Ziua Logo
  Nr. 4565 de vineri, 19 iunie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Capusele de Dambovita au radacini in Consiliul Judetean
-- Metoda infiintarii, in afara legii, a unei societati pe actiuni cu unic actionar Consiliul judetean Dambovita, nu a avut ca scop numai ocolirea legii licitatiilor pentru imbogatirea "termitelor de asfalt", ci si favorizarea firmelor care apartin rudelor apropiate ale unor directori din Consiliul judetean.
Astfel, aceste societati au putut incheia contracte cu SC "Lucrari, Drumuri si Poduri" (LDP), fara a fi nevoite sa mai treaca prin emotiile unei licitatii si fara ca cineva sa se mai gandeasca la Legea conflictelor de interese.
SC Ecitcor SA are drept principal actionar pe Emil Bondila (99,95%), fratele lui Dorel Bondila, director in consiliul judetean si om de incredere, spun surse din consiliu, al pesedistului Gheorghe Ana, fostul presedinte al Consiliului Judetean. Dupa ce, ani de-a randul, a avut ca principal obiect de activitate "comert cu amanuntul in magazine nespecializate", Ecitcor s-a reorientat, in 2007, spre "lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale". De atunci, firma s-a abonat si ea la contracte cu firma de stat LDP SA, condusa de Mircea Leca, obtinand dintr-un foc, la sfarsitul mandatului lui Ana, un contract de peste 100.000 RON, fara vreo licitatie sau alta procedura legala. Pe langa acesta, Ecitcor a mai primit, in 2008, contracte de constructii cu Inspectoratul Scolar Judetean, in urma unor licitatii dubioase, castigate dupa ce inspectorul general de atunci, Maria Cristea, a devenit consilier judetean!
Cea mai scumpa oferta
Licitatiile au fost adjudecate de firma Ecitcor, desi aceasta a cerut de trei ori mai multi bani decat ceilalti ofertanti. La data de 19 mai 2008, Ecitcor a "castigat" licitatia prin care i s-a atribuit lucrarea de reabilitare a Scolii din comuna Voinesti, pentru care a cerut si a primit 981.980 RON. Ceilalti competitori au fost respinsi pentru ca au cerut pentru lucrare de trei ori mai putin. Motivarea Comisiei de licitatie a Inspectoratului Scolar Dambovita este de-a dreptul penibila: "Ofertele depuse de ceilalti competitori au fost considerate inacceptabile deoarece ofertele financiare sunt mai mici decat valoarea lucrarilor de constructii montaj estimate de proiectant", valoare care nu a fost comunicata (tuturor?) participantilor.
Recidiva Ecitcor
Specialisti din cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare si Monito�rizare a Achizitiilor Publice ne-au declarat ca este o ilegalitate flagranta. "Nu ai voie sa impui astfel de conditii, mai ales cand este vorba de bani publici. Ai dreptul sa soliciti unei firme sa justifice costurile daca oferta este prea mica, dar in niciun caz nu o poti elimina direct. Or, in cazul acesta, trei firme au avut oferte sub 400.000 RON si au fost respinse pentru a fi declarata castigatoare firma care a cerut un milion!", ne-au declarat sursele din ANRMAP. Celalalt contract a fost castigat de firma fratelui lui Dorel Bondila, in aceeasi maniera, pentru o scoala din Targoviste unde a cerut de trei ori mai mult decat ceilalti patru participanti, eliminati pentru ca cereau prea putini bani publici! "Nu cunosc aceste aspecte, la acea data nu lucram in cadrul inspectoratului. Voi propune constituirea unei comisii care sa verifice daca s-a respectat legea la procedura de atribuire a lucrarilor in cauza", ne-a declarat Aurora Solomon, actualul inspector general. Dorel Bondila ne-a confirmat ca actionarul principal al Ecitcor este fratele sau, dar a negat ca ar avea vreun interes sau implicare in contractele semnate de aceasta cu LDP Dambovita sau cu Inspectoratul Scolar.
Catalin ANTOHE 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
incredibil   de danie1
A r h i v a
  "Prima casa" umfla preturile    4 comentarii
  Romanii, tinte vii la Belfast    3 comentarii
  Ridzi: "Nu ma intereseaza cum s-au cheltuit banii!"    16 comentarii
  Asteptandu-l pe Necolaiciuc    2 comentarii
  Basescu ar condamna si Mineriada    8 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Un motiv sa cada (3206 afisari)
 "Prima casa" umfla preturile (2057 afisari)
 Vanghelie lasat fara putere (1888 afisari)
 Ridzi: "Nu ma intereseaza cum s-au cheltuit banii!" (1236 afisari)
 Tigani romani sau tiganii de romani? (1186 afisari)
 Poze nud ale Madonnei au fost facute publice (FOTO) (2389 afisari)
 O politista a fost aruncata in piscina cu tot cu pistolul din dotare - VIDEO (2141 afisari)
 Salarii intre 1.200 si 6.900 lei in sistemul sanitar. VEZI AICI GRILA! (2001 afisari)
 Angelina Jolie, protagonista unor scene fierbinti, impreuna cu o alta femeie! (FOTO/VIDEO) (1818 afisari)
 Basescu si Boc au pufnit in ras cand au fost intrebati de subiectul "Monica Iacob-Ridzi" (1588 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00943 sec.