Ziua Logo
  Nr. 4545 de miercuri, 27 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Tiganii ataca Bursa
Douasprezece persoane din Bolintin Vale, judetul Giurgiu, au fost arestate, ieri, de procurorii DIICOT - Arges, pentru infractiuni pe piata de capital prin care au creat un prejudiciu de peste doua milioane de lei.
Peste trei sute de detinatori de actiuni au fost inselati de gruparea din Bolintin, din care face parte si nepotul bulibasei din localitate.
Gruparea actiona cu sprijinul unor specialisti de la Depozitarul Central (DC). DC este o institutie fundamentala a pietei de capital, care asigura compensarea si decontarea tranzactiilor bursiere, precum si evidenta registrelor societatilor emitente. DC este o societate pe actiuni, membra a Bursei de Valori Bucuresti, care presteaza servicii emitentilor, intermediarilor si detinatorilor de instrumente financiare. Sase functionari de la DC sunt suspectati ca au furnizat date confidentiale gruparii tiganesti din Bolintin Vale.
Procurorul sef Nicolae Blaga, seful DIICOT Arges - Serviciul Teritorial Pitesti, a precizat ca exista 32 de invinuiti in acest caz, iar faptele de care sunt acuzati sunt pedepsite de lege cu inchisoarea de la 5 la 20 de ani.
"Din august 2007, serviciul de Combatere a Finantarii Terorismului si Spalarii Banilor s-a sesizat din oficiu in legatura cu aspectele pe care le cercetam in aceasta actiune complexa de criminalitate macro-financiara. In dosarul cauzei sunt 32 de invinuiti, care au initiat un grup infractional organizat, l-au constituit in scopul savarsirii de infractiuni grave, in perioada 2006 pana in prezent. Ma refer la infractiuni de genul abuz pe piata de capital. Aceste infractiuni constau in manipularea pietei de capital, efectuand tranzactii prin procedee fictive, cu acte false, inselaciune cu consecinte deosebit de grave si spalarea banilor", a declarat procurorul Nicolae Blaga. "Concret, membrii grupului infractional au racolat sase functionari de la Depozitarul Central, cu ajutorul carora au obtinut date privilegiate, confiden�tiale a peste 300 de persoane care detin portofolii de actiuni de valori mari, de pe intreg teritoriul Romaniei, si care detineau actiuni la societatile de investitii financiare. Au avut acces la aceste date confidentiale, ale partilor vatamate, care detineau in portofoliu actiuni, si, cu acte false pe numele lor, acesti invinuiti au tranzac�tionat actiunile pe Bursa de Valori Bucuresti prin intermediul societatilor de brokeraj, producand un prejudiciul de peste doua milioane lei." a mai spus Blaga.
Marian GHITEANU 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Pai numa ,sefu are voie ?   de Aladin
Hai sa fim seriosi!   de paraipan
Da ce; numai Rockfellerii si Rothschilzii???   de Zamucles
Daca si tiganii au auzit de bursa   de octaaa
A r h i v a
  Dorel insangerat    
  Puscarie pentru alba-neagra    3 comentarii
  Greva generala in Justitie    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 5 lei doctorul, 10 lei specialistul, 100 de lei spitalul (2834 afisari)
 Provocarea (1701 afisari)
 De ce a refuzat Stolojan sefia Guvernului (1518 afisari)
 Kievul speriat de Putin (1470 afisari)
 EBa cosmetizata (1411 afisari)
 Salvati de extraterestri: Un OZN a lovit meteoritul care ar fi provocat explozia de la Tunguska, Siberia (2694 afisari)
 Cand a implinit un an, au inceput sa-i creasca aripi! (FOTO) (2651 afisari)
 Presa ucraineanã: Romania este o hienã a Europei de Est care a anexat teritorii de la vecinii sãi (2228 afisari)
 Un general sustine ca rusii sunt pe cale sa creeze arma care-i transforma pe oameni in "zombie" (1959 afisari)
 Tory Spelling, o umbra a ceea ce a fost odata (FOTO) (1943 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00802 sec.