insa doar in baza unui studiu serios despre criza", a declarat Antonescu. Acesta a mentionat ca nu intamplator prima carte despre criza s-a lansat la Cluj, de catre Andrei Marga, care "a dovedit ca stie sa imbine eruditia cu simtul practic, cultura cu managementul".
Autorul cartii a subliniat ca actuala criza economica este si una culturala si ca pentru iesirea din ea "doar daca noi oameni intra in scena si aduc abordari noi". "Cu cat se va intra in probleme mai tarziu ne va costa mai mult", a mai punctat Marga. Rectorul UBB a mai specificat, la fel ca si profesorul Mircea Maniu, ca in Romania s-ar fi ajuns la criza chiar daca nu era contextul economic international nefavorabil.
Gandita ca o lucrare aplicata, cartea pleaca de la o abordare filosofica, specifica autorului, dar insista apoi pe criza economica actuala, intr-un limbaj accesibil ce prezinta notiuni economice si politice, a mentionat directorul editurii Eikon, Vasile Dancu. "Este bine sa citim aceasta carte, ca poate politicienii ne vor intreba ce am citit, le vom spune si poate totusi iese ceva benefic", a punctat senior editorul ZIUA de CLUJ, Octavian Hoandra.
Ovidiu CORNEA 
 Afisari: 167  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Hoara, trompeta PDL pe bani publici (2411 afisari)
 Algoritmul de concediere a functionarilor (1989 afisari)
 Udrea sfideaza Parlamentul (1812 afisari)
 Banuita Anastase (1773 afisari)
 Editorialul ideal (1530 afisari)
 Orgiile sexuale dintr-un club din Mallorca, inregistrate de turisti (FOTO/VIDEO) (4133 afisari)
 Vedeta din "Anatomia lui Gray" s-a filmat in timpul unei partide de sex in trei (FOTO/VIDEO) (2791 afisari)
 Doua colege de fabrica au descoperit ca sunt maritate cu acelasi barbat (2330 afisari)
 Expert rus: Rusia ar putea ataca Ucraina peste trei ani (2197 afisari)
 Ministerul Finantelor ii da o lovitura dura Elenei Udrea: O serie de cheltuieli facute la capitolul publicitate nu au baza legala! (2099 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00585 sec.