Ziua Logo
  Nr. 4552 de joi, 4 iunie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Turismul electoral in flagrant
-- PSD o pandeste pe EBA, PDL este cu ochii pe olteni, Antonescu pe Oprisan
Pesedistii, pedelistii si liberalii si-au pregatit echipe mobile speciale pentru ziua scrutinului, ele avand misiunea de a surprinde tentativele de frauda ale adversarilor politici. Niciuna dintre tabere nu are incredere ca legea va fi respectata si ca masurile luate de Guvern vor elimina turismul electoral.
Secretarul general al PSD, Valeriu Zgonea, ii acuza pe pedelisti ca au permis, prin Ordonanta de Urgenta ce modifica legea alegerilor europarlamentare, turismul electoral. "Nu ne-au ascultat si n-au tinut cont de recomandarile noastre. Votul multiplu nu a fost eliminat", si-a atacat pesedistul partenerii de guvernare. Pentru a fi vigilenti in ziua euro-votului, social-democratii si-au instruit echipe mobile pentru a surprinde competitorii in flagrant cand incearca sa fraudeze alegerile. "Vom fi cu ochii pe EBa si pe traseele pedelistilor. Stim ca vor incerca manevre in nordul Moldovei, Dambovita, in Transilvania si Banat. Nu mai suntem in 2004, stim ce avem de facut sa nu ne mai arate toti cu degetul doar pe noi. Ii vom prinde in flagrant", ne-au declarat surse din conducerea PSD. Pe langa metoda "Autobuzul", social-democratii si-au instruit echipele despre felul in care se poate fura, in "Ghidul antifrauda" fiind prezentate pe larg metoda "suveica" si "camasa albastra". "Un alegator platit de un partid politic intra in sectia de vot cu unul dintre buletinele clandestine deja stampilat, ia un altul gol de la membrii sectiei de votare, il introduce in urna pe cel deja stampilat si iese din sectie cu buletinul gol, pe care i-l arata celui care l-a platit ca dovada ca a votat cum trebuie", este explicata metoda "suveica", dar si metoda "camasa albastra", care este "o variatie a metodei "suveica" - alegatorul platit intra in cabina impreuna cu un insotitor anume - pe care il solicita Biroului din sectia de votare".
Soft special antifrauda
"Existand riscul turismului electoral am inclus obligativitatea verificarii de catre Autoritatea Electorala Permanenta a listelor electorale printr-un soft specializat care va identifica imediat persoanele care voteaza in doua sectii de votare din aceasta tara. Sanctiunea prevazuta este cu inchisoarea", si-a aparat premierul Emil Boc masurile luate pentru a starpi neregulile din ziua votului. Gheorghe Flutur a anuntat ca militantii PDL vor fi atenti pentru ca turismul electoral sa fie sanctionat. "Noi dorim sa prevenim astfel de incidente si dorim sa atragem atentia asupra rigorilor legii", a explicat seful de campanie al pedelistilor. Surse liberal-democrate ne-au declarat ca ei vor fi cu ochii pe pesedistii din Oltenia, Moldova, dar si din judetele controlate de Marian Vanghelie. "PSD este specialist in fraudare", au afirmat sursele citate. Nici liberalii nu stau cu mainile in san si se uita cu atentie spre adversarii politici. "Semnele unor asemenea intentii se vad deja si in judetul Satu Mare si in judetul Vrancea si in alte judete ale tarii. Asistam la masuri fara precedent. Prefecti ai Partidului Democrat-Liberal care ignorand propunerile primarilor conforme legilor desemneaza ca presedinti de sectii de votare oameni care la trecutele alegeri erau nu doar membri ai Partidului Democrat, ci reprezentanti in sectiile de votare ai acestui partid", a atras atentia asupra fenomenului si liderul PNL, Crin Antonescu. Liberalii i-au mai acuzat pe pedelisti ca au momit alegatorii la vot in Timisoara prin tombole ilegale.
Cristian ANDREI 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Voluntari   de Andrei1232000
Eu votez EBA   de Sofocle
A r h i v a
  Apelul presedintelui    1 comentariu
  Andon si-ar putea pierde mandatul    
  Geoana pasuit    
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Vanghelie baga divort (4091 afisari)
 Pe cine a mituit Romania pentru a intra in NATO? (3996 afisari)
 Voronin pierde Basarabia (3711 afisari)
 Boala i-a sters toate amintirile (2011 afisari)
 Secretul Marelui Zid Chinezesc (1554 afisari)
 EBa, If you're going to Prepeleac/ Be sure to wear some garoafa in your hair! (VIDEO) (3940 afisari)
 Vladimir Putin s-a infuriat pe Oleg Deripaska si a aruncat cu un creion in el (3425 afisari)
 Ultimul mesaj automat transmis de avionul disparut deasupra Atlanticului: "Cabina in viteza verticala" (3277 afisari)
 In Harghita s-a scandat in maghiara: "Ocupanti, carati-va!" (2819 afisari)
 A innebunit Ursul de la Rasarit: Ministerul rus al Apararii acuza Polonia de declansarea celui de-al Doilea Razboi Mondial (2293 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01049 sec.