Ziua Logo
  Nr. 4595 de vineri, 24 iulie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Procurorii o vor pe Ridzi
-- Fostul ministru al Tineretului se afla la un pas de urmarirea penala dupa ancheta declansata la DNA * Dosarul a parcurs rapid traseul Parchet - Parlament, iar PDL pare dispus sa o sacrifice
Procurorul General Laura Codruta Kovesi a trimis ieri o solicitare Parlamentului pentru inceperea urmaririi penale in cazul fostului ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob-Ridzi. Cu o seara inainte, seful Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, afirmase, intr-o emisiune la Realitatea Tv, ca fostul ministru a fost audiat pana acum, dar departe de ochii presei. Morar a informat-o pe Kovesi, aflata si ea in platou, ca a trimis deja o solicitare catre Parchet pentru inceperea urmaririi penale. Procurorul General nu a dat un raspuns pe loc, insa ieri Parchetul a actionat oficial. Ancheta parlamentara desfasurata in paralel in cazul Ridzi, ale carei rezultate ar urma sa fie dezbatute luni in plen, va inceta daca este admisa solicitarea Parchetului.
Conform unui comunicat remis ieri de Parchet, Iacob-Ridzi este acuzata de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie, instigare la infractiunea de acces fara drept la un sistem informatic savarsita prin incalcarea masurilor de securitate si instigare la infractiunea de stergere de date informatice fara drept. Kovesi a facut solicitarea la mai putin de 24 de ore dupa ce afirmase ca trebuie sa analizeze cu atentie dosarul primit de la Directia Nationala Anticoruptie. "Eu nu sunt postasul DNA", se enervase Kovesi miercuri seara, dupa ce Morar anuntase ca a solicitat inceperea urmaririi penale in cazul Zilei Tineretului. In afara de fostul ministru, alte sase persoane sunt invinuite in acelasi dosar. "Monica Iacob-Ridzi a trecut pe la DNA, iar eu am trimis o solicitare catre Procurorul General pentru a se incepe urmarirea penala. In acest caz au mai fost invinuite si alte sase persoane, dar nu va pot da mai multe detalii", a spus el. Traseul cererii de urmarire penala a pornit de la liberali, care, dupa izbucnirea scandalului Ridzi in mass-media, au inaintat o plangere penala la Parchet. Acesta a inaintat solicitarea DNA, care a demarat ancheta preliminara.
Repudiata de PDL
La auzul vestii ca procurorii cer aviz pentru urmarirea penala a lui Ridzi, politicienii au reactionat diferit. Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, s-a referit in special la procedura, declarand ca plenul va discuta in sesiunea extraordinara subiectul, indiferent daca Parchetul trimite sau nu solicitarea de incepere a urmaririi penale. Anastase a promis ca atunci cand va sosi la Camera, solicitarea lui Kovesi va fi analizata in Biroul Permanent dupa care va fi trimisa la Comisia Juridica. La randul ei, presedintele Comisiei de ancheta, Alina Gorghiu (PNL), a declarat ca se bucura de faptul ca, la o luna dupa depunerea denuntului de catre liberali, DNA ia in serios ancheta. Dupa ce au aparat-o cum au putut pe Ridzi in Comisia de ancheta, pedelistii i-au trantit acum usa-n nas, noul ministru Sorina Placinta interzicandu-i accesul in minister. "Ridzi este istorie si nu putem compromite oameni si un partid ca sa iasa ea basma curata", ne-a declarat un democrat-liberal. Si oficial pedelistii au spus ca respecta punctul de vedere al Parchetului, sustinand ca nu se vor pune in calea Justitiei.
"Punctul de vedere al PDL va fi acelasi dintot�deauna. PDL considera ca Justitia trebuie sa isi spuna cuvantul si in acest caz si nu va face din Parlament un scut, asa cum au facut alte partide. Iar daca va fi cazul si se va cere in Parlament declansarea urmaririi penale, PDL va vota pentru ca justitia sa isi faca treaba", a spus liderul partidului Emil Boc.
EBa aparata de tata
Seful statului a precizat ieri ca Elena Basescu nu are legatura manifestarile organizate de Ridzi, afirmand ca aceasta s-a aflat in timpul Zilei Tineretului alaturi de el, la Neptun, dar a admis ca de 2 mai a fost prezenta la Costinesti pentru formatia "Vama Veche". "Voltaj" - s-a corectat ulterior Basescu. El a refuzat sa dea detalii in legatura cu "intelegerile murdare" intre politicieni si presa pe care le-a invocat la demisia Monicai Iacob-Ridzi. "Va spun in modul cel mai cinstit: Nu inteleg tratamentul diferit intre cazul Monica Ridzi si cazul Nemirschi. De ce sunt tratati diferit? A platit mai mult Nemirschi pentru promovare sau nu? Daca a platit mai mult, pot sa inteleg", a adaugat Basescu.
Pagina realizata de Dan CARP si Cornelia G. POPESCU 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Vanatoare de vrajeala...   de muresanu
Basescu parca spunea altceva   de FB
A r h i v a
  SRI si DNA pe urmele Carrefour-Auchan    14 comentarii
  Pesedistii ar controla-o si pe Udrea    4 comentarii
  Boc vrea sa afle cum a cheltuit Tariceanu 3,5 miliarde de euro    8 comentarii
  ANI verifica averea lui Placinta    1 comentariu
  Educatia ingropata politic    11 comentarii
  Presedintele demasca strategia ministrului Educatiei impotriva Universitatii "Spiru Haret"    9 comentarii
  Terminator taie bugetul cu cutitul    
 Top afisari / comentarii 
 SRI si DNA pe urmele Carrefour-Auchan (3898 afisari)
 Lepadarea de prieteni (2739 afisari)
 A murit Jane a lui Tarzan (1411 afisari)
 Rusii deranjati pe Mazare (1381 afisari)
 Presedintele demasca strategia ministrului Educatiei impotriva Universitatii "Spiru Haret" (1313 afisari)
 Cea mai sexy prezentatoare din SUA, goalã, intr-un filmuleþ postat pe internet (VIDEO) (2396 afisari)
 Zeci de vedete topless au invadat plajele (FOTO) (2218 afisari)
 Kremlinul se foloseste de mascarici pentru a ataca NATO si aliatii sai (1761 afisari)
 Secretul copilului ucigas din Iasi (1348 afisari)
 Sondaj Gallup: Basescu stationeaza, Antonescu se detaseaza de Geoana (1276 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01168 sec.