Ziua Logo
  Nr. 4561 de luni, 15 iunie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Un an cu Oprescu
-- Rezilierea contractului cu DALLI, salvarea parcurilor, parcaje si pasaje noi sunt cateva dintre realizarile si proiectele prinse de primarul Capitalei in bilantul activitatii sale
Foto: AGERPRES
Sorin Oprescu si-a prezentat, ieri, fix la un an de cand bucurestenii l-au ales primar general, bilantul activitatii sale in aceasta perioada. Rezilierea contractului cu DALLI figureaza pe primul loc la capitolul realizari, municipalitatea fiind de acum incolo singurul administrator al parcarilor din centrul orasului.
Operatiunea "Salvarea parcurilor" a inceput vara trecuta, iar de atunci au fost desfiintate 240 de constructii ilegale si recuperati peste 35.000 de mp de spatiu verde. Edilul-sef a anuntat ca se afla "intr-o colaborare stransa" cu Parchetul General si ca asteapta rezultatele anchetelor si oprirea construirii vilelor sau demolarea celor fara autorizatie, iar din partea Guvernului - exproprierea terenurile retrocedate in parcurile Tineretului si Circului. Oprescu va ataca hotararile CGMB prin care parcurile Izvor, Crangasi si spatiul verde de la Universitate au fost trecute in administrarea sectoarelor, amintind ca la inceputul lunii a lansat in dezbatere publica un proiect de hotarare pentru protejarea spatiilor verzi.
Primarul general a anuntat ca va cere Consiliului General sa-i aprobe introducerea brevetului verde cu masuri obligatorii de igienizare pentru constructori.
La capitolul investitii, edilul-sef a marcat reabilitarea celor 102 scoli finantate de Banca Europeana de Investitii. "Eu fac 20 de scoli intr-un an, iar ei au facut 5 in 5 ani", a punctat Oprescu. Edilul are studii de fezabilitate pentru 20 de gradinite noi si asteapta ratificarea unui credit BEI pentru finantarea constructiilor ce vor aduce un plus de 2000 de locuri pentru prescolari.
11 km suspendati
Anul acesta au fost deblocate exproprierile la Pasajului Basarab, municipalitatea si-a incheiat partea de lucrare la Pasajul Baneasa, iar pentru ca "defluirea traficului sa nu se transforme in conflict la Piata Presei", Oprescu a propus construirea unui pasaj, al carui proiect a fost aprobat de CGMB pe 2 iunie. Alte pasaje noi sunt aprobate - pe sub calea ferata la Elena Vacarescu-Sos. Nordului si pasajul superior D-na Ghica-Colentina -, iar in lucru se afla studiul de fezabilitate pentru pasajul subteran Elena Vacarescu-Garlei, pe sub DN1. Anul acesta vor fi reabilitate 34 de strazi si lucrari de intretinere la 100 de bulevarde, iar in iulie incep lucrarile la diametrala Nord-Sud (Buzesti-Berzei-Uranus). "La autostrada suspendata este terminat studiul de pre-fezabilitate si imi propun ca in urmatorii 3 ani sa finalizez macar 11 km din ea", a precizat Oprescu.
Tot anul acesta incep lucrarile la 8 parcari subterane si la 21 supraterane, vor fi extinse retelele de apa pe 34 strazi si vor fi consolidate 44 de cladiri cu bulina rosie. Se lucreaza in forta la Stadionul National, in Centrul Istoric, iar spitalele sunt si ele pe lista. La capitolul colaborare cu viceprimarii si cu consilierii generali, Oprescu a spus scurt: "Indiferent de cum incearca unii sa tensioneze relatiile dintre mine si ei, dupa un an se vede ca reusim, totusi, sa ne intelegem".
Magda SEVERIN 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
si bulina?   de dorumare
A r h i v a
  Marea Gala a micilor instrumentisti    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Cum si unde a murit Eminescu (4586 afisari)
 Detonatorul Ahmadinejad (2056 afisari)
 Cabana de criza (1576 afisari)
 Presedintele Basescu anunta recesiunea (1439 afisari)
 Norme pentru Prima Casa (1158 afisari)
 Chris Brown se razbuna din nou: Scene fierbinti de sex cu Rihanna circula pe Internet! (VIDEO) (3675 afisari)
 Vadim, folosit de Iliescu ca sa redevina presedinte. Istoria se repeta? (2584 afisari)
 Megan Fox face senzatie la Berlin cu o rochie ce lasa mult loc imaginatiei! (VEZI FOTO) (2415 afisari)
 Fete frumoase testand sutiene intr-un... montagne russe! (FOTO/ VIDEO) (2237 afisari)
 In traficul aglomerat din Bucuresti, smecherii de Romania folosesc Salvarea pe post de... taxi (2012 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00863 sec.