Ziua Logo
  Nr. 4612 de joi, 13 august 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Propuneri vizuale
Galeria Apollo gazduieste astazi (ora 18.00) vernisajul expozitiei de grup "Propuneri Vizuale". Cristina Oprisenescu (tapiserie - pictura), Daniel Craciun (fotografie), Doru Dragusin (sculptura), Mirela Iordache (pictura) si Simion Ciumeica (pictura), propun un dialog vizual publicului. Expozitia va ramane deschisa pana pe 26 august. (A.V.)
Urmele culturii
Asociatia Culturala VBC anunta lansarea proiectului "Urme de cultura" ce are drept scop promovarea patrimoniului cultural material si imaterial romanesc in Franta si Belgia. In cadrul proiectului se vor organiza expozitii in care vor fi prezentate oua incondeiate din regiunea etnografica Moldova, Maramures si Bistrita Nasaud. Pe langa expozitii, vor fi sustinute si spectacole de marionete si ateliere. Spectacolele se vor derula in cetatea cavalerilor templieri de secol XII Courtevoirade din regiunea Le Caylar, din Franta intre 2 si 11 septembrie, iar in Belgia evenimentele vor avea loc intre 13 si 24 septembrie la Arthis, Casa de Cultura Belgo-Romana din Bruxelles. (E.P.)
Omagiu Tatiana Stepa
Agentia "Vreau bilet", organizatoarea primei editii a spectacolului "Folk Maraton" ce va avea loc in data de 30 septembrie (ora 19.00) a decis sa-i aduca un omagiu Tatianei Stepa, una dintre reprezen�tantele cele mai de seama ale acestui gen. Intregul eveniment va fi dedicat celei care si-a oferit 27 de ani din viata genului folk, pe care l-a cantat pana in ultima clipa. (E.P.)
A murit Calin Mitici
Jurnalistul Calin Mitici, coordonatorul Sectiei Emisiuni pentru Alte Minoritati din TVR, a fost gasit mort, marti, in locuinta sa, cauzele si ziua decesului nefiind cunoscute, potrivit Mediafax. Potrivit Televiziunii Publice, Calin Mitici s-a angajat in TVR in 1990 si a fost redactor de stiri interne, corespondent al TVR in linia intai a razboiului din fosta Iugoslavie, de la inceputul anilor '90. De altfel, a fost si primul corespondent TV de razboi roman in aceasta zona, dupa 1945. A realizat o serie de programe precum "Cronica Parlamentului", "Mapamond", "Atlas", "Ora 25 Tranzit TV" dar si numeroase interviuri cu sefi de state. Dumnezeu sa-l odihneasca.
A r h i v a
  Sfarsituri ale lumii    1 comentariu
  Cazul Romosan    6 comentarii
  Poftiti la traditii si kurtos!    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Armaghedon Berceanu (2402 afisari)
 Sulfina tampon pentru Elena (2050 afisari)
 Romania in criza (1489 afisari)
 Mazare "Canci" (1442 afisari)
 Diavolul Nae Ionescu si ucenicul sau Mihail Sebastian (1101 afisari)
 Sfantu Gheorghe: ''Pentru ca e criza financiara'', primarul Arpad Antal nu vrea jandarmi romani (1598 afisari)
 Fata care a baut pana a cazut de la etaj, in Costinesti, era balerina la Opera! - FOTO (1530 afisari)
 Bordel de lux langa Guvern: Creatorul de moda Dyandy Danut Parvan, retinut pentru proxenetism (1492 afisari)
 Presa maghiara despre ''neamicalul'' Ungaria - Romania: ''Saracul Cozma! Meci memorial sub semnul urii'' (1455 afisari)
 "The New York Times": Inchisoarea CIA din Romania a fost situatã "pe o stradã aglomeratã din Bucureºti" (1403 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00890 sec.