Ziua Logo
  Nr. 4554 de sambata, 6 iunie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Mapamond
Inghitit de Atlantic
-- Speculatiile privind disparitia avionului Air France se intensifica de la ora la ora, in timp ce autoritatile se contrazic * "Nicio piesa din Airbus-ul A330 nu a fost recuperata", a anuntat armata braziliana
Robotul subacvatic francez va cauta, saptamana viitoare, cutiile negre ale avionului
La cinci zile de la disparitia avionului companiei Air France deasupra Oceanului Atlantic totul pare sa se complice, neputandu-se stabili unde si de ce a cazut aeronava care facea cursa Rio de Janeiro - Paris. Misterul se adanceste
de la o zi la alta, mai ales dupa ce un responsabil brazilian a anuntat, joi, ca resturile gasite de anchetatori in apele oceanului nu provin de la aparatul Airbus A330. In paralel, se multiplica ipotezele prezentate de presa, legate de circumstantele disparitiei avionului care avea la bord 228 de oameni. Teoriile privind incidentul aviatic se succed cu rapiditate si se refera fie la dezintegrarea aparatului in aer, la viteza gresita pe care o avea Airbus-ul, sau la o dereglare informatica a computerelor de la bord.
Generalul Ramon Cardoso, directorul Departamentului de Control al spatiului aerian brazilian, declara joi ca Marina a recuperat o prima piesa provenind de la compartimentul de bagaje al avionului. La doar cateva ore, oficialul brazilian isi retragea afirmatiile, spunand ca "pana in prezent, nicio piesa din avionul companiei Air France nu a fost recuperata". Explicatia sa a fost aceea ca piesa recuperata din apele Atlanticului era din lemn, insa in Airbus-ul disparut nu existau piese din lemn. Daca pana acum ipoteza privind producerea unui atac terorist, care ar fi dus la dezintegrarea in zbor a avionului, era contrazisa de anchetatori prin faptul ca la suprafata oceanului s-au gasit pete de combustibil, acum apar elemente care vin sa sustina aceasta teorie. Generalul Cardoso a afirmat ca petele de combustibil descoperite pe suprafata oceanului erau "de la o nava, nu de la un avion", intrucat era vorba despre petrol si nu despre kerosen.
Si ieri o flota de avioane si nave urma sa-si reia cautarile pentru recuperarea resturilor avionului si localizarea cutiilor negre. Oficialii francezi isi exprimau insa miercuri scep�ticismul cu privire la gasirea cutiilor negre, declarand ca este posibil ca acestea sa nu fie descoperite niciodata, si, prin urmare, nu se vor putea afla cauzele disparitiei aparatului. Francezii urmeaza sa aduca in zona, saptamana viitoare, robotul submarin care va scotoci apele Atlanticului pentru gasirea cutiilor negre ale avionului.
Incoerenta sau pene de sistem
Responsabilii cu ancheta declarau ieri, ca investigatiile arata o "incoerenta" a masurilor de viteza furnizate de avion "Avionul era dotat cu diferite calculatoare care masurau viteza si se dovedeste ca a existat o incoerenta intre aceste viteze masurate", a explicat un re�prezentant al Biroului de Ancheta. Totodata, s-a confirmat prezenta unor intemperii caracteristice regiunilor ecuatoriale in apropiere de ruta prevazuta a avionului de deasupra Atlanticului. Cotidianul brazilian Globo publica joi informatia conform careia aparatul a trimis mai multe alerte automate indicand pene de sistem cu cateva minute inainte de a pierde orice contact, situatie care ii intriga pe experti. Ziarul sustine ca analiza seriei de mesaje automate trimise de Airbus-ul A330 in minutele dinaintea tragediei ar indica o succesiune de pene in timp ce avionul se indrepta spre o formatiune densa de nori de tip cumulo-nimbus, care in mod normal ar trebui evitata. In patru minute, sistemul automat al aeronavei a emis mesaje de pana, pentru ca, in final, catre ora 02.14 GMT, sa trimita un ultim mesaj de "viteza verticala", ceea ce inseamna cadere libera, nota publicatia.
Luciana POP 
 Comentarii: 7 Afiseaza toate comentariile  
s-au gasit deja 5 cadavre,un scaun si un bagaj   de iobagul roman
Boeing vs.Airbus   de Georg
pt. eufrosin   de dana
Prea multe necunoscute   de Eufrosin
Asa a fost voia Domnului !   de ionion
Peste 100 de ani vom afla adevarul   de Olga Khan
AVIONUL A FOST RAPIT   de texanu
A r h i v a
  Batalia care a schimbat fata lumii    
 Top afisari / comentarii 
 Mort prin asfixiere erotica (1717 afisari)
 Inghitit de Atlantic (1670 afisari)
 Intre genocid si Holocaust in Transilvania (lll) (1669 afisari)
 UE sta la masa cu indezirabilul Smirnov (1585 afisari)
 Time-out pentru Felix (1527 afisari)
 Petre Roman s-a casatorit la Snagov (2300 afisari)
 Aviaþia brazilianã a recuperat cadavre ºi fragmente din avionul dispãrut in Atlantic (1920 afisari)
 Prunariu: Am vorbit cu Mihai Dobre cu 5 secunde inainte sa moara si el suspecta o defectiune tehnica (1636 afisari)
 Gigi Becali catre Traian Ungureanu: O sa fii un mascarici in Parlamentul European (1321 afisari)
 Avionul disparut in Atlantic a trimis 24 de mesaje automate de anomalie in mai putin de cinci minute (1285 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00898 sec.