Ziua Logo
  Nr. 4545 de miercuri, 27 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Finala de vis
-- Barcelona si Manchester se lupta diseara (ora 21,45 - in direct la ProTV), la Roma, pentru trofeul UEFA Champions League
Alex Ferguson a castigat anul trecut Liga Campionilor
Iubitorii fotbalului au toate motivele sa astepte cu sufletul la gura acest meci de gala, pentru ca, asa cum nu s-a intamplat prea des in ultimii ani, finala UEFA Champions League aduce fata in fata doua echipe spectaculoase, dar si eficiente. In prim plan se vor afla, evident, starurile de la Manchester si de la Barcelona, adica Ronaldo si Messi, fotbalisti care isi vor disputa si anul acesta suprematia in lume. Asa cum se stie, anul trecut portughezul si argentinianul s-au batut umar la umar pentru trofeele individuale, iar diferenta a fost facuta in favoarea lui Ronaldo tocmai pentru ca acesta si-a trecut in palmares Liga Campionilor.
Roma a fost invadata inca de luni de suporterii celor doua echipe, iar astazi nebunia va fi totala, pentru ca sunt asteptati peste 40.000 de sustinatori ai finalistelor. Toata lumea vorbeste despre un spectacol de vis, insa un englez i-a adus cu picioarele pe pamant. "Asa s-a spus si anul trecut, in semifinale, ca sunt doua echipe de atac si ca va fi un festival de goluri, dar pana la urma nu a fost decat unul singur in doua manse", a avertizat Michael Carrick, mijlocasul lui United. Intr-adevar, in semifinala din sezonul trecut diferenta a fost facuta de o singura reusita, a lui United, dupa ce Ronaldo a ratat un penalty in Catalunia, dar ulterior englezii aveau sa triumfe, in fata conationalilor de la Chelsea, intr-o finala dramatica la Moscova. Respectul pentru adversar a fost la loc de cinste in declaratiile dinaintea jocului de diseara, chiar daca ambele echipe isi doresc mult trofeul.
"De vreme ce nu stiu in ce fel vor juca ei, tot ce trebuie sa facem este sa tinem mingea, sa controlam mijlocul terenului si sa atacam. Ca sa castigam trebuie sa ne impunem stilul nostru, iar antrenorul ne-a spus sa jucam asa cum am facut-o tot acest sezon, sa ne simtim bine, dar sa nu uitam si sa ne stapanim nervii si emotiile", a declarat Xavi, "creierul" de la mijloc al catalanilor. Indisponibilitatile tin clar cu Manchester, pentru ca Alex Ferguson il are in afara lotului doar pe Fletcher, suspendat, care oricum nu era titular. De partea cealalta, Guardiola are trei fundasi din patru iesiti din carti: Dani Alves si Abidal sunt suspendati, iar Rafa Marques accidentat. In aceste conditii, tanarul tehnician va fi obligat sa improvizeze serios in acest compartiment, ceea ce face ca, vrand-nevrand, spaniolii sa fie obligati sa atace prin trio-ul incredibil format din Henry, Eto'o si Messi, primul revenind ieri la antrenamente dupa o probleme la genunchi. Nu in ultimul rand trebuie mentionat ca atat Barcelona, cat si United si-au asigurat noi titluri de campioane cu cel putin zece zile inainte de finala, asa ca jucatorii de baza au fost odihniti la sfarsitul acestei saptamani, prin urmare conditiile pentru o finala de vis sunt indeplinite.
Bogdan GHEORGHE 
Alte articole
  UPDATE 0:23 Sahtior - Werder 2-1 / Lucescu, primul antrenor roman care castiga Cupa UEFA (VIDEO)    (2009-05-20 23:21)
A r h i v a
  Timisoara: adio, puncte!    
  Borcea merge in Liga Campionilor    
  Lupescu audiat la DNA    
  Stiri pe scurt    
  Infruntarea zeilor    
  Contrast pe banca    
 Top afisari / comentarii 
 5 lei doctorul, 10 lei specialistul, 100 de lei spitalul (2834 afisari)
 Provocarea (1701 afisari)
 De ce a refuzat Stolojan sefia Guvernului (1518 afisari)
 Kievul speriat de Putin (1470 afisari)
 EBa cosmetizata (1411 afisari)
 Salvati de extraterestri: Un OZN a lovit meteoritul care ar fi provocat explozia de la Tunguska, Siberia (2694 afisari)
 Cand a implinit un an, au inceput sa-i creasca aripi! (FOTO) (2651 afisari)
 Presa ucraineană: Romania este o hienă a Europei de Est care a anexat teritorii de la vecinii săi (2228 afisari)
 Un general sustine ca rusii sunt pe cale sa creeze arma care-i transforma pe oameni in "zombie" (1959 afisari)
 Tory Spelling, o umbra a ceea ce a fost odata (FOTO) (1943 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01175 sec.