Ziua Logo
  Nr. 4545 de miercuri, 27 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Timisoara: adio, puncte!
-- TAS va mentine sanctiunea dictata de FIFA impotriva clubului banatean, dar cazul legat de palmaresul vechii Politehnici nu este incheiat
Foto: Mediafax
Penalizarea de sase puncte a gruparii de pe Bega nu va fi anulata de catre Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, for care va anunta decizia in cateva zile, sustin surse din cadrul TAS, care adauga ca FC Timisoara risca si alte sanctiuni, care pot ajunge pana la retrogradarea din Liga I, deoarece nu a platit cheltuielile de judecata din disputa cu Politehnica Timisoara (clubul reprezentat de Claudio Zambon) si nici totalitatea despagubirilor financiare pentru folosirea abuziva a numelui, culorilor si palmaresului.
Pe 3 septembrie 2008, FIFA a cerut FRF sa sanctioneze cu sase puncte gruparea banateana, ceea ce s-a intamplat pe 4 septembrie, intr-o sedinta de Comitet Executiv, ca urmare a neaplicarii unei decizii a TAS legata de cazul "palmaresului", disputat de gruparea prezidata de Marian Iancu si de Politehnica Timisoara, echipa din Liga a IV-a reprezentata oficial de italianul Claudio Zambon. Banatenilor li s-a imputat faptul ca echipamentul de joc si site-ul oficial au pastrat insemnele clubului lui Zambon: culorile alb si violet, numele Politehnica, trimiteri la palmaresul si istoricul gruparii reprezentate de italian. FC Timisoara a facut apel la TAS in acest caz, impotriva FRF si FIFA, sustinand ca vina depunctarii apartine federatiei de la Bucuresti, care acceptase dosarul clubului la inscrierea in actualul campionat. Pe 2 aprilie 2009, Marian Iancu si Gheorghe Chivorchian, presedintele si, respectiv, directorul executiv de la FC Timisoara, au fost audiati la TAS, unde au mai cerut, in eventualitatea prelungirii procesului, suspendarea sanctiunii de depunctare pana la luarea unei decizii finale. TAS a anuntat ca verdictul va fi facut public pana la sfarsitul lunii mai, oficialii timisoreni declarand ca acest lucru se va intampla in aceasta saptamana. Intre timp, italianul a fost actionat in instantele civile de catre Iancu. De asemenea, Universitatea Politehnica Timisoara a cerut instantei ca gruparea lui Zambon sa nu mai poarte numele Politehnica, inregistrat la OSIM, dar tribunalul a respins cererea.
Razboiul continua
Chiar daca nu si-au facut mari iluzii legate de anularea depunctarii, sefii din Banat risca acum sa primeasca si alte sanctiuni. Concret, Zambon a reclamat, la randul sau, faptul ca FC Timisoara nu a platit in totalitate despagubirile anuntate de TAS: cate 5000 de euro pentru fiecare meci disputat in "ilegalitate" intre 5 decembrie 2006 - data primei decizii prin care italianul era recunoscut drept continuator al vechii Politehnici si detinator al pal�maresului si al tuturor drepturilor conexe - si pana la aplicarea in totalitate a hotararii instantei elvetiene. "Daca nu plateste, Iancu risca sa se trezeasca retrogradat! De asemenea, si FRF risca sanctiuni pentru ca nu a aplicat in totalitate decizia TAS. N-am renuntat la aceasta lupta, iar procesul va continua", sustine Zambon. "Nu are nicio legatura cazul depunctarii cu cel al palmaresului. Iar problema despagubilor a fost incheiata de mult timp. Cat priveste cele sase puncte, asteptam decizia. Unii spun ca recuperam punctele, altii ca nu. Noi speram ca ele sa vina la echipa", a replicat Chivorchian.
Pagina realizata de Marius GHERGHE 
Alte articole
  Decizia TAS in cazul Timisoara a fost amanata pentru data de 11 iunie    (2009-06-04 18:53)
  Suspans maxim: Timisoara afla pe 5 iunie daca isi va primi punctele inapoi    (2009-05-27 15:10)
 Afisari: 1083  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Borcea merge in Liga Campionilor    
  Lupescu audiat la DNA    
  Stiri pe scurt    
  Finala de vis    
  Infruntarea zeilor    
  Contrast pe banca    
 Top afisari / comentarii 
 5 lei doctorul, 10 lei specialistul, 100 de lei spitalul (2834 afisari)
 Provocarea (1701 afisari)
 De ce a refuzat Stolojan sefia Guvernului (1518 afisari)
 Kievul speriat de Putin (1470 afisari)
 EBa cosmetizata (1411 afisari)
 Salvati de extraterestri: Un OZN a lovit meteoritul care ar fi provocat explozia de la Tunguska, Siberia (2694 afisari)
 Cand a implinit un an, au inceput sa-i creasca aripi! (FOTO) (2651 afisari)
 Presa ucraineană: Romania este o hienă a Europei de Est care a anexat teritorii de la vecinii săi (2228 afisari)
 Un general sustine ca rusii sunt pe cale sa creeze arma care-i transforma pe oameni in "zombie" (1959 afisari)
 Tory Spelling, o umbra a ceea ce a fost odata (FOTO) (1943 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02147 sec.