Ziua Logo
  Nr. 4550 de marti, 2 iunie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Razvan la treaba
-- Noul antrenor si-a prezentat ieri colaboratorii: secundul Stelea si preparatorul fizic Diego Longo
Mircea Paun - ZIUA FOTO
Nationala s-a strans ieri la Mogosoaia pentru prima actiune coordonata de Razvan Lucescu. Patru debutanti, Mutu absent, mult optimism si majoritatea antrenamentelor deschise presei, cam acestea sunt datele de debut ale noului antrenor. Selectionerul este rezervat in privinta reconstructiei Nationalei, afirmand ca un asemenea proces este riscant si prefera continuitate, cel putin in meciurile oficiale.
Noul selectioner a intrat si practic in paine la echipa nationala, dupa ce cu o seara inainte ravasise campionatul cu victoria Brasovului in Stefan cel Mare. "Maturitate, sacrificiu, responsabilitate", au fost termenii cu care Razvan Lucescu a caracterizat atitudinea pe care o doreste de la jucatorii cu care va colabora. "Este o mare sansa pentru noi: avem posibilitatea sa demonstram ca reprezentam o tara. Avem in spate o natiune intreaga si asta ne obliga sa avem o determinare totala", a spus antrenorul. In aceiasi termeni a vorbit si Bogdan Stelea: "De cand am intrat in fotbal echipa nationala a fost ceva special pentru mine. Si cei de acum vin cu placere la Nationala, dar nu a fost langa ei nimeni care sa le explice cat de importanta este aceasta echipa pentru ei".
Dormiti noaptea acasa!
Patriotismul din introducere a fost repede expediat, antrenorul avertizand ca nu numai forma ii aduce pe jucatori la lot, ci si ceea ce fac in afara terenului. "Nu am certitudini in legatura cu ceea ce a fost inaintea mea la Nationala, legat de capitolul disciplinar. Plec de la premisa ca nu a fost nimic in neregula, dar daca voi avea probleme de acest gen atunci voi lua masuri", a amenintat antrenorul. El a evitat elegant sa vorbeasca despre legatura dintre viata agitata a lui Tamas si lipsa lui de pe lista convocatilor, dar acesta este motivul real pentru care dinamovistul a fost inlocuit cu Galamaz.
Antrenorul a evitat sa numeasca transformarea Nationalei, "re�constructie". "Ce vreti sa fac, sa bag in echipa zece tineri si sa risc sa nu obtin rezultate? Probabil ca la meciurile amicale voi chema jucatori noi, care ma intereseaza, dar la cele oficiale nu pot sa risc.
Chivu: "Mereu atmosfera buna"
In astfel de situatii apelam la jucatori pe care ii cunosc", a explicat el. Referitor la Danciulescu si Mara, convocati la 33, respectiv 32 de ani, Lucescu s-a aratat optimist: "Cariera unui fotbalist se poate prelungi daca este sustinuta de o viata corecta".
Capitanul Nationalei a fost si el optimist in prima zi de reunire: "A fost mereu o atmosfera buna la nationala. Avem un nou antrenor, tanar, care se informeaza mereu si citeste mult. Este un baiat educat si sper sa avem rezultate bune". El a recunoscut ca s-au luat multe goluri in preliminarii si a spus ca acesta este principalul neajuns care trebuie remediat. "Toti antrenorii mari spun ca primul lucru important in fotbal este sa nu primesti gol, pentru ca valorile s-au echilibrat mult si e greu sa revii", a mai zis Chivu.
Ovidiu DRAGAN 
A r h i v a
  ZIUA lucreaza pentru Lucescu Jr.    
  Feroe la orizont    
  AISS impotriva lui Becali    
  Dezastru in "Groapa"    2 comentarii
  Balint demis, Velcea la finala    
  LIGA I - ETAPA A 33-A    
  Stiri pe scurt    
  Poker de Baragan    
  Cei trei care au speriat Liga I    
  UNIREA URZICENI    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Semidocti, marlani si pitipoance (3492 afisari)
 Rusia se umfla pe seama Romaniei (1975 afisari)
 Insinuarile lui Adrian Severin l-au enervat pe Joseph Daul (1940 afisari)
 Manevrele lui Vanghelie (1691 afisari)
 Voronin se leapada de Greceanii (1421 afisari)
 Oana Zavoranu catre Moni Columbeanu: Iesi afara, nesimtito! (2788 afisari)
 Expert rus: Rusia nu are ce caºtiga in Moldova, insã poate pierde Transnistria (2208 afisari)
 Afla de ce boala poti suferi, in functie de cum arati! (2135 afisari)
 O adolescenta traieste datorita unei vizite la dentist (2113 afisari)
 Sunt sigura ca sotul meu este in viata pentru ca telefonul lui continua sa sune, sustine sotia unui britanic, pasager al avionului disparut (2080 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00984 sec.