Ziua Logo
  Nr. 4545 de miercuri, 27 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Sfaturile lui Traian Basescu catre deputatii si senatorii pedelisti
Iubiti-va cu presa
Nu va lasati in fata Guvernului atunci cand va blocheaza initiativele legislative, adoptati cat mai repede noile Coduri, rezolvati problema dosarelor de coruptie blocate in Parlament, iesiti cat mai mult in presa si eliminati pensiile parlamentare. Acestea sunt sfaturile pe care presedintele Traian Basescu le-a dat senatorilor si deputatilor PDL, la intalnirea cu acestia, care a durat mai bine de doua ore.
Seful statului a ajuns luni seara la ora 19 fix in sala grupului deputatilor PDL, unde avea loc intalnirea, fiind primit cu aplauze de catre parlamentarii prezenti. Potrivit unor surse participante, discutiile s-au purtat intr-o atmosfera lejera si s-au centrat pe de o parte pe prioritatile legislative, iar pe de alta parte pe relatiile dintre parlamentari si Guvern. "Va dati seama ca toata lumea a fost curioasa sa afle opinia presedintelui despre posibila candidatura la alegerile prezidentiale. Dansul ne-a spus sa avem incredere in el, sa nu uitam ca decizia ii apartine si a precizat ca aceasta chestiune nu e una care sa fie momentan discutata in partid", a declarat unul dintre parlamentarii prezenti la intalnire. "Cum ar fi ca in ultimele sase luni de mandat sa fiu si candidat? Eu trebuie sa imi duc mandatul la bun sfarsit, despre prezidentiale e prea devreme sa vorbim acum", le-ar fi spus Basescu pedelistilor din Parlament.
Prioritati
Presedintele a insistat, potrivit unor parlamentari PDL, pe necesitatea adoptarii cat mai rapide a noilor Coduri, dar si pe deblocarea dosarelor care ii vizeaza pe pesedistii Adrian Nastase si Serban Mihailescu. Seful statului le-a spus senatorilor si deputatilor ca daca aceste lucruri nu vor fi rezolvate, va exista riscul ca Raportul pe Justitie sa fie unul negativ, iar Romania sa fie in continuare monitorizata pe acest subiect. Mai mult, Basescu a subliniat ca este foarte important ca pe lista de prioritati a parlamentarilor sa se regaseasca si legea salarizarii unice, dar si o lege a pensiilor care sa faca dreptate si sa ofere un venit in functie de contributia fiecarei persoane si nu de salariul din ultima luna. "Eliminati pensiile parlamentarilor! Dati exemplu ca sunteti primii care strangeti cureaua !", i-a sfatuit presedintele pe pedelisti.
Nemultumiri
De cealalta parte, senatorii si deputatii din partidul lui Boc au profitat de ocazie si s-au plans de faptul ca Guvernul le blocheaza initiativele par�lamentare prin netrimiterea, sau trimiterea cu mare intarziere a punctelor de vedere. "Nu va lasati in fata Guvernului! Voi trebuie sa faceti legi, de aceea ati fost alesi si nu trebuie sa va lasati initiativele blocate de catre Executiv", le-ar fi raspuns Basescu. Alesii s-au plans si de relatia cu ministrii PDL, singurul nominalizat fiind ministrul Culturii Teodor Paleologu, moment in care premierul Boc a intervenit si a promis ca va rezolva toate problemele referitoare la relatia dintre Parlament si Executiv.
Seful statului le-a recomandat senatorilor si deputatilor sa fie uniti, sa se sprijine reciproc iar, in ceea ce priveste Coalitia de guvernare, sa nu uite ca singurii care pot sa judece acest parteneriat sunt romanii. Presedintele s-a aratat insa nemultumit de imaginea de inactivitate pe care o au parlamentarii PDL si i-a sfatuit pe acestia sa iasa cat de mult posibil in presa, sa organizeze cat mai multe conferinte de presa, sa aiba o relatie buna cu ziaristii si, daca e posibil, sa-si faca si cate un blog. "Unitatea intre colegii de partid si relatia buna cu presa este singura cale spre succes", a spus Basescu, care le-a promis parlamentarilor PDL ca se va intalni trimestrial cu ei.
Irina S. CHIROIU 
Alte articole
  Basescu pune paie pe focul presei    (Eveniment, 2008-03-17)
  Adversarul "mogulilor" presei Traian Basescu se duce vineri la Congresului Jurnalistilor Romani de Pretutindeni    (2009-08-06 19:51)
  Basescu despre ziaristi: "Astia-s mai rau ca Securitatea" (VIDEO)    (2009-06-25 15:55)
  Basescu se intalneste cu patronul Ringier si omul Gazprom    (2008-04-15 15:38)
  Intors de la Bruxeles, Traian Basescu ataca trusturile de presa    (2008-03-14 19:04)
  Basescu a dat afara jurnalistii de la sedinta CSM    (2008-01-10 15:02)
 Afisari: 249  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  De ce a refuzat Stolojan sefia Guvernului    8 comentarii
  Vanghelie zboara cu Tarom    5 comentarii
  Catalin Predoiu ironizat de PSD    2 comentarii
  Prostii de campanie    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 5 lei doctorul, 10 lei specialistul, 100 de lei spitalul (2834 afisari)
 Provocarea (1701 afisari)
 De ce a refuzat Stolojan sefia Guvernului (1518 afisari)
 Kievul speriat de Putin (1470 afisari)
 EBa cosmetizata (1411 afisari)
 Salvati de extraterestri: Un OZN a lovit meteoritul care ar fi provocat explozia de la Tunguska, Siberia (2694 afisari)
 Cand a implinit un an, au inceput sa-i creasca aripi! (FOTO) (2651 afisari)
 Presa ucraineană: Romania este o hienă a Europei de Est care a anexat teritorii de la vecinii săi (2228 afisari)
 Un general sustine ca rusii sunt pe cale sa creeze arma care-i transforma pe oameni in "zombie" (1959 afisari)
 Tory Spelling, o umbra a ceea ce a fost odata (FOTO) (1943 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01989 sec.