Ziua Logo
  Nr. 4545 de miercuri, 27 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Contrast pe banca
Sir Alex Ferguson este unul dintre cei mai batrani si mai titrati antrenori din lume, dar care declara ca nu si-a pierdut inca foamea de trofee, in timp ce "Pep" Guardiola se afla la primul sezon pe banca unei echipe de seniori, unul
insa exceptional.
Contrastul este extrem de izbitor, dar Ferguson este convins ca experienta sa nu ii va aduce obligatoriu victoria. Fost fotbalist modest, ajuns acum la 67 de ani, tehnicianul scotian a pierdut numarul trofeelor, face glume ca il da nevasta afara din casa si il trimite la munca, dar palmaresul sau este unul fabulos: unsprezece titluri in Anglia, trei in Scotia, cinci cupe in Anglia, patru in Scotia, de doua ori UEFA Champions League, de doua ori Cupa Cupelor si multe alte trofee interne si internationale. A condus pe Aberdeen intre '79 si '86, an in care a trecut la United, pe banca acesteia aflandu-se si astazi. A castigat mai multe trofee decat toti ceilalti manageri ai lui Manchester United la un loc, ceea ce spune multe, tinand cont de numele acestui club legendar, iar in 1999 si-a primit titlul nobiliar din partea Reginei Marii Britanii.
Ferguson nu a pierdut nicio finala la care a participat, este vestea buna pentru fanii englezi, dar nicio campioana nu si-a aparat titlul de la infiintarea Ligii Campionilor incoace. Pe cealalta banca se afla exact opusul lui Ferguson. Josep "Pep" Guardiola are doar 38 de ani. A fost un mare fotbalist, capitan la Barcelonei lui Cruyff de la inceputul anilor '90, a evoluat 11 ani pentru clubul la care a inceput fotbalul, ter�minandu-si cariera cu scurte popasuri la Brescia, AS Roma, Al-Ahli Doha (Qatar) si Deportivo Sinaloa (Mexic). In 2007 este numit "principal" la Barcelona B, iar anul trecut, absolut surprinzator, adus la echipa mare. Un prim sezon cu un titlu, o Cupa a Spaniei si aceasta finala de Liga Campionilor arata ca in fotbalul mare si-a facut intrarea un antrenor pe cale sa devina mare. (B.G.)
A r h i v a
  Timisoara: adio, puncte!    
  Borcea merge in Liga Campionilor    
  Lupescu audiat la DNA    
  Stiri pe scurt    
  Finala de vis    
  Infruntarea zeilor    
 Top afisari / comentarii 
 5 lei doctorul, 10 lei specialistul, 100 de lei spitalul (2834 afisari)
 Provocarea (1701 afisari)
 De ce a refuzat Stolojan sefia Guvernului (1518 afisari)
 Kievul speriat de Putin (1470 afisari)
 EBa cosmetizata (1411 afisari)
 Salvati de extraterestri: Un OZN a lovit meteoritul care ar fi provocat explozia de la Tunguska, Siberia (2694 afisari)
 Cand a implinit un an, au inceput sa-i creasca aripi! (FOTO) (2651 afisari)
 Presa ucraineană: Romania este o hienă a Europei de Est care a anexat teritorii de la vecinii săi (2228 afisari)
 Un general sustine ca rusii sunt pe cale sa creeze arma care-i transforma pe oameni in "zombie" (1959 afisari)
 Tory Spelling, o umbra a ceea ce a fost odata (FOTO) (1943 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00797 sec.