Ziua Logo
  Nr. 4568 de marti, 23 iunie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Trecutul familiei Wagner anchetat
-- Nepoata lui Richard Wagner, compozitorul preferat al lui Adolf Hitler, a lansat o investigatie pentru a afla legatura dintre familia sa si regimul nazist, dar si presupusa relatie amoroasa dintre bunica sa, Winifred Wagner si dictatorul german.
Katharina Wagner a invitat istorici independenti sa investigheze daca F�hrer-ul a avut o relatie amoroasa secreta cu bunica sa Winifred si sa clarifice alte ipoteze care il leaga pe celebrul compozitor Richard Wagner de regimul nazist. "Toata copilaria si adolescenta mea m-am confruntat cu acest subiect, nazismul", a spus aceasta presei germane, enuntand intrebarile care i s-au pus cel mai des: "A fost bunica ta amanta lui Hitler?", "Cat de apropiat a fost tatal tau de Hitler?". Nepoata lui Richard Wagner a vorbit despre datoria istorica a urmasilor com�pozitorului de a furniza raspunsuri la aceste intrebari. In urma cu noua luni, Katharina si sora sa vitrega, Eva Wagner-Pasquier, au preluat rolul de organizatoare ale Festivalului Wagner de la Bayreuth, lansat in urma cu 133 de ani pentru a prezenta compozitiile marelui muzician Richard Wagner. Prieten apropiat al familiei, Adolf Hitler participa la festival in fiecare luna iulie si a protejat acest eveniment muzical, in ciuda faptului ca celelalte arte au avut de suferit sub regimul nazist. Popularitatea festivalului Bayreuth a continuat sa creasca si dupa terminarea celui de-al Doilea Razboi Mondial. "Planeaza o umbra asupra festivalului si simt ca este responsabilitatea mea sa clarific aceasta chestiune", a spus Katharina, adaugand ca simte nevoia "sa faca pace cu trecutul familiei sale". (D.M.)
A r h i v a
  Premierul porno loveste din nou    
  Darth Vader a invins boala    
  Britney, afectata de recesiune    
 Top afisari / comentarii 
 Diversiunea Voronin (2871 afisari)
 Marele Licurici ne fura la ape (2737 afisari)
 Obsesia EBa si factorul etnic maghiar (1553 afisari)
 Opus Dei se demasca (1434 afisari)
 Gardienii Revolutiei ameninta ca vor zdrobi protestele opozitiei (1358 afisari)
 Fiul cel mic al lui Silviu Prigoana si al Adrianei Bahmuteanu a murit (3196 afisari)
 Analist de serviciu al Kremlinului si comunistilor moldoveni ameninta Romania cu dezmembrarea teritoriala (3137 afisari)
 Harta "Moldovei Mari", la Ambasada RM de la Bucuresti (2615 afisari)
 Abuzata de un elev de 15 ani, o profesoara acuza scoala ca a pus-o in calea violatorului (2585 afisari)
 Din Courtney Love a ramas doar o umbra (FOTO) (2180 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00787 sec.