Ziua Logo
  Nr. 4554 de sambata, 6 iunie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
"Stranierii" intre FRF si UE
Intentia FRF de a obliga cluburile din Liga I sa aiba opt jucatori romani pe foaia de joc a adus deja prima contestatie vehementa, din partea celor de la CFR Cluj, care ameninta cu tribunalul.
Nici macar nu s-a incheiat scandalul monstru dintre FRF si FC Timisoara, care dureaza deja de aproape noua luni, ca unul nou se prefigureaza. CFR ameninta federatia cu procese nationale si internationale dupa decizia Comitetului Executiv de marti, de a obliga cluburile din Liga I, incepand din sezonul viitor, sa aiba minimum opt jucatori romani intre cei 18 inscrisi pe foaia de joc (asta inseamna cel putin un roman in prima echipa, in conditiile in care numarul rezervelor este de sapte). "Masura impusa de FRF contravine normelor europene, nu putem sa o acceptam. O vom contesta la forurile internationale, pentru ca nu putem sa ingradim dreptul la munca al jucatorilor. Noi vrem sa facem transferuri bazate pe valoare, nu la plesneala, dar se pare ca federatia nu e de acord cu asta. Asa putem si noi sa cerem sa fie 16 ortodocsi in lot sau sa apara pe teren minimum trei homosexuali", a spus Iuliu Muresan, presedintele lui CFR Cluj, care este membru al C. Ex., dar care nu a participat la respectiva sedinta, fiind plecat din tara. Problema ridicata de Muresan a fost sesizata si de ZIUA, care a notat a doua zi dupa decizie ca se incalca dreptul la libera circulatie a fortei de munca in Uniunea Europeana. Din acest motiv, FIFA si UEFA fac lobby de ani de zile pe langa Comisia Europeana, in incercarea de a modifica legea (in sensul ca fiecare echipa sa ajunga treptat, in cativa ani, sa trimita pe teren minim sase fotbalisti autohtoni), sustinand necesitatea pastrarii identitatii nationale a cluburilor.
Sandu asteapta procese
Seful FRF a incercat sa ne convinga ca nu este vorba de nicio incalcare a legilor europene si ca hotararea deja luata este in stadiu de dezbatere. "Nu e vorba despre o ingradire, un club poate sa legitimeze cati fotbalisti straini doreste, deci nu se pune problema incalcarii vreunei legi europene. Am luat aceasta decizie pentru binele fotbalului romanesc, avem nevoie de jucatori romani de valoare pentru echipele nationale, dar nu este definitiva. Din aceasta vara va intra in vigoare regula cu cinci romani pe foaie, luata acum un an, iar pentru aceasta cu opt vom mai vedea, i-am cerut lui Mitica Dragomir sa faca un sondaj printre presedintii de cluburi, sa vedem care este opinia", ne-a declarat "Nasul". In esenta, acesta are dreptate in privinta protejarii fotbalistilor romani, numai ca o asemenea decizie nu si-a permis sa ia nic o federatie de anvergura din Europa, tocmai pentru ca toti stiu ca ar fi o incalcare al legilor UE. De fapt, Sandu incearca sa puna in practica ceea ce vehiculeaza de mai bine de un an, si anume un "gentlemen's agreement" intre cluburile din Liga I, care isi autoimpun un nuïżœmar de jucatori romani in lot, insa intelegerea se pare ca nu are sanse de izbanda. (B.G.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
sandu=idiot   de ge2499
A r h i v a
  Alba-neagra cu Timisoara    
  Program ultima etapa    
  Stiri pe scurt    
  Viitorul incepe azi    
  PRELIMINARII CM 2010 - ZONA EUROPA    
 Top afisari / comentarii 
 Mort prin asfixiere erotica (1717 afisari)
 Inghitit de Atlantic (1670 afisari)
 Intre genocid si Holocaust in Transilvania (lll) (1669 afisari)
 UE sta la masa cu indezirabilul Smirnov (1585 afisari)
 Time-out pentru Felix (1527 afisari)
 Petre Roman s-a casatorit la Snagov (2300 afisari)
 Aviația braziliană a recuperat cadavre și fragmente din avionul dispărut in Atlantic (1920 afisari)
 Prunariu: Am vorbit cu Mihai Dobre cu 5 secunde inainte sa moara si el suspecta o defectiune tehnica (1636 afisari)
 Gigi Becali catre Traian Ungureanu: O sa fii un mascarici in Parlamentul European (1321 afisari)
 Avionul disparut in Atlantic a trimis 24 de mesaje automate de anomalie in mai putin de cinci minute (1285 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00838 sec.