Ziua Logo
  Nr. 4559 de vineri, 12 iunie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Istorie la Urziceni
-- Unirea este noua campioana a Romaniei si va juca in Liga Campionilor dupa ce acum sase ani promova din C in B, iar acum trei sezoane urca din B in A
Sapte ani pentru un miracol. Atatia i-au trebuit Unirii Urziceni pentru a trece de la coclaurii Diviziei C la marile arene europene ale UEFA Champions League. Un drum inceput in sezonul 2002/2003, cand ialomitenii, infiintati in 1954 dar abia preluati de patronul Dumitru Bucsaru, reuseau sa promoveze, in premiera, in Divizia B. Dupa trei ani, la finalul sezonului 2005/2006, Unirea intra in prima liga dupa un baraj in trei cu Forex Brasov si FC Bihor Oradea. In Baragan ajungeau Dan Petrescu si, ceva mai tarziu, Mihai Stoica, iar echipa incepea sa viseze cu ochii deschisi. Un sezon decent (locul 10), apoi unul extraordinar (locul 5, calificare in Cupa UEFA si o finala de Cupa Romaniei), dupa care a urmat miracolul: titlul in sezonul 2008/2009! Aceasta este, pe scurt, povestea celei mai spectaculoase campioane din istoria fotbalului romanesc.
Cu o ureche la Brasov si cu cealalta la Lausanne, Unirea a decis sa-si ia destinul in propriile maini si sa nu mai depinda de necunoscutele Timisoara si TAS. Un punct cu Steaua, miercuri seara, ii era suficient pentru ca sarbatoarea inceputa in Banat sa continue la Urziceni. Si l-a obtinut, cu ceva emotii ce-i drept, dar parca asa a fost si mai frumos. Nu mai conta ca Brasovul o invingea pe Timisoara, cu atat mai putin ca TAS urma sa anunte a doua zi verdictul in cazul Timisoarei (care si-a recuperat cele sase puncte!). Titlul era in Baragan, in difuzoare se auzea imnul Ligii Campionilor, iar istoria se scria "la zi", in fata a 7000 de spectatori, aproape jumatate din populatia Urziceniului!
Punctul de aur
Unirea n-a impresionat cu Steaua. A recunoscut-o si Dan Petrescu, marele strateg al succesului de la Urziceni. "A fost cel mai slab meci al nostru din campionat. Doar cu Gaz Metan, cand am pierdut, si in a doua repriza cu CFR am mai jucat asa de prost. Jucatorii au fost afectati de miza, de tensiune, de ceea ce puteau realiza", a spus "Bursucul". Golul lui B. Stancu aproape ca l-a demoralizat pe Petrescu. "Cu CFR, am luat gol de la Mara, cu Steaua, de la Stancu. Adica de la un fotbalist pe care l-am relansat si de la unul pe care l-am facut mare. Ma intrebam daca este posibil ca tocmai ei sa ne fure trofeul!", s-a destainuit Petrescu la final, inainte de a da frau liber bucuriei: "O seara extraordinara, cea mai frumoasa din cariera mea. Daca ce am facut ca fotbalist a fost extraordinar, am castigat cupe, am jucat finala Cupei Campionilor Europeni si am participat la campionate europene si mondiale, ceea ce am realizat acum nu se compara cu nimic. Este un mic miracol". "Bursucul" a privit apoi spre viitor. "In Liga Cam�pionilor vom face o figura mai frumoasa decat se asteapta lumea. Unirea o sa joace cel putin la fel cum a facut-o cu Hamburg in Cupa UEFA. Greul pentru noi de-abia acum incepe, pentru ca trebuie sa ghicim transferurile si modul de pregatire", a spus Petrescu, adaugand ca este dispus sa-si prelungeasca intelegerea cu Unirea pentru inca doi ani, desi actualul contract expira abia peste un sezon.
Liga de ras
Managerul general al Unirii a declarat ca nici macar nu a indraznit sa viseze ca va deveni campion cu gruparea ialomiteana, apreciind ca meritul acestei performante apartine in exclusivitate jucatorilor. "Poate doar in ultima perioada am realizat ca echipa are un potential fantastic. Este o echipa magnifica, iar acesti baieti au valoare si un caracter iesit din comun. Meritul acestei performante le apartine aproape in exclusivitate. Nu pot sa nu vorbesc despre Dan Petrescu, pentru ca a facut istorie. Nu pot sa vorbesc despre patronul nostru, un om care ne-a asigurat linistea pentru a lucra aici si ne-a dat credit total. Miracolul s-a produs.", a declarat Mihai Stoica, adaugand ca atunci cand a castigat titlul cu Steaua s-a bucurat mai mult pentru el, dar acum s-a bucurat mai mult pentru fotbalistii Unirii. "Cand discutam regula�mentul de ordine interioara si ajungeam la capitolul Liga Campionilor, unii zambeau!", a mai precizat Stoica. (MIG)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Bravo...   de Zold Janos
A r h i v a
  Copiii Baraganului    
  Stiri pe scurt    
  TAS trimite Timisoara in Liga!    1 comentariu
  "Caini" turbati    1 comentariu
  LIGA I - ETAPA A 34-A    
 Top afisari / comentarii 
 Legile lui Solon (2111 afisari)
 Imprumuturi obligatoriu in lei (1718 afisari)
 Strategie falimentara marca Hrebenciuc (1627 afisari)
 Demisionari cu somaj (1201 afisari)
 "Sa nu ma plangeti" (1049 afisari)
 Iubire interzisa la Bistrita: O mama are relatii sexuale cu fiul ei (3305 afisari)
 Presupuse imagini dinaintea prabusirii Airbusului 330 in Oceanul Atlantic, intre film si realitate (VIDEO) (3240 afisari)
 Avertisment de la Moscova: Daca in Basarabia castiga fortele "rele" pro-romanesti, Rusia poate apasa tragaciul armei transnistrene (2670 afisari)
 Nudismul afecteaza potenta si sanatatea (1884 afisari)
 Barbat beat, aflat pe mijlocul soselei, spulberat de o masina (ATENTIE, IMAGINI SOCANTE!) (1619 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00918 sec.