Ziua Logo
  Nr. 4608 de sambata, 8 august 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Jurnalul lui Aleksandr Soljenitin
-- Vaduva scriitorului rus Aleksandr Soljenitin, decedat in urma cu un an, a anuntat publicarea unui jurnal al sotului ei, care ar trebui sa stearga imaginea acestuia de "barbat lipsit de indoieli", potrivit unui interviu publicat luni in presa din Rusia, citat de Mediafax.
"Sper sa public peste cateva luni <<Jurnalul>>, pe care Aleksandr l-a tinut in timp ce lucra la romanul <<Roata Rosie>>, a declarat Natalia Soljenitin pentru cotidianul Rosiskaia Gazeta. "Publicarea lui va sterge imaginea de barbat care nu avea niciodata dubii si care stia tot ce va urma", a continuat vaduva scriitorului. Ea considera ca este extrem de important faptul ca sotul ei nu a fost niciodata animat de gandul publicarii acestui jurnal in timp ce il scria. "Este un Soljenitin asa cum era el cu sine insusi".
Un proiect similar a fost deja realizat in Statele Unite, cu acordul scriitorului, iar vaduva sa afirma ca "o astfel de lucrare era necesara si in limba rusa", potrivit unui alt interviu, acordat cotidianului Vremia Novosti. Natalia Soljenitin a discutat despre acest proiect la sfarsitul lunii iulie cu premierul rus Vladimir Putin, care l-a vizitat de multe ori pe celebrul scriitor, in timpul presedintiei sale.
Actualul presedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, la randul sau, a adus un omagiu celebrului scriitor, pe care l-a definit ca fiind "un adevarat luptator, care a cunoscut tot felul de incercari grele si privatiuni", dar care "si-a pastrat credinta in oameni", potrivit unui comunicat de la Kremlin.
Scriitorul rus Aleksandr Soljenitin, care a decedat pe 3 august 2008 la varsta de 89 de ani, in urma unei insuficiente cardiace acute, a jucat un rol istoric dezvaluind rusilor si lumii intregi universul inuman al lagarelor sovietice, pe care le-a denumit "Arhipelagul Gulag". (A.V.)
A r h i v a
  Folkul in doliu    2 comentarii
  Expozitie Delavrancea    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Micul Putin de la Bucuresti (3316 afisari)
 Eliminarea fizica a lui Stalin (3243 afisari)
 Turnatori ordinari in Parlament (3133 afisari)
 Pe urmele lui Berceanu (2312 afisari)
 Arestatii de lux ai lui Basescu (1747 afisari)
 Sexy Katie Green, goala intr-un pictorial incendiar (FOTO) (9924 afisari)
 Un deceniu pierdut pentru omenire - Acum zece ani, Vladimir Putin a preluat puterea in Federatia Rusa (2394 afisari)
 Australia: Sute de mii de dromaderi urmeaza sa fie masacrati din elicoptere (2020 afisari)
 Pamela Anderson spune ca arata atat de bine la cei 42 de ani pentru ca are parte de multe partide de sex (1680 afisari)
 Nu mai este nici o surpriza: Putin confirma anexarea de facto a Abhaziei si Osetiei de Sud (1586 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00847 sec.