Ziua Logo
  Nr. 4546 de joi, 28 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Curajosul Enescu
Festivalul si Concursul International "George Enescu" (30 august-26 septembrie) a intrat in faza finala a pregatirilor. Ioan Holender, directorul artistic al evenimentului, a declarat ca nu au aparut schimbari in ceea ce priveste prezenta orchestrelor, chiar daca in lume o serie intreaga de turnee au fost anulate. De asemenea, nu exista niciun fel de restrangere financiara, Theodor Paleologu, ministrul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, precizand ca pentru acesta editie costurile organizarii se situeaza la sapte milioane de euro.
Ca urmare a turneului de promovare initiat de Institutul Cultural Roman (ICR), zeci de jurnalisti straini vor veni la festival. Pentru reclama s-au investit 300.000 de euro, unul din spoturi fiind difuzat pe CNN chiar in timpul investirii lui Obama. Concertele vor fi transmise in direct sau inregistrate de Societatea Romana de Radio (SRR) si Televiziune (SRTv). Alexandru Sassu, presedinte-director SRTv a spus ca inca sunt in negocieri referitor la ce vor transmite, deoarece, "desi TVR a fost si va fi partenerul permanent al festivalului, intr-o lume in care banul incepe sa conteze mai mult decat cultura, a transmite festivalul reprezinta un act de curaj". Pentru prima data, cinci concerte importante, printre care spectacolul "Oedipe" (va fi concertul inaugural si va fi prezentat in premiera la Opera din Toulouse) si Concertul de Gala al Concursului International "George Enescu" vor fi preluate de canalul Mezzo. Programul poate fi consultat pe www.festiva�lenescu.ro. (C.S.P.)
A r h i v a
  Puric rade de moarte    1 comentariu
  InOvatii la Sibiu    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Ivanoff, juristul catastrofa de la CJ Dambovita (2634 afisari)
 Bodyguardul lui Oprea-BGS a fost rupt in bataie (1924 afisari)
 Phenianul pregatit de razboi (1807 afisari)
 Soferie la mica intelegere (1163 afisari)
 Diversiune PSD (1008 afisari)
 EROS SHOW 2009: Laura Andresan si Alina Plugaru au mancat sushi de pe o femeie goala (FOTO/VIDEO) (4514 afisari)
 Rihanna, mai dezbracata ca oricand, in clipul unui coleg de breasla (FOTO/ VIDEO) (2348 afisari)
 Ministerul rus de Externe trece la provocari: Seful Ministerului de Externe al Romaniei denatureaza faptele (1810 afisari)
 UPDATE Adriana Bahmuteanu a nascut de urgenta. Viata copilului nu e in pericol (1739 afisari)
 Se zbate intre viata si moarte dupa ce a fost violata si aruncata din tren (1574 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00766 sec.