Ziua Logo
  Nr. 4559 de vineri, 12 iunie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Primarul si preotul nu-l vor pe Guta in Sicilia
-- Primaria oraselului sicilian Canicatti se opune unui concert al manelistului Nicolae Guta, programat sa aiba loc in aceasta localitate pe 19 iunie, informeaza site-ul italian Agrigentonotizie.it.
Manelistul Nicolae Guta a fost invitat de asociatia "L'Aurora" sa sustina un concert in orasul Canicatti (Sicilia, sudul Italiei), unde traieste o comunitate numeroasa de romani. Insa concertul pe care ar urma sa il sustina manelistul roman in cadrul festivalului "Muzica este arta - Ziua Interculturalitatii" a starnit o serie de polemici in randul romanilor din orasul sicilian, preotul ortodox de acolo cerandu-le imigrantilor romani sa se distanteze de aceasta initiativa. Daca initial Primaria din Canicatti fusese de acord cu concertul lui Nicolae Guta, pe fondul polemicilor aparute, autoritatile locale au decis retragerea sprijinului fata de aceasta initiativa. "Competentele privind autorizarea concertului lui Nicolae Guta apartin autoritatilor provinciale de siguranta publica, singurele care pot autoriza spectacolul, precum si comisiei pentru spectacole publice, care va trebui sa spuna daca stadionul local poate gazdui concertul artistului de etnie roma", a ex�plicat primarul din Canicatti, Vincenzo Corbo, citat de site-ul Agrigentonotizie.it. "Dar in urma declaratiilor facute de preotul ortodox Iulian Pavel, care le-a cerut romanilor sa se disocieze de aceasta initiativa, administratia locala considera ca acest concert implica riscuri privind ordinea publica si a decis retragerea sprijinului pentru organizarea spectacolului", explica primarul Vincenzo Corbo. (Mediafax)
A r h i v a
  Prietena mea cobra    
  Saizescu, Arghezi si "Doi vecini" la 50 de ani    
  Miss fara coroana    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Legile lui Solon (2111 afisari)
 Imprumuturi obligatoriu in lei (1718 afisari)
 Strategie falimentara marca Hrebenciuc (1627 afisari)
 Demisionari cu somaj (1201 afisari)
 "Sa nu ma plangeti" (1049 afisari)
 Iubire interzisa la Bistrita: O mama are relatii sexuale cu fiul ei (3305 afisari)
 Presupuse imagini dinaintea prabusirii Airbusului 330 in Oceanul Atlantic, intre film si realitate (VIDEO) (3240 afisari)
 Avertisment de la Moscova: Daca in Basarabia castiga fortele "rele" pro-romanesti, Rusia poate apasa tragaciul armei transnistrene (2670 afisari)
 Nudismul afecteaza potenta si sanatatea (1884 afisari)
 Barbat beat, aflat pe mijlocul soselei, spulberat de o masina (ATENTIE, IMAGINI SOCANTE!) (1619 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00763 sec.