Ziua Logo
  Nr. 4550 de marti, 2 iunie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Dezastru in "Groapa"
-- Dinamo a ratat titlul si isi poate lua adio de la Liga Campionilor
Dinamo a incheiat in genunchi un sezon pe care l-a dominat in mare parte. A fost pe primul loc mai bine de 20 de etape, dar, in seara in care ar fi putut sarbatori titlul, a trait o deziluzie imensa, pentru ca, nu numai ca nu l-a castigat, dar l-a si pierdut cu desavarsire! Evident, acest esec a adus un scandal de proportii in "Groapa", pentru ca asteptarile fanilor si investitiile masive ale actionarilor, dar si presiunile si jocurile de culise facute de oficialii "cainilor" nu au fost suficiente pentru atingerea visului suprem al alb-rosilor: grupele Ligii Campionilor.
Pierderile financiare sunt imense, pentru ca Dinamo a avut in acest sezon cel mai mare buget dintre toate cluburile din Liga I. Cu Lobont, Tamas, Cl. Niculescu, Moti, M. Niculae si Mitea repatriati pe salarii imense, unele ajungand pana la 700.000 de euro brut pe an, conducatorii dinamovisti au sperat ca isi vor scoate banii printr-o mult asteptata calificare in grupele Ligii. Numiti de Gica Popescu "rebuturi", cei de mai sus, cu exceptia lui Lobont, au fost extrem de jigniti si, partial, i-au demonstrat fostului international ca s-a inselat, pentru ca Dinamo a condus aproape in intregime acest campionat, unul care parea ca nu are cum sa le scape in conditiile in care rivalele Steaua si Rapid, dar si campioana CFR, au schiopatat serios. Concomitent cu victoriile, escapadele fotbalistilor dinamovisti s-au inmultit si au iesit tot mai des la iveala. Tamas, Izvoranu, Torje, Ropotan (in tur, pana sa plece la Moscova), Pulhac si L. Goian au fost surprinsi in mai multe randuri consumand alcool, in timp ce Ad. Cristea a facut furori prin presa mondena prin viteza cu care isi schimba prietenele, desi avea una, aproape oficiala, care era insarcinata si care i-a nascut o fetita. Rednic a evitat sa intervina in forta, a facut-o doar o data, cand Tamas s-a imbatat in cantonament in Antalya si a facut scandal, trimitandu-l la echipa a doua. Sefii, extrem de protectori cu "bijuteriile", au acoperit totul, au cerut revenirea internationalului in prima echipa, sperand ca nu se va mai repeta. In aceste conditii, Rednic s-a lasat pagubas si acum, la scandal, s-a aflat ca aproape in fiecare week-end pleca in Belgia, unde ii este stabilita familia si unde ramanea cate doua-trei zile, timp in care de echipa se ocupa "secundul" Vladoiu.
Conducerea executiva, in special Cristi Borcea, are vina ei, pentru ca toate magariile facute de comisii in favoarea lui Dinamo, si nu au fost putine, s-au intors impotriva echipei. Obisnuiti cu figuratia unor adversari pe teren si cu faptul ca totul le e permis, jucatorii au fost extrem de surprinsi la ultimele doua meciuri, cu Urziceni si cu Brasov, de agresivitatea si de ambitia iesita din comun a adversarilor, care s-au impus fara emotii.
Turcu: "Eu sau Rednic"
Cristi Borcea a mers la vestiar in pauza si a facut crize de nervi, taindu-se la picior dupa ce a lovit un geam. Dupa meci era palid, a plecat la spital si apoi s-a facut nevazut. La rampa a iesit Vasile Turcu, un alt actionar, care a plecat de la stadion la 2-0 pentru Brasov. "Jucatorii nu s-au mai antrenat de trei zile! Stiati asta? In timp ce noi ne certam cu toti pentru ei, baietii erau in repaus! Sa nu-l mai vad pe Rednic si nici restul oamenilor lui. Oneto, masorii, bucatarii, toti sa plece! Daca Mircea are onoare, ar trebui sa dispara imediat. L-a facut de ras baiatu' lu' tata, i-a demonstrat ce inseamna sa fii antrenor adevarat! Daca mai sta o zi, eu am plecat, nu vreau sa mai aud de Dinamo!", a atacat Vasile Turcu. "Nu plec, mai am contract pana in 2010!", a replicat Rednic, mai interesat sa fie dat afara si sa i se plateasca o clauza de un milion de euro, decat sa plece de bunavoie. Nicolae Badea, seful CA al "cainilor", a vorbit mai echilibrat: "Vom analiza si vom lua decizii dupa meciul cu FC Arges, din ultima etapa".
Bogdan GHEORGHE 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Decat sa se vaicareasca atata,   de Aladin
valeleu Porceo,   de gimini
A r h i v a
  Razvan la treaba    
  ZIUA lucreaza pentru Lucescu Jr.    
  Feroe la orizont    
  AISS impotriva lui Becali    
  Balint demis, Velcea la finala    
  LIGA I - ETAPA A 33-A    
  Stiri pe scurt    
  Poker de Baragan    
  Cei trei care au speriat Liga I    
  UNIREA URZICENI    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Semidocti, marlani si pitipoance (3492 afisari)
 Rusia se umfla pe seama Romaniei (1975 afisari)
 Insinuarile lui Adrian Severin l-au enervat pe Joseph Daul (1940 afisari)
 Manevrele lui Vanghelie (1691 afisari)
 Voronin se leapada de Greceanii (1421 afisari)
 Oana Zavoranu catre Moni Columbeanu: Iesi afara, nesimtito! (2788 afisari)
 Expert rus: Rusia nu are ce caștiga in Moldova, insă poate pierde Transnistria (2208 afisari)
 Afla de ce boala poti suferi, in functie de cum arati! (2135 afisari)
 O adolescenta traieste datorita unei vizite la dentist (2113 afisari)
 Sunt sigura ca sotul meu este in viata pentru ca telefonul lui continua sa sune, sustine sotia unui britanic, pasager al avionului disparut (2080 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00975 sec.