Ziua Logo
  Nr. 4575 de miercuri, 1 iulie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Berceanu taie frisca Autoritatii Aeronautice Civile
Elena Andreea Frasie ridica lunar salariu 41.000 ron
Salariul de baza al angajatilor din Autoritatea Aeronautica Civila din Romania a fost redus, in medie cu 25%, o serie de sporuri salariale au fost anulate si a fost anuntata injumatatirea posturilor de conducere din aceasta institutie. De asemenea, conducerea Autoritatii a fost schimbata. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, l-a eliberat din functie pe directorul general al AACR, Adrian Vasilache, in locul acestuia numind-o pe Claudia Varlan.
"De la 1 iulie, intra in efectivitate noul Contract colectiv de munca, prin care salariile au fost asezate pe o noua grila. Astfel, salariul de baza a fost redus cu o medie de 25%. Se reduc foarte mult sporurile. Ceea ce crea mari disparitati la Autoritate nu erau salariile ci sporurile. Salariile de baza trebuie sa fie la un nivel mai ridicat decat media, pentru ca specificul activitatii determina acest lucru", a explicat ieri, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.
El a precizat ca la AACR existau sporuri "care erau destul de ciudatele", precum spor de aviatie, spor de conditii grele de munca, spor de periculozitate, spor de stres, de radiatie, de radiatii cosmice, spor de casca radio, de conditii nocive, de ecran, de zbor la joasa inaltime, de acrobatie etc. "Probabil ca cei care asculta muzica la mp3 ar trebui sa primeasca un spor de casca. Cine alege meseria de aviator stie care sunt conditiile de munca si de aceea salariile sunt mai mari decat cele obisnuite", a afirmat Berceanu. El a explicat ca unii angajati au ajuns sa aiba sporuri de doua ori mai mari decat salariul de baza. Berceanu a dat exemplu cazul fostului director al AAC, Florea Geica, care avea un salariu, fara prime, de peste 470 milioane de lei si Irina Iliescu, o alta fosta sefa din Autoritate care a avut anul trecut un venit brut lunar de 427,64 milioane de lei.
Fete cu noroc in viata
"Exista si persoane care au un formidabil spor de noroc in viata. Frasie Elena Andreea a avut un salariu mediu de 41.000 de lei, la varsta de 28 de ani, si care a terminat la Universitatea Titu Maiorescu, studii juridice. Ea are si o sora de numai 24 de ani, Loredana Frasie, care a terminat la Spiru Haret in 2007 si ocupa postul de sef serviciu in Directia de Secretariat. Oare cine nu doreste ca la 28 de ani, la cativa ani de la terminarea facultatii, sa fie angajat pe un salariu ce depaseste 400 de milioane de lei vechi?
De asemenea, Madalina Cristu - fosta consiliera a ministrului Orban, in varsta de 33 de ani si care a absolvit o facultate la Hiperion in 2007, a fost adusa la Autoritatea Aeronautica pentru a beneficia de acest noroc. Si Monicai Barbuletiu, inginer CFR si fost presedinte al Autoritatii Nationale pentru Turism, i s-a parut ca e mai interesant aici", a mai spus Berceanu.
Ministrul a mai spus ca sporurile nu vor putea depasi 50% din salariul de baza. "Pensionarii vor putea sa mai lucreze doar cu aprobarea scrisa a ministrului. Pentru ca este o meserie grea iar stresul si radiatiile cosmice pe care le-au infruntat cu multa vitejie statul a decis ca au dreptul sa se pensioneze mai devreme, la 55 de ani. Deci e normal sa iasa la pensie", a mai spus Berceanu. El a precizat ca posturile de conducere in numar de 59 vor fi reduse la jumatate.
Carmen POPESCU 
 Afisari: 1701  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
Gagica misto si cu bani   de Gargantua
Elena Andreea Frasie ridica lunar salariu 41.000 ron   de Sofocle
Merituoase fete ... parca mai ceva cu Nutzi ot Bamboo-Luxten .. 10.000 euroi pe luna ?   de Ghita Bizonu'
Cine le-a dat acele salarii nesimtite?   de Cezarica
Coane BERCEANU...   de BIRLIC
iata ca cineva are   de cosor ion
A r h i v a
  Cod rosu la taxe    4 comentarii
  Lege pentru copiii capsunarilor    3 comentarii
  Ridzi cheltuie banii statului pe imaginea ei    13 comentarii
  Garantat de Casuneanu    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Cod rosu la taxe (1910 afisari)
 Irak post-SUA (1737 afisari)
 Berceanu taie frisca Autoritatii Aeronautice Civile (1701 afisari)
 Belu dupa Ridzi (1699 afisari)
 Razboi Badea-Cristoiu (1525 afisari)
 O inotatoare a ramas in fundul gol dupa ce i s-a rupt costumul, chiar inaintea unei probe (FOTO) (2965 afisari)
 Au aparut rezultatele celei de-a doua autopsii a lui Michael Jackson! (2854 afisari)
 Povestea negrului care si-a dorit sa devina alb: Michael Jackson si-a facut zeci de operatii estetice ca sa nu-i semene tatalui pe care-l detesta (2749 afisari)
 Sexy Bar Refaeli se rostogoleste nud pentru conationalii sai (FOTO/VIDEO) (1925 afisari)
 Gheorghe Hagi, in prag de divort? (1787 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00890 sec.