Ziua Logo
  Nr. 4552 de joi, 4 iunie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Vanghelie baga divort
-- Palatul Victoria a devenit prea mic pentru PSD * Tara ar putea ramane fara Executiv din cauza clientelei de partid nemultumita ca nu ajunge repede la ciolan
Marian Vanghelie, Liviu Dragnea si baronii locali au cerut conducerii PSD iesirea de la guvernare dupa alegerile europarlamentare, fiind nemultumiti de faptul ca ministrii PDL amana numirea acolitilor sai in pozitii cheie. In mai multe sedinte, Adrian Nastase si Ion Iliescu au explicat care sunt avantajele parasirii corabiei guvernarii, ai carei adversari au fost de la bun inceput. Viorel Hrebenciuc, Mircea Geoana, Dan Nica si Ilie Sarbu militeaza pentru ramanerea la putere pana la alegerile prezidentiale. Divortul partenerilor de guvernare este dorit de ambele tabere, insa problema o constituie modul in care aceasta se va realiza. Fiecare partid incearca sa castige capital de imagine dupa marea despartire pentru a nu fi acuzate ca arunca tara, aflata in plina criza economica, intr-un climat de instabilitate politica.
Democrat-liberalii vor sa-i determine pe pesedisti sa iasa de la guvernare pana la alegerile prezidentiale pentru a-i oferi un atu, in competitia pentru Cotroceni, lui Traian Basescu, in timp ce unii social-democrati vor sa intre in opozitie pentru ca Mircea Geoana sa se pozitioneze mai agresiv fata de puterea de dreapta. Cu toate acestea, fiecare partid incearca sa arunce responsabilitatea divortului pe umerii celuilalt pentru a nu deconta electoral situatia economica si de instabilitate politica. "La putere sunt bani, in opozitie avem o sansa pentru Cotroceni. Geoana va decide ce vrea. Pana la urma el trebuie sa dea un semnal partidului, dar se lasa rugat pentru ca ii e teama de rezultatul alegerilor prezidentiale", ne-a spus un vicepresedinte social-democrat. Dupa ce Vasile Blaga le-a sugerat pesedistilor sa-si faca bagajele, noua stea a PSD, Marian Van�ghelie, a cerut oficial ca partidul sau sa intre in opozitie dupa euroalegeri.
Aripa contra
Supararea liderului pesedis�tilor din Capitala a fost generata de refuzul ministrilor PDL de a-i numi oamenii in pozitii cheie ale structurii executive. "Daca lucrurile nu functioneaza, nici macar nu exista un minim de respect intre partide, inseamna ca pierdem pur si simplu timpul degeaba. Inseamna ca sunt alte interese la unii dintre colegii nostri si n-are rost sa pierdem timpul doar de dragul de a fi la guvernare. Eu am fost impotriva acestei Coalitii si sunt de parere ca ar trebui sa iesim de la guvernare. PSD sa ramana in opozitie si sa faca o opozitie constructiva", a fost pozitia exprimata de Vanghelie la un post de radio.
Vocea sa a fost intarita de baronii locali care i-au spus luni lui Mircea Geoana ca nu mai suporta ca pedelistii sa isi bata joc de ei si sa nu le instaleze favoritii in posturile dorite. Pesedistii pro-PDL si pro-guvernare, precum Ilie Sarbu, Dan Nica, fac lobby printre colegi pentru a-i convinge ca ar fi o eroare plecarea de la Palatul Victoria si afirma ca totul este doar o strategie pentru a-si impulsiona militantii in bataliile electorale.
"Este responsabilitatea lor"
Pedelistii nu au parut surprinsi de declaratiile lui Marian Vanghelie si i-au criticat pe social-democrati, pe care ii acuza ca se gandesc doar la beneficiile electorale. "Nu am observat altceva la domniile lor decat interesul pentru a pune oameni pe functii. Ca vom guverna cu ei, ca vom guverna fara ei, tara trebuie guvernata in aceasta perioada grea. Daca alti lideri ai PSD isi impun punctul de vedere si scot PSD de la guvernare, este responsabilitatea lor. Este decizia interna a acestui partid. Cum iti asterni, asa dormi", a declarat, conform Mediafax, vicepresedintele PDL Cezar Preda.
Pagina realizata de Cristian ANDREI si Dan CARP 
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
Exista un protocol, el trebuie respectat !   de stefan_escu
Sfinta ciolaniada   de cosor ion
Roman simplu, espresie simpla: Nu ca m-ar interesa, am si eu o intrebare:   de Atamild
Vanghelie renunti la primarie ?   de sorge
Vanghelie se grabeste sa preia PSD   de Davidescu vasile
A r h i v a
  Voronin pierde Basarabia    8 comentarii
  Mass-media intra in topul institutiilor corupte    5 comentarii
  "Problemutele" lui Marean    1 comentariu
  Bazac s-a incurcat in gripa porcina    3 comentarii
  Mai multe compensate    
 Top afisari / comentarii 
 Vanghelie baga divort (4091 afisari)
 Pe cine a mituit Romania pentru a intra in NATO? (3996 afisari)
 Voronin pierde Basarabia (3711 afisari)
 Boala i-a sters toate amintirile (2011 afisari)
 Secretul Marelui Zid Chinezesc (1554 afisari)
 EBa, If you're going to Prepeleac/ Be sure to wear some garoafa in your hair! (VIDEO) (3940 afisari)
 Vladimir Putin s-a infuriat pe Oleg Deripaska si a aruncat cu un creion in el (3425 afisari)
 Ultimul mesaj automat transmis de avionul disparut deasupra Atlanticului: "Cabina in viteza verticala" (3277 afisari)
 In Harghita s-a scandat in maghiara: "Ocupanti, carati-va!" (2819 afisari)
 A innebunit Ursul de la Rasarit: Ministerul rus al Apararii acuza Polonia de declansarea celui de-al Doilea Razboi Mondial (2293 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01315 sec.