Ziua Logo
  Nr. 4563 de miercuri, 17 iunie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Deputatii PSD, PNL si UDMR tin Justitia departe de fostul premier
Fortareata in jurul penalului Adrian Nastase
Adrian Nastase a reusit sa scape din nou de inceperea urmaririi penale in Dosarul Zambaccian I, deputatii PSD, PNL si UDMR retragandu-se ieri de la dezbaterea solicitarii procurorului general Laura Kovesi de a-l trimite pe fostul premier in instanta. Sprijinul colegilor de partid si lehamitea opozitiei au survenit unei dezbateri indelungate in plen, precedate de o sedinta-maraton luni seara, in Biroul Permanent, unde Nastase a avut un meci de trei ore cu presedintele Camerei, Roberta Anastase.
Pesedistul a declarat in plen ca nu ii e teama de trimiterea dosarului in justitie, dar un eventual vot ar duce la un "precedent inadmisibil: ar trebui votate 620 de hotarari ale Camerei mergand pe teoria lui Kovesi". "Domnule Nastase, ma dezamagiti, dar nu este prima oara. Informati complet gresit", i-a replicat Anastase. Fostului premier i-au luat apararea si deputatii PSD Eugen Nicolicea si Florin Iordache, care au amenintat cu reluarea votului si pentru presedintele Camerei, daca tot se reia votul pentru inceperea urmaririi penale.
Pesedistii au fugit din sala
Sefa Camerei a anuntat ca va supune mai intai votului hotararea luata in Biroul Permanent care stipula votarea solicitarii. Picatura care a umplut paharul a fost citirea scrisorii de catre Anastase, moment in care pesedistii au inceput sa stranga randurile. "Cand un prost da cu piatra in balta, cinci destepti se chinuiesc sa scoata piatra, aceasta este situatia in care ne aflam", a declarat plastic Viorel Hrebenciuc, anuntand ca deputatii PSD parasesc sala. La iesire, Hrebenciuc a mentionat ca social-democratii se mai intorc "doar cand se hotaraste domnul presedinte Basescu sa respecte legile in tara asta". Imediat, liberalul Eugen Nicolaescu a declarat ca presedintele Camerei nu si-a indeplinit atributiile si ca penelistii se vor intoarce dupa concluzionarea disputei. Anterior, Marton Arpad anuntase ca si udemeristii parasesc sala pentru ca nu gasesc nicaieri o hotarare de incepere a urmaririi penale.
Noul episod din serialul Zambaccian vine dupa ce Camera a respins pe 13 august 2008 solicitarea DNA de a trimite Dosarul in justitie. Decizia a fost luata, insa, datorita lipsei de cvorum, astfel ca PDL a sesizat Curtea Constitutionala ca o asemenea hotarare ar trebui admisa doar cu voturile majoritatii celor prezenti. Curtea a dat dreptate in octombrie pedelistilor. In aceste conditii, Kovesi a trimis o noua solicitare Camerei, pentru inceperea urmaririi penale. In paralel, problema s-a complicat si mai tare la Comisia de Regulament care a dat un aviz favorabil hotararii Curtii, aceea de a se schimba regulamentul. Situatia a produs o confuzie, pesedistii si pedelistii nereusind sa se puna de acord asupra a ce voteaza: scrisoarea lui Kovesi sau avizul Comisiei.
Dosarul "Trofeul calitatii" a fost suspendat
Procesul in care Adrian Nastase este judecat in dosarul "Trofeul calitatii in constructii" a fost suspendat, dosarul fiind trimis la Curtea Constitutionala, dupa ce instanta suprema a admis ieri o exceptie de econstitutionalitate privind Ordonanta de urgenta privind infiintarea DNA invocata de aparare. Avocatul apararii a sustinut ca actul normativ privind transformarea PNA in DNA este neconstitutionala pentru ca Guvernul nu a motivat, potrivit normelor legale, urgenta introducerii acestei Ordonante.
Dan CARP 
 Afisari: 1218  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 11 Afiseaza toate comentariile  
D-le Carp   de irlanda
Parlamentul nu a fost ales sa apere ticalosii   de Gargantua
O scarba vecina cu greata,   de v.somesan
Cardashia pesedisto-penelisto-maghiara   de Mona G.
ma gandesc si eu ca prostu   de pnp
Se pregateste ..Traian Basescu   de FB
O mina spala pe alta   de Mihai101
A avut la dosare la activ si mereu apar nume noi ca eu le incurc de fiecare data, Zambaccian I ?    de Atamild
Mare magarie!   de iovan canda
adevarata valoare a democratiei.   de danie1
Comunistii PSD-isti iau apararea comunistului Nastase (psd-ist si el )   de Aladin
A r h i v a
  Rusia inghite Europa de Est    9 comentarii
  Voronin l-a facut vicepremier pe Iurie Rosca    5 comentarii
  Cizma comunista pe opozitia de la Chisinau    1 comentariu
  Romania a ajuns datoare vanduta    23 comentarii
  Estimari de groaza    
  Basescu: Bancile isi fac singure rau    2 comentarii
  Cutean la locul faptei    2 comentarii
  Becali pierde munitie    2 comentarii
  Garsoniera tip Scornicesti    
 Top afisari / comentarii 
 Rusia si "surpriza din august" (4551 afisari)
 Rusia inghite Europa de Est (3198 afisari)
 Romania a ajuns datoare vanduta (2928 afisari)
 Uniune fascista romano-rusa (2218 afisari)
 Ipocrizia celui de-al Patrulea Reich (2075 afisari)
 Fotografii cu Miley Cyrus surprinsa cand facea sex oral, circula pe Internet (8066 afisari)
 Dezvaluiri-soc: O prostituata sustine ca a iesit la produs in Capitala, alaturi de Monica Columbeanu (VIDEO) (4161 afisari)
 Limba romana ii face sa se strice de ras pe realizatorii unei emisiuni BBC (VIDEO) (3097 afisari)
 Ghici cine este blonda care arata senzational si la 51 de ani? (2254 afisari)
 Misterul disparitiei unui copil de doi ani in urma cu mai bine de jumatate de secol, aproape de rezolvare (2054 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00942 sec.