Ziua Logo
  Nr. 4544 de marti, 26 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Pacea de la CFR
CFR va disponibiliza 3700 de angajati, doar persoane pensionabile, urmand sa fie reduse si cheltuielile legate de prime si sporuri, reduceri echivalente cu disponibilizarea a 4000 de angajati, a declarat ministrul Transporturilor Radu Berceanu, ieri, dupa discutiile cu sindicalistii. Initial, ministrul Berceanu a anuntat ca este nevoie de disponibilizarea a 12.000 de angajati pentru a diminua pierderile de la calea ferata.
Liderul Federatiei Miscare-Comercial, Gheorghe Popa, a precizat ca vor fi disponibilizati 920 de angajati de la CFR Calatori, 1300 de la CFR Marfa si 1500 de la Infrastructura, precizeaza Mediafax. "Nu este satisfacator rezultatul intalnirii cu Radu Berceanu, insa traversam o situatie dificila si, dintre doua rele, am ales raul cel mai mic, astfel ca cei 3.700 de salariati CFR care vor fi disponibilizati in perioada imediat urmatoare vor primi o pensie lunara, evitandu-se, astfel, situatiile in care ar fi fost dati oameni afara, fara vreo compensatie", a declarat Gheorghe Popa.
Radu Berceanu a aratat insa ca aceasta masura este un prim pas al setului de masuri convenit intre sindicate si minister si ca, in perioada urmatoare, vor continua discutiile si pentru alte formule de echilibrare a bugetelor companiilor.
Referitor la propunerea de inchidere a 3000 km de cale ferata, sindicalistii au aratat ca nu sunt de acord si au sustinut ca va fi facuta o analiza la nivel national pentru a vedea cati kilometri se pot inchide si cati pot fi mentinuti in activitate. De asemenea, Berceanu a precizat ca va fi facuta o analiza pentru a vedea cate gari vor fi inchise, cei din administratia locala opunandu-se acestei masuri.
Pe de alta parte, Popa a mai spus ca cele 52 de sectii de cale ferata propuse de minister pentru a fi inchise afecteaza aproximativ 3000 de salariati, sindicalistii afirmand, insa, ca este imposibil sa fie inchise toate. Liderul sindical a mai precizat ca, in cateva zile, la nivel de ramura vor fi semnate contractele colective de munca.
Carmen POPESCU 
A r h i v a
  Maidanezii, emblema Romaniei    13 comentarii
  Scandal pe demolare    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Cine raspunde? Basescu sau Romania? (2748 afisari)
 Antonescu si Orban sunt certati (1794 afisari)
 Case si terenuri scoase la vanzare de banci (1677 afisari)
 De ce sa vorbim cu rusii (1567 afisari)
 Singura impotriva unui imperiu (1344 afisari)
 Cristian Diaconescu despre atacurile din Rusia si Ucraina: In politica externa, nu totul se intampla peste noapte (2400 afisari)
 Brooke Shields: Mi-am pierdut virginitatea la 22 de ani pentru ca ma consideram urata (2006 afisari)
 Jos mainile de pe Mica Rusie, spune Putin Occidentului (1981 afisari)
 Iuscenko anunta ca Ucraina renunta la trecutul ei sovietic. Asteptam si renuntarea la sarma ghimpata ce desparte de Tara romanii din Sudul Basarabiei, Nordul Bucovinei, Tinutul Hertei si Basarabia (1574 afisari)
 Doi batrani din Marea Britanie au descoperit secretul unei casatorii fericite! (1551 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00888 sec.