Ziua Logo
  Nr. 4570 de joi, 25 iunie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
LifeStyle
Din culisele Miss Universe
-- Mezina grupului are doar 18 ani, iar "decana" de varsta, 25. Fete simple, cu aspiratii ce par modeste sau exagerate daca le alaturam calitatilor fizice sau intelectuale, si care incearca pe ultima suta de metri sa corecteze, sa adauge, sa fure, sa imprumute, pentru a face o figura cat mai buna. Valentina Ionescu este mandra de atmosfera care domneste intre concurente si ne-a lasat sa intram discret in culise cu trei zile inainte de finala.
Pe finaliste le-am gasit in pauza intr-unul din studiourile TVR, locul unde s-au mutat repetitiile obositoare ce tin pana la miezul noptii: flamande de ceva de mancare si de faima, cu picioarele obosite de mers pe tocuri de 10-12 cm, rabdand fara sa stie cu stoicism la frumusete si exigentele ei. Fetele sunt acum ca la un pension intensiv: invata sa calce elegant, cu regizoarea Beatrice Rancea (foto dreapta), si sa vorbeasca la fel cum merg, cu Valentina Ionescu, care le-a pregatit si o baterie de 50 intrebari pregatitoare menite sa reduca la un minim suportabil surprizele si emotiile. Genul acesta de antrenament de acomodare la un alt stil de viata li se pare unora dificil si altora, floare la ureche. Dar cine-si imagineaza ca pregatirea unui astfel de spectacol este un lucru simplu se insala. Sa acordezi 23 de viori, sa elimini stridentele, sa trezesti feminitatea si s-o faci sa danseze gratios ca meninele lui Velasquez sub ochii juratilor, e o munca istovitoare care rasplateste cu zgarcenie pana la verdictul publicului. Dar echipa Valentinei, formata din prea putini oameni, compenseaza cu entuziasmul nascut din provocarea si ambitia de a repune in drepturi concursul Miss Universe si in Romania. Luminita Ionescu este regizor artistic, Mihaela Constantinescu este regizorul muzical, Andreea Baciu, Florentina Mitrea si Gina Vadana sunt redactori, iar singurul barbat, Dragos Burcea, este editor montaj. Fetele studiaza si se studiaza, fac pronosticuri in care primul loc e mereu ocupat de cea pe care o intreb cine crede ca va castiga. Mai au de probat rochiile si de invatat sa le poarte ca americancele, care sunt punctate dupa cum reusesc sa puna in valoare creatiile vestimentare, exact pe dosul zicalei noastre snoabe cum ca "haina l-ar face pe om". Nu mai este mult pana finala Nationala a concursului Miss Universe Romania 2009 se va transmite in direct pe TVR1: sambata, 27 iunie incepand cu ora 21:10. In afara probelor de concurs - costum de baie, vestimentatie de zi, costum popular, rochie de seara si interviu de evaluare a personalitatii, show-ul va cuprinde si alte momente de divertisment, jurizarea, televoting-ul si va culmina cu alegerea castigatoarei trofeului Miss Universe Romania 2009, care ne va reprezenta la finala mondiala din Paradise Island, Bahamas.
Ce cred barbatii despre concursurile de frumusete
Bogdan Olteanu:
"Imi pare rau, dar nu discut despre chestiuni personale sau de can-can."
Marcel Iures: "Nu cred
ca ar trebui facute concursuri de frumusete."
Petre Roman: "Mi-am format in tinerete o parere gresita despre concursurile de frumusete cum ca ar fi frivole, superficiale. Ulterior, citind mai mult despre ele, am ajuns la concluzia ca este un lucru foarte serios, o proba de anduranta psihica in care personalitatea fetelor joaca rolul decisiv. Frumusetea este un plus fericit, dar nu este totul. Castigatoarea devine o personalitate care isi asuma roluri sociale importante."
Cristian Boureanu: "Exista o vorba in popor - ce-i frumos si lui Dumnezeu ii place. Mi se par firesti con�cur�surile de frumusete, vrem-nu vrem traim intr-o lume a barbatilor si este normal sa ne placa concursurile de frumusete si expozitiile de masini.
Dar ma deranjeaza cand se depasesc limitele de decenta si se scad limitele de varsta. Nu este cazul pentru Miss Universe care este un concurs traditional si de exceptie."
Sorin Oprescu: "Romancele sunt recunoscute printre cele mai frumoase femei din lume. Nu ma mira deci participarea Romaniei la Miss Universe. Sunt alaturi de castigatoare oricum
ar fi ea, blonda, bruneta
sau roscata si ii
doresc succes in marea competitie. Este bine sa se vorbeasca despre Bucuresti in lume, este bine sa se stie despre Romania."
Madalin Voicu: "Bine si frumos, dar un concurs de inteligenta cand organizati, fratilor?"
Pagina realizata de Mihaela CArlan 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Proba de anduranta psihica, mai Petrica de Apaca ?   de CALUGARU
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Imunitate prezidentiala (3050 afisari)
 Conspiratia bancilor (1958 afisari)
 Secretul mumiilor decriptat de tomograf (1818 afisari)
 PDL ar schimba majoritatea (1648 afisari)
 Cati Andronescu, mama pensionarilor de lux (1591 afisari)
 Actrita Farrah Fawcett a murit de cancer la varsta de 62 de ani (3038 afisari)
 A gasit o comoara de 300.000 de euro cu un detector de metale (2821 afisari)
 Cercetarea militara romaneasca a testat saptamana aceasta cateva dintre propriile realizari (2631 afisari)
 Fenomen meteo extrem: "Tornada" la Constanta (VIDEO) (2093 afisari)
 Jennifer Lopez - cu sanii la vedere, fara pic de intentie! (FOTO) (1920 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00973 sec.