Ziua Logo
  Nr. 4562 de marti, 16 iunie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Barbatii mai vulnerabili in fata cancerului
-- Lipsa de preocupare pentru o viata sanatoasa si vizitele tardive la medic ii fac pe barbati cu mult mai vulnerabili in fata cancerului, avertizeaza cercetatorii britanici.
In ceea ce priveste formele de cancer care afecteaza ambele sexe, 60% dintre barbati sunt in situatia de a dezvolta o asemenea maladie, care se dovedeste mortala pentru aproximativ 70% dintre bolnavi, precizeaza cercetatorii de la Cancer Research UK. Cauzele acestor cifre alarmante nu sunt de natura biologica, ci sunt in legatura directa cu faptul ca femeile au mai multa grija de ele insele, explica savantii. Acestia din urma doresc astfel sa atraga atentia ca cel putin jumatate dintre cazurile de cancer ar putea fi evitate daca oamenii (si in special reprezentantii sexului masculin) ar fi dispusi sa-si corecteze apucaturile nesanatoase si stilul de viata distructiv. Concluziile cercetatorilor britanici au la baza o analiza detaliata a tuturor cazurilor de cancer din 2006 si 2007. Excluzand tipurile de cancer specifice fiecarei categorii - cum ar fi cel de san in cazul femeilor si cel pulmonar, in cazul barbatilor, care se considera ca fumeaza mai mult - s-a descoperit o diferenta uluitoare intre cele doua sexe. "Diferenta este realmente semnificativa si ne-a luat oarecum prin surprindere pentru ca nu exista factori biologici pentru care sexul tare sa fie mai expus imbolnavirii. Spre deosebire de barbati, care sunt delasatori si ajung adesea la medic mult prea tarziu, femeile au incomparabil mai multa grija de sanatatea lor", a explicat profesorul David Forman, unul dintre autorii studiului mai sus mentionat. (D.M.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Unii mai si mint la doctor ....    de Olga Khan
A r h i v a
  Fiul lui Fidel si amanta virtuala    
     
  DiCaprio in Belize    
 Top afisari / comentarii 
 Candidatul surpriza: Mircea Marean Hrebenciuc (2388 afisari)
 UE il obliga pe Voronin sa scoata viza pentru romani (2072 afisari)
 Reflectoarele din nou pe Pacepa (1420 afisari)
 Goagal Vanghelie (1329 afisari)
 Vestul salbatic de la Jilava (1262 afisari)
 Concluziile autopsiei: Pasagerii avionului Airbus prabusit in Atlantic nu au murit in urma unei explozii  (2564 afisari)
 Are cel mai bun job din lume si tot nu e multumit. Vezi de ce!  (2461 afisari)
 Femeile n-ar trebui sa ramana insarcinate dupa 35 de ani (VEZI DE CE) (2426 afisari)
 Actorul Alec Baldwin a vrut sa se sinucida! Vezi de ce! (2113 afisari)
 Care e mai frumoasa? Cindy Crawford si fiica ei seamana ca doua picaturi de apa (FOTO) (2030 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00742 sec.