Ziua Logo
  Nr. 4549 de luni, 1 iunie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Jaf-fulger de nestemate
-- Celebrul creator de bijuterii Chopard a fost victima unui jaf comis de un hot solitar, care a a sustras bijuterii in valoare de 6,6 milioane de euro, la Paris, potrivit unor surse judiciare, relateaza Mediafax.
Intre orele 13.30 si 14.00, un barbat in varsta de 50 de ani, purtand un costum si o palarie Borsalino, a intrat in magazinul din piata Vendome, dandu-se drept client, a declarat Olivier Lebon, secretar regional pentru investigatii din cadrul sindicatului politiei. Acesta a indreptat o arma impotriva angajatilor prezenti, probabil trei, si a sustras bijuterii din vitrina. El a luat 12 piese. "Totul s-a desfasurat foarte repede. Nu a luat totul din vitrina", a precizat o sursa judiciara. Surse distincte din cadrul politiei au mentionat anterior un prejudiciu cu o valoare cuprinsa intre sase si zece milioane de euro. Furtul s-a desfasurat fara violente, in doua minute. Barbatul a plecat pe jos si cu calm, potrivit lui Lebon. Dupa-amiaza, buticul Chopard din Place Vendome, era inchis cu doua grilaje din fier, unul pe exterior si altul pe interior. In vitrine au ramas numai posete, fara ca din exterior sa fie vizibile urme de efractie. Pentru a intra in acest magazin, clientii trebuie sa treaca de un filtru de securitate.
Martorii oculari au manifestat o mare discretie fata de hot, o vanzatoare pretinzand ca nu a "vazut sau auzit nimic" pentru ca lucra. Angajatii din magazinul de ciocolata Godiva, situat pe partea opusa, nu au observat la randul lor niciun fel de agitatie. Recordul tuturor categoriilor de furturi de bijuterii comise in Franta, este cel de la 4 decembrie 2008 din magazinul american Harry Winston, situat pe bulevardul Montaigne, din Paris, cu o valoare estimata la 85 de milioane de euro. Ancheta nu s-a incheiat in acest caz. In ultimii ani, pista bandei internationale a "Panterelor roz" (Pink Panthers), o vasta organizatie criminala constituita din cetateni din fosta Iugoslavie, a fost cercetata in mai multe cazuri de furturi de bijuterii in Franta sau alte state europene. In lume, recordul este in continuare detinut de furtul de diamante in valoare de 100 de milioane de euro in 2003, la Anvers, in Belgia. (D.M.)
A r h i v a
  Salvati miraculos de la executie    2 comentarii
  Theodor Paleologu: "Castelul Bran a fost un cartof fierbinte"    4 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 BGS tinta interlopilor (3449 afisari)
 Ivan Turbinca Ivanoff "s-a inecat"in Dambovita (1952 afisari)
 Injuraturi ca la usa cortului (1749 afisari)
 Salvati miraculos de la executie (1736 afisari)
 Basescu intr-un Israel in alerta militara (1655 afisari)
 UPDATE Zona in care a dispărut avionul Airbus A330 al Air France a fost identificată (3608 afisari)
 Are 3 ani, dar ar fi implinit 14, daca n-ar fi fost congelata un deceniu! (3217 afisari)
 Dupa ce a pierdut concursul Britain's Got Talent, Susan Boyle a ajuns la psihiatrie  (2111 afisari)
 Frankfurter Allgemeine Zeitung: In cazul unui atac nuclear, nu SUA vor fi cele afectate, ci Federatia Rusa (2045 afisari)
 Vedetele asa cum nu ar vrea sa le vedeti: nemachiate! (FOTO) (1881 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00911 sec.