Ziua Logo
  Nr. 4544 de marti, 26 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Maidanezii, emblema Romaniei
-- Autoritatile romane nu respecta drepturi fundamentale ale oamenilor * ONG-urile militeaza pentru sterilizarea si relocarea cainilor de pe strazi
Alin Burtescu - ZIUA FOTO
Peste 30.000 de maidanezi "populeaza" strazile Bucurestiului, iar perspectiva unei capitale europene, fara caini comunitari este destul de indepartata. Peste 12.000 de locuitori ai Capitalei ajung anual sa fie muscati de aceste animale, care devin violente atunci cand te astepti mai putin. Pe de alta parte, ONG-urile sustin ca prin castrarea si lasarea cainilor in libertate pe strazi vom scapa de aceasta problema si dovedim, astfel, ca suntem civilizati. Insa, indiferent ca sunt sau nu sterilizati, cainii vor putea, in continuare, sa muste la fel de bine!
Palatul Parlamentului este pichetat astazi de cateva ONG-uri, care insista sa se urgenteze adoptarea proiectului de lege pentru modificarea OUG 155/2001 privind gestionarea cainilor fara stapan. "Proiectul de lege prevede obligativitatea construirii de adaposturi pentru caini, pisici si animale mari, sterilizarea si evidentierea animalelor cu si fara stapan intr-o baza de date. In plus, animalele blande, sanatoase si acceptate de populatie vor fi duse in locul de unde au fost luate", ne-a declarat vicepresedintele Federatiei Nationale pentru Protectia Animalelor, Carmen Arsene. Ea a precizat ca va exista cate un "protector de zona" - o persoana oarecare, ce ar urma sa asigure legatura, in privinta cainilor, intre autoritatile locale si ONG-uri. Aceasta persoana nu va avea, insa, niciun fel de responsabilitate in cazul in care cainii comunitari devin agresivi si nimeni nu va putea fi tras la raspundere pentru o eventuala agresiune. Arsene sustine ca intreg procesul de sterilizare a celor 30.000 de caini va dura un an si ca, dupa sterilizare, pentru a scapa de caini, va trebui sa asteptam ca aceste animale sa moara de batranete. Potrivit autoritatilor, sterilizarea si implantarea micro�cipurilor ar costa 50 lei/ animal, ceea ce inseamna un efort financiar de peste 1,5 milioane de lei noi (15 miliarde de lei vechi). Inainte de aparitia Legii 9/2008 prin care se interzice eutanasierea animalelor fara stapan, situatia era tinuta sub control de autoritatile locale. Acestea prindeau animalele, le sterilizau si cele care nu erau revendicate sau adoptate erau eutanasiate dupa o anumita perioada de timp.
Drepturile omului nu sunt respectate
Dreptul la viata, precum si dreptul la integritate fizica si psihica ale persoanei sunt garantate prin Constitutie. De asemenea, dreptul la ocrotirea sanatatii este garantat si statul este obligat sa ia masuri pentru asigurarea igienei si sanatatii publice. Acestea sunt doar cateva articole din Constitutia Romaniei pe care consideram ca nu le respecta autoritatile statului! Mai mult, sanatatea tuturor si, mai ales, a copiilor este pusa in pericol din cauza maidanezilor, ale caror "mizerii" lasate in urma umplu parcurile si trotuarele. Toxocara, infectia produsa de limbricul cainelui, este deosebit de periculoasa pentru oameni. Este stiut deja ca infectarea cu toxocara a unei femei insarcinate este aproape fatala pentru fat. Mai mult, larvele acestui parazit se pot localiza in oricare dintre organele vitale ale omului, provocand mari probleme de sanatate. Specialistii afirma ca, in multe cazuri, un simptom al toxocarozei este reactia de tip alergic, foarte frecventa in randul romanilor. In Romania nu s-au efectuat inca studii epidemiologice care sa precizeze gradul de contaminare al locurilor de joaca sau prevalenta infectiei cu toxocara in colectivitatile de copii.
Corina SCARLAT 
 Comentarii: 13 Afiseaza toate comentariile  
Cainele animalu sfant al primtivilor nostri hanitici   de Ghita Bizonu'
Nu mai castrati maidanezii!!   de coco17
Corina Scarlat ce fel de ruda esti cu George Scarlat ?   de sorge
Haideti sa fim responsabili, trebuie sa ne civilizam!   de m.grig
Dar de japonezu ala ce muri, in citeva minute dupa ce fu muscat de un ciine vagabond, in    de Hokusai san
Sa-i trimita la tara!   de Gargantua
problema maidanezilor   de mmmmm
Emblema Romaniei sunteti voi: securistii jegosi, manipulatori si cenzori   de catani
Comunitaru'   de M_D_L
Io propun....   de Ion Caramache
Insa su tnt res[oectate drepturile potailor ! In numele umanismului nost inteleptualo-hamitic   de Ghita Bizonu'
Mai mare rusinea   de fata neagra
Vesnicele povesti cu maidanezii, cu asfaltarile si cu alte cateva chestii permise de Guvernul Mondia   de M_D_L
A r h i v a
  Pacea de la CFR    
  Scandal pe demolare    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Cine raspunde? Basescu sau Romania? (2748 afisari)
 Antonescu si Orban sunt certati (1794 afisari)
 Case si terenuri scoase la vanzare de banci (1677 afisari)
 De ce sa vorbim cu rusii (1567 afisari)
 Singura impotriva unui imperiu (1344 afisari)
 Cristian Diaconescu despre atacurile din Rusia si Ucraina: In politica externa, nu totul se intampla peste noapte (2400 afisari)
 Brooke Shields: Mi-am pierdut virginitatea la 22 de ani pentru ca ma consideram urata (2006 afisari)
 Jos mainile de pe Mica Rusie, spune Putin Occidentului (1981 afisari)
 Iuscenko anunta ca Ucraina renunta la trecutul ei sovietic. Asteptam si renuntarea la sarma ghimpata ce desparte de Tara romanii din Sudul Basarabiei, Nordul Bucovinei, Tinutul Hertei si Basarabia (1574 afisari)
 Doi batrani din Marea Britanie au descoperit secretul unei casatorii fericite! (1551 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00919 sec.