Ziua Logo
  Nr. 4607 de vineri, 7 august 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Inca o Revolutie
-- FC Timisoara a eliminat-o pe Sahtar Donetk, detinatoare la zi a Cupei UEFA, din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor si merge in play-off-ul dinaintea grupelor
Timisoara a trait miercuri seara inca o Revolutie, reusind o performanta extraordinara, cea mai importanta din istoria sa, cu sau fara palmaresul lui Poli. Pe Bega au mai pierdut Atletico Madrid, 2-0, care a insemnat si calificarea, sau Sporting Lisabona, tot 2-0, a fost si un egal cu Real Madrid, insa de aceasta data este vorba despre o calificare in dauna unei echipe in mare voga, Sahtar Donetk, cea care, cu Mircea Lucescu pe banca, castiga acum nici trei luni Cupa UEFA. Cu exceptia bannerelor impotriva tehnicianului roman, a fost o seara perfecta la Timisoara.
Dupa promitatorul 2-2 din prima mansa, de acum o saptamana, Timisoara s-a aparat eroic si norocos in fata ucrainenilor, a pus in trei randuri probleme in atac, dar, in cele din urma, a obtinut ce si-a propus, o remiza cu goluri mai putine decat la Donetk si, implicit, calificarea in anticamera Ligii Campionilor. Nu a fost un meci de povestit nepotilor, ci unul incalcit, cu putine faze de poarta. Timisoara s-a asezat gospodareste, pe doua linii, lasandu-i in fata doar pe Parks si Bucur sa speculeze eventuale oportunitati de contraatac. Poate mai mult decat in Ucraina, Timisoara a im�presionat printr-o organizare aproape fara cusur in defensiva si printr-o determinare totala a majoritatii jucatorilor. In aceste conditii, Sahtar a avut putine oportunitati de a ataca poarta lui Pantilimon, iar atunci cand a facut-o inaltul goal-keeper al banatenilor s-a descurcat admirabil. Daca acum trei luni intreaga Romanie a fost de partea lui Lucescu si a Sahtarului in drumul sau european incununat cu trofeul castigat la Istanbul, de aceasta data fotbalul romanesc l-a lasat din brate pe "Il Luce", poate mai putin fiul sau Razvan, care declara inainte de meci ca isi doreste calificarea echipelor romanesti, iar dupa partida privea impietrit tristetea tatalui sau. Mai mult, suporterii timisoreni au trecut in extrema cealalta, jignindu-l nemeritat pe cel mai valoros antrenor autohton al momentului.
FC Timisoara - Sahtar 0-0
Stadion: "Dan Paltinisan"; spectatori: 30.000.
FC TIMISOARA: Pantilimon - Bonfim, Nibombe, Cisovsky, Art. Karamian - S. Stancu (82 Cl. Ionescu), Alexa (67 Scutaru), Bourceanu, Arm. Karamian - Gh. Bucur (89 Magera), Parks. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau.
SAHTAR: Piatov - Srna, Kucher, Cigrinski, Rat - Hubschman - Ilsinho, Gai (55 Willian), Fernandinho - Luiz Adriano (30 Aghahowa), Jadson (69 Gladki). Antrenor: Mircea Lucescu.
Cartonase galbene: Alexa (24), Arm. Karamian (45), Bourceanu (87)/Hubschman (56), Kucher (82), Srna (86).
Au arbitrat: T. Hauge - S. Holvik si K. T. Haglund (toti din Norvegia).
Pagina realizata Bogdan GHEORGHE 
 Afisari: 230  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Sabau lauda apararea    
  Lucescu: "Felicit Timisoara"    
  Stiri pe scurt    
  Decapitati pentru mita    
  Pleaca Goian, vine Tanase!    
  Cinci la tragere    
  Liga I - etapa a II-a    
 Top afisari / comentarii 
 Capcana ruseasca (3735 afisari)
 Tu injunghii, eu transez (2035 afisari)
 Ramanem cu 107 Agentii desi UE ne cere doar 33 (1618 afisari)
 Tabara extremista in mijlocul Romaniei (1600 afisari)
 Ilegalistii de la Curtea Regelui Vacaroiu (1576 afisari)
 Sexul in public la romani e din ce in ce mai popular: Doi iubiti au facut dragoste in curtea caminului cultural (FOTO/VIDEO) (4196 afisari)
 Filaj la negocieri? - Reprezentantul UE la Chisinau, filmat pe ascuns la o intalnire cu PLDM, PL, AMN si PD  (2119 afisari)
 A murit Tatiana Stepa  (1516 afisari)
 Presedintele-jucator candideaza: Personal ma voi dedica pentru punerea in valoare a agriculturii si turismului (1273 afisari)
 Eva Mendes, goala intr-o noua reclama incendiara! (FOTO) (1237 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00830 sec.