Ziua Logo
  Nr. 4549 de luni, 1 iunie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Salvati miraculos de la executie
-- Au primit condamnarea la moarte. Au fost pusi fata in fata cu ea, i-au simtit respiratia de gheata pe sira spinarii. Cu toate acestea, incredibilul s-a produs: au supravietuit. Din cauza proastei functionari a instrumentelor folosite pentru executie sau, cine stie, datorita vointei divine. Iata cativa dintre norocosii osanditi care au mai apucat sa revada, chiar si pentru scurt timp, lumina zilei.
1. Wenseslao Moguel (cca 1880-?)
La data de 18 martie 1915, Moguel a fost capturat in timpul unei lupte din timpul revolutiei mexicane. Fara a fi supus unei judecati, el a fost condamnat la moarte prin impuscare, in fata unui pluton de executie. Moguel a fost impuscat de noua ori, inclusiv lovitura finala - glontul final primit in cap ca asigurare ca prizonierul a fost ucis. Cu toate acestea, Moguel a supravietuit si a reusit sa si evadeze. Wenseslao a trait multa vreme dupa aceasta "executie". Ba chiar a avut si un cantec dedicat lui si incredibilei experiente prin care a trecut.
2. Joseph Samuel (cca 1780-?)
Samuel s-a nascut in Marea Britanie, dar dupa comiterea unui jaf in anul 1801 a fost trimis in Australia. Acolo, la Sidney, a devenit membrul unei gasti de hoti. In timpul jafului asupra casei unei bogatase, un politist insarcinat cu paza acesteia a fost ucis. La proces, Joseph Samuel a recunoscut participarea la furt, insa nu si la crima asupra ofiterului. Liderul gastii a fost eliberat din cauza lipsei probelor, Samuel a fost condamnat la moarte prin spanzurare. In anul 1801, el si un alt condamnat au fost dusi la Parramatta pentru a fi executati. Dupa terminarea rugaciunii, caruta in care erau cei doi a pornit din loc. Cu toate acestea, in loc sa-l stranguleze, franghia din jurul gatului lui Samuel a cedat. Calaul a incercat din nou. De aceasta data, franghia a alunecat, iar picioarele condamnatului au atins pamantul. La a treia incercare, franghia s-a rupt iar. Guvernatorul a privit acestea ca pe un semn de la Dumnezeu si a decis sa-i crute viata lui Samuel, schimbandu-i pedeapsa la inchisoare pe viata.
3. Willie Francis (1929-1947)
In 1947, Wille Francis, 16 ani, a fost acuzat de uciderea proprietarului unei farmacii din oraselul St. Martinville din Louisiana, Statele Unite. Aceasta omucidere a stat nerezolvata noua luni de zile, pana cand asupra lui Francis a fost gasit portofelul victimei. La scurt timp dupa capturare, in urma interogatoriului, el si-a marturisit in scris fapta. In ciuda existentei a doua confesiuni scrise, la proces Francis a pledat "nevinovat". Avocatul primit din oficiu nu a avut niciun fel de obiectii, nu a adus martori, nu a facut niciun efort in apararea clientului sau. La doua zile dupa inceperea procesului, adolescentul a fost gasit vinovat si condamnat la moarte pe scaunul electric. La 3 mai 1946, in timpul executiei, dupa spusele martorilor, Willie a inceput sa tipe: "Opriti-l! Opriti-l! Lasati-ma sa respir! Nu mor". Scaunul electric nu a reusit in acea zi sa-i curme viata lui Francis. S-a aflat mai tarziu ca scaunul electric portabil folosit atunci nu a fost instalat cum se cuvine din cauza unui gardian al inchisorii care era baut. Dupa executia esuata, Wille Francis a facut apel la Curtea Suprema. N-a castigat procesul: la data de 9 mai 1947, la mai bine de un an de la prima sa executie, tanarul a fost ucis.
4. Maggie Dickson (cca 1700-?)
Maggie a trait in Edinburgh, Sotia, la inceput de secol XVIII. Dupa ce sotul ei a parasit-o in anul 1723, pentru a se putea intretine, femeia a fost nevoita sa-si paraseasca locuinta si sa se mute mai la sud. Acolo s-a angajat la casa unui mosier. In urma relatiei amoroase avuta cu fiul mosierului, ea a ramas gravida. Stiind ca va fi alungata daca s-ar fi descoperit asta, Maggie s-a straduit din rasputeri sa-si tina secreta sarcina. Copilul s-a nascut prematur, murind la cateva zile dupa nastere. Femeia a lasat bebelusul pe malul unui rau. Trupul neinsufletit a fost gasit in aceeasi zi si identitatea mamei dezvaluita. In 1724, Maggie Dickson a fost spanzurata in Grassmarket. Apoi, corpul ei a fost luat si dus catre Musselburgh, unde urma sa fie ingropata. Calatoria a fost intrerupta de ciocaniturile care au inceput sa se auda din interiorul cosciugului. Cand au ridicat capacul, mare le-a fost mirarea sa o gaseasca pe Maggie inauntru vie si nevatamata. Autoritatile au vazut aceasta stranie intamplare ca pe un semn divin si au eliberat-o. Maggie Dickson a mai trait inca 40 de ani.
Ana MUNTEANU 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Dar pe la noi nu au fost cazuri ?   de Aladin
Deci islamiste conduceau Amerlocia in 1947?   de Ghita Bizonu'
A r h i v a
  Jaf-fulger de nestemate    
  Theodor Paleologu: "Castelul Bran a fost un cartof fierbinte"    4 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 BGS tinta interlopilor (3449 afisari)
 Ivan Turbinca Ivanoff "s-a inecat"in Dambovita (1952 afisari)
 Injuraturi ca la usa cortului (1749 afisari)
 Salvati miraculos de la executie (1736 afisari)
 Basescu intr-un Israel in alerta militara (1655 afisari)
 UPDATE Zona in care a dispărut avionul Airbus A330 al Air France a fost identificată (3608 afisari)
 Are 3 ani, dar ar fi implinit 14, daca n-ar fi fost congelata un deceniu! (3217 afisari)
 Dupa ce a pierdut concursul Britain's Got Talent, Susan Boyle a ajuns la psihiatrie  (2111 afisari)
 Frankfurter Allgemeine Zeitung: In cazul unui atac nuclear, nu SUA vor fi cele afectate, ci Federatia Rusa (2045 afisari)
 Vedetele asa cum nu ar vrea sa le vedeti: nemachiate! (FOTO) (1881 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02008 sec.