Ziua Logo
  Nr. 4566 de sambata, 20 iunie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Bucataria � la Page
Prezent la cea de-a patra editiei a Salonului de carte Bookfest, scriitorul francez Martin Page ne-a destainuit cateva secrete despre cel mai proaspat roman al sau "O poveste de dragoste, poate", lansat ieri, la standul Humanitas Fiction, in colectia "Cartea de pe noptiera". In cadrul aceleiasi edituri au mai fost lansate cartile: "Dama cu camelii" de Alexandre Dumas fiul, un audiobook in lectura Rodicai Mandache, "Antologia rusinii" dupa Virgil Ierunca, "Cum te poti rata ca scriitor" de Alex Stefanescu, "Memoriile unui fugar" de Lidia Staniloae, "Despre Noica. Noica inedit" coordonat de Gabriel Liiceanu, Alexandru Dragomir, Dan C. Mihailescu, Andrei Cornea, Andrei Plesu, Ioana Parvulescu, Sorin Vieru, Sorin Lavric, iar in colectia "Cartea de pe noptiera", "Cartea nelinistii" de Fernando Pessoa, "Ultimul Cato" de Matilde Asensi si "Calatorie libera" de Zhuang Zi.
Ce subiecte din viata reala va inspira?
Nu imi premeditez subiectele. O idee pentru un roman poate fi usor inlocuita de o alta. In orice moment din viata mea incerc sa fac conexiuni intre lucrurile care ma intereseaza, iar uneori am impresia ca mintea mea se transforma intr-o "bucatarie". Iar din aceasta "bucatarie" extrag ingredientele pentru "reteta" unui roman. Dar in mod sigur, ceea ce ma inspira este munca.
De ce toate personajele sunt bizare?
Nu stiu daca sunt neaparat bizare, dar in mod sigur sunt ciudate. Acest lucru poate fi si o consecinta a faptului ca cei mai multi dintre prietenii mei se apropie tipologiei personajelor mele. Deci imi este mai usor intr-un fel sa scriu despre astfel de oameni, de care sunt inconjurat zi de zi. Imi place sa scriu despre oameni neobisnuiti, deoarece personajele iesite din tipar plictisesc mai putin, decat personajele obisnuite.
Daca ultimul roman
ar fi ecranizat, cine
l-ar interpreta pe Virgile, personajul principal
din "O poveste de dragoste, poate"?
Presupun ca actorii francezi nu sunt foarte la indemana, si atunci as incerca sa gasesc pe cineva din peisajul hollywoodian. Daca romanul ar deveni subiectul unui film, atunci Edward Norton este actorul ideal care sa-l interpreteze pe Virgile. Este un artist complex care reuseste sa joace cu talent diferite genuri, drama, thriller.
Fata de care este indragostit ar putea
fi jucata de...
Nu, deoarece fata pe care o urmareste obsesiv Virgile, nu exista decat in mintea lui. Ea este o fantoma. In finalul cartii, aceasta obsesie se resfrange asupra lui. Virgile realizeaza ca obsesiva cautare este, de fapt, o cautare de sine.
Cum va simtiti
atunci cand auziti vorbindu-se despre stilul "� la Page"?
Sunt flatat bineinteles. Dar in acelasi timp nu prea stiu exact la ce se refera. Suna bine "a la Page", acest lucru insemnand ca stilul meu este, intr-un fel, inconfundabil. Dar in general nu prea imi face placere sa citesc criticile ziarelor si a diverselor publicatii pe marginea cartilor mele.
Adriana Vasiliu 
A r h i v a
  Recviem pentru o ruina    
  Scriitorii si premiile    
  Cuvinte istorice care n'au fost spuse (I)    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Noua Mica Antanta (2376 afisari)
 Alistar prins cu averi ascunse (1913 afisari)
 Necolaiciuc posibil agent acoperit (1798 afisari)
 Giovanni Becali sparge Dinamo (1684 afisari)
 Felix rapus de verisoare (1589 afisari)
 Clarvazatoarea care a prezis atentatele din SUA, sustinea ca al Treilea Razboi Mondial va incepe in 2010 (6331 afisari)
 Rusia a declasificat informatii despre agentul sovietic care a furnizat Moscovei ziua si ora la care urma sa fie declansata operatiunea Barbarossa  (5030 afisari)
 Cum l-au ingropat, asa l-au gasit! (IMAGINI SOCANTE) (3932 afisari)
 Posesoarea celui mai sexy posterior pozeaza fara chiloti (FOTO) (3386 afisari)
 In chiloti si cu sanii mai mult pe afara, Jordan s-a destrabalat in Ibiza (FOTO) (3096 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00902 sec.