Ziua Logo
  Nr. 4550 de marti, 2 iunie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Poker de Baragan
-- Unirea Urziceni a castigat la Timisoara cu 2-1 si se pregateste sa "umfle" marele pot: titlul in Romania, participarea in grupele Ligii Campionilor si venituri de aproape 12.000.000 de euro, bani care vin de la UEFA si din drepturile de televizare ale Ligii I
Foto: AGERPRES
Visul este aproape de a deveni realitate. Unirea a invins duminica seara in Banat, 2-1 cu FC Timisoara, si asteapta ca TAS sa anunte oficial, vineri, 5 iunie, daca banatenii isi recupereaza sau nu cele sase puncte (cel mai probabil va pastra decizia de sanctionare) pentru a sarbatori castigarea titlului.
Astfel, orasul Urziceni ar putea deveni a unsprezecea localitate din Romania cu o echipa campioana la fotba. Pana in prezent, doar zece orase au cel putin o echipa campioana. Bucurestiul are 59 de titluri (Olympia, Colentina, Romano-Americana, Venus, Unirea Tricolor, Steaua, Dinamo si Rapid), urmat de Timisoara cu 10 (Chinezul si Ripensia), Aradul cu sase (UTA), Ploiestiul cu cinci (United AC, Prahova si Petrolul), Craiova cu patru (Universitatea), Pitestiul cu doua (FC Arges) si Oradea (ICO), Resita (UDR), Brasovul (Coltea) si Cluj-Napoca (CFR) cu cate unul.
Dan Petrescu, antrenorul ialomitenilor, a declarat ca nu se poate bucura inca pentru titlul de campion pentru ca, in cazul in care Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va restitui Timisoarei cele sase puncte, campionatul se va decide in ultima etapa. "Toata lumea este fericita, a fost un meci extraordinar de greu, cu o echipa care nu a cunoscut infrangerea pe teren propriu in acest retur. Nu stiu daca sa ma bucur sau nu, pentru ca eu tot mai astept decizia de la TAS. Daca punctele vor fi inapoiate Timisoarei, nu vom mai fi campioni si atunci asteptam pana in ultima etapa, cand vom avea un meci pe viata si pe moarte cu Steaua. Nu vreau sa par ridicol sau modest, dar nu pot sa ma bucur!", a spus Petrescu. Acesta nu a uitat insa sa-i multumeasca lui Razvan Lucescu, a carui echipa, FC Brasov, a batut cu 2-0 pe Dinamo si i-a scos pe "cainii rosii" din lupta pentru titlu. "A fost o surpriza pentru mine victoria Brasovului. Il respect pe Razvan Lucescu. Cu aceasta victorie cred ca a castigat respectul tuturor romanilor. E un caracter extraordinar si o sa-l respect toata viata. Jos palaria in fata lui", a spus Petrescu, adaugand ca va ramane sa antreneze in Romania.
Prieteni si dusmani
Daca "Bursucul" s-a dovedit a fi destul de retinut, in ciuda lacrimilor care l-au cuprins la finalul meciului de la Timisoara, cand s-a imbratisat pe teren cu managerul general Mihai Stoica, fotbalistii de la Unirea au dat frau liber bucuriei. "Campionii, campionii!" a fost scandarea preferata, imediat dupa victorie, cand tot stadionul i-a aplaudat! Petrecerea a inceput insa din vestiar, cu specificatia ca sampania a fost inlocuita cu apa plata, si a continuat la hotelul unde au fost cazati ialomitenii. Printre strigate de lupte, ialomitenii i-au multumit si Brasovului lui Razvan, dar nu i-au uitat nici pe contestatari. "Am dovedit ca suntem cei mai buni, dar ne-au motivat si <<incurajarile>> unora! Au tot spus ca suntem doar o echipa care munceste, dar nu exista satisfactie mai mare decat sa muncesti pentru fiecare punct", a declarat Galamaz, capitanul Unirii.
Titlul depinde de TAS
Cu o etapa inainte de finalul sezonului, Unirea Urziceni are 69 de puncte, cu patru mai multe decat Dinamo (65) - locul 2 si cu opt mai multe decat FC Timisoara (61) - locul 3. Dinamo a ratat orice sansa la titlu, dar banatenii spera inca sa primeasca inapoi cele sase puncte de la TAS, o decizie finala in acest sens urmand sa se ia si sa fie anuntata oficial pe 5 iunie. Daca FC Timisoara primeste cele sase puncte, echipa din Banat ar urca pe locul doi, cu 67 de puncte, caz in care titlul s-ar juca in ultima etapa. In aceasta situatie, Unirea ar avea nevoie de un egal acasa, cu Steaua, in etapa 34-a, pentru a fi campioana indiferent de rezultatul Timisoarei la Brasov (la victorie, banatenii ar face acelasi numar de puncte, 70, dar ialomitenii au avantajul meciurilor directe, 1-1 si 2-1). Unirea poate lua campionatul si daca pierde cu Steaua, dar cu conditia ca Timisoara sa piarda sau sa faca egal sub Tampa.
Marius GHERGHE 
A r h i v a
  Razvan la treaba    
  ZIUA lucreaza pentru Lucescu Jr.    
  Feroe la orizont    
  AISS impotriva lui Becali    
  Dezastru in "Groapa"    2 comentarii
  Balint demis, Velcea la finala    
  LIGA I - ETAPA A 33-A    
  Stiri pe scurt    
  Cei trei care au speriat Liga I    
  UNIREA URZICENI    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Semidocti, marlani si pitipoance (3492 afisari)
 Rusia se umfla pe seama Romaniei (1975 afisari)
 Insinuarile lui Adrian Severin l-au enervat pe Joseph Daul (1940 afisari)
 Manevrele lui Vanghelie (1691 afisari)
 Voronin se leapada de Greceanii (1421 afisari)
 Oana Zavoranu catre Moni Columbeanu: Iesi afara, nesimtito! (2788 afisari)
 Expert rus: Rusia nu are ce caștiga in Moldova, insă poate pierde Transnistria (2208 afisari)
 Afla de ce boala poti suferi, in functie de cum arati! (2135 afisari)
 O adolescenta traieste datorita unei vizite la dentist (2113 afisari)
 Sunt sigura ca sotul meu este in viata pentru ca telefonul lui continua sa sune, sustine sotia unui britanic, pasager al avionului disparut (2080 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00961 sec.