Ziua Logo
  Nr. 4544 de marti, 26 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Ziua copiilor disparuti
Aproximativ 99% dintre minorii disparuti sunt gasiti de Politie, insa peste 30% refuza sa se intoarca acasa, se arata intr-un raport al IGP prezentat ieri, cu ocazie Zilei Internationale a Copiilor Disparuti. Tot ieri, Romania, alaturi de zece state UE, au lansat numarul unic 116.000, unde se pot face sesizari privind disparitii de copii. Alaturi de celelalte ONG-uri implicate in gasirea copiilor disparuti, asociatia non-profit "BGS pentru dezastre si calamitati" a participat, incepand cu anul 2004, la numeroase actiuni de cautare sesizate de parintii disperati. Organizatia Salvati Copiii atrage atentia ca numarul 112 ramane prioritar pentru sesizarea politiei in aceste cazuri. (C.S.)
Cursa pentru New York
Companiile Delta Air Lines si Air France KLM vor opera, din 2 iunie, un zbor direct pe ruta Bucuresti - New York, transmite Mediafax. Cursa va avea o frecventa de patru zboruri pe saptamana. Pentru calatoriile efectuate intre 2 si 30 iunie, tariful este de 498 de euro pentru un zbor dus-intors, cu rezervari facute pana la 9 iunie, in timp ce un bilet la clasa business costa 2192 de euro, intre 2 iunie si 30 septembrie. Zborul de la Bucuresti la New York a fost operat doar de Delta Air Lines, timp de aproape un an, pana in toamna anului trecut, cand a fost sistat. (C.P.)
Statistica in greva
Statisticienii afiliati la "Sed Lex" au declansat conflictul de munca si ameninta cu declansarea grevei de avertisment, joi, si a grevei generale pe 4 iunie, care ar putea duce la boicotarea alegerilor europarlamentare, informeaza Mediafax. Presedintele Federatiei Sindicale a Statisticienilor din Romania, Dan Paraschiv, a declarat ca salariatii nu au mai primit banii pentru orele suplimentare de aproximativ doua luni, iar in ultima luna nu au mai beneficiat de sporul de stabilitate (20%) si de sporul de conditii vatamatoare (10%), astfel incat au declansat conflictul de munca la nivel national. In domeniu, media salarizarii este de 720 de lei brut. (C.P.)
Restrictii pe Calea Grivitei
Circulatia pe Calea Grivitei, la intersectia cu Sos. Titulescu, pe sensul de mers catre Gara de Nord, va fi restrictionata de la trei la doua benzi pe sens, incepand de astazi, timp de doua luni, pentru lucrari la canalul colector de la Pasajul Basarab. "Pentru realizarea lucrarilor de executie a racordului canalului colector la Pasajul denivelat suprateran Basarab, circulatia va fi restrictionata timp de doua luni de la trei la doua benzi pe sens pe o distanta de 100 de metri", se arata intr-un comunicat al Primariei Municipiului Bucuresti. Reamintim, pentru constructia pasajului a fost inchisa circulatia pe mai multe artere din zona.
A r h i v a
  Maidanezii, emblema Romaniei    13 comentarii
  Pacea de la CFR    
  Scandal pe demolare    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Cine raspunde? Basescu sau Romania? (2748 afisari)
 Antonescu si Orban sunt certati (1794 afisari)
 Case si terenuri scoase la vanzare de banci (1677 afisari)
 De ce sa vorbim cu rusii (1567 afisari)
 Singura impotriva unui imperiu (1344 afisari)
 Cristian Diaconescu despre atacurile din Rusia si Ucraina: In politica externa, nu totul se intampla peste noapte (2400 afisari)
 Brooke Shields: Mi-am pierdut virginitatea la 22 de ani pentru ca ma consideram urata (2006 afisari)
 Jos mainile de pe Mica Rusie, spune Putin Occidentului (1981 afisari)
 Iuscenko anunta ca Ucraina renunta la trecutul ei sovietic. Asteptam si renuntarea la sarma ghimpata ce desparte de Tara romanii din Sudul Basarabiei, Nordul Bucovinei, Tinutul Hertei si Basarabia (1574 afisari)
 Doi batrani din Marea Britanie au descoperit secretul unei casatorii fericite! (1551 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00856 sec.