Ziua Logo
  Nr. 4575 de miercuri, 1 iulie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Garantii la Oltchim
Comitetul Interministerial al Eximbank a aprobat acordarea catre Oltchim a unei garantii de 46 milioane euro, pentru un imprumut in vederea achizitionarii petrochimiei de la rafinaria Arpechim a Petrom, a declarat, ieri, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache.
Potrivit acestuia, garantiile pentru alte companii, precum Ford sau Renault, sunt inca in analiza. "Aproape 100 de companii au solicitat AVAS ajutoare de stat sub diferite forme, in contextul crizei economice", a precizat Ursache.
De altfel, in privinta ajutoa�relor de stat, Consiliul Concurentei (CC) a anuntat lansarea unei aplicatii informatice interactive (AI ReNAS), care vizeaza acordarea de asistenta tehnica informala institutiilor cu atributii in implementarea ajutoarelor de stat din Romania. "Aceasta aplicatie informatica interactiva va permite implementarea cu o mai mare rapiditate a masurilor de ajutor de stat, respectarea reglementarilor comunitare, avand ca obiectiv final sprijinirea mediului de afaceri si a economiei romanesti, in general", a declarat, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.
Prin intermediul AIReNAS, expertii Consiliului Concurentei si ai institutiilor furnizoare de ajutor de stat vor colabora direct si informal inca din faza de elaborare a masurilor de sprijin, astfel incat sa fie reduse riscurile de afectare a concurentei si a comertului cu statele membre ale Uniunii Europene.
Totodata, cei interesati au la dispozitie o pagina de Internet, care contine toate informatiile referitoare la ajutorul de stat. (I.S.)
A r h i v a
  Relaxare la BNR    
  CEC capitalizata fara acord european    1 comentariu
  Dorin Marian cauta sapropel pentru Patriciu    5 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Cod rosu la taxe (1910 afisari)
 Irak post-SUA (1737 afisari)
 Berceanu taie frisca Autoritatii Aeronautice Civile (1701 afisari)
 Belu dupa Ridzi (1699 afisari)
 Razboi Badea-Cristoiu (1525 afisari)
 O inotatoare a ramas in fundul gol dupa ce i s-a rupt costumul, chiar inaintea unei probe (FOTO) (2965 afisari)
 Au aparut rezultatele celei de-a doua autopsii a lui Michael Jackson! (2854 afisari)
 Povestea negrului care si-a dorit sa devina alb: Michael Jackson si-a facut zeci de operatii estetice ca sa nu-i semene tatalui pe care-l detesta (2749 afisari)
 Sexy Bar Refaeli se rostogoleste nud pentru conationalii sai (FOTO/VIDEO) (1925 afisari)
 Gheorghe Hagi, in prag de divort? (1787 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00729 sec.