Ziua Logo
  Nr. 4560 de sambata, 13 iunie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Amenintarea Coreei de Nord
-- Trupele de elita ale Armatei americane nu sunt antrenate pentru o eventuala debarcare la nord de paralela 38
Washingtonul este incapabil sa faca fata unei misiuni de debarcare pe coastele nord-coreene in situatia in care testele nucleare se vor repeta iar comunitatea internationala nu va mai avea decat varianta unei interventii armate, apreciaza comandantii militari ai SUA. In paralel, Seulul se teme ca o noua rezolutie a Consiliului de Securitate al ONU ar putea determina Phenianul sa efectueze un nou test nuclear cu ajutorul rachetelor cu raza lunga de actiune de tip Taepodong-2.
Anuntul soc legat de inca�pacitatea fortelor americane de a efectua un atac cu infanteristi impotriva Coreei de Nord a fost facut ieri de comandantul Corpului Puscasilor marini americani in cadrul unei conferinte de presa desfasurata la sediul Clubului National de Presa american. Potrivit generalului James Conway, puscasii marini ar putea fi pusi in viitor in situatia de a efectua "o operatiune de debarcare intr-o maniera sau alta" din cauza capacitatilor reduse de lupta amfibie ale armatei americane. Aceste declaratii au fost facute in contextul relatiilor tot mai tensionate dintre Phenian si comunitatea internationala din cauza testelor nucleare.
Conway a mai avertizat ca numai 10-15 la suta din puscasii marini activi au participat la antrenamente prevazute pentru acest tip de lupta. "Exista mereu posibilitatea ca sa ni se ceara un lucru pentru care nu suntem antrenati si acest lucru ma ingrijoreaza foarte mult", a precizat Conway. Puscasii marini, un corp de elita al armatei americane, au in acest moment capacitatea de a trimite doar doua brigazi expeditionare pe mare, a mai spus generalul american. "Acest lucru nu inseamna decat doua regimente pe o plaja. Nu reprezinta foarte multe efective pentru a invada o tara", a explicat el, sustinand ca "Riscul unei operatiuni amfibii ar fi prea mare".
Test nuclear iminent
Coreea de Nord ar putea efectua un al treilea test nuclear, sunt de parere oficialii de rang inalt de la Seul. De asemeanea, informatiile potrivit carora Phe�nianul pregateste un nou test au ajuns la urechile presedintelui american prin intermediul serviciilor de spionaj care l-au anuntat pe liderul de la Casa Alba de iminenta unei astfel de actiuni din partea Coreei de Nord in cazul in care acestei tari ii va fi impusa o noua rezolutie a Consiliului de Securitate al ONU. CIA a descoperit, de asemenea, potrivit Fox News, ca nord-coreenii ar intentiona sa isi prelucreze barele de combustibil nuclear pentru a obtine plutoniu de calitate militara, sa isi relanseze programul de imbogatire a uraniului si sa procedeze la tirul unei alte rachete balistice intercontinentale, de tip Taepodong-2. Pe parcursul zilei de ieri, Consiliul de Securitate al ONU lucra la o noua rezolutie care ar urma sa stopeze testele balistice nord-coreene.
Madalin NECSUTU 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
cam asa este..   de tovmatei
A r h i v a
  Diaconescu sustine Georgia pentru NATO    1 comentariu
  Mark Gitenstein, nominalizat ca ambasador SUA la Bucuresti    2 comentarii
  Extremistii de la Bruxelles nu pot coopera    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Nataraii (3059 afisari)
 Evreii l-au votat pe Ahmadinejad (2835 afisari)
 Nikola Tesla in arhivele FBI (2044 afisari)
 Falimente in lant (1854 afisari)
 Felix ii creeaza probleme lui Teszari (1733 afisari)
 Solista Pussycat Dolls, Nicole Scherzinger, sexy pe plaja din Hawaii! (FOTO) (2478 afisari)
 Are 2,33 metri si e cea mai inalta... femeie din lume (VEZI FOTO) (1877 afisari)
 Susan Boyle, de nerecunoscut la revenirea pe scena! (VIDEO) (1826 afisari)
 Ronaldo si Paris Hilton, nopti fierbinti "scaldate" in sampanie de 30 de mii de dolari (1659 afisari)
 Berlusconi, vrãjit de una din femeile din corpul de gardã al preºedintelui libian (VIDEO) (1597 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00938 sec.