Ziua Logo
  Nr. 4543 de luni, 25 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Blogul care este
-- Marian Vanghelie: "Am multe idei, de cand ma scol pana ma culc si cand dorm gandesc si am foarte multe idei..."
Pentru ca se incalzeste sa devina presedintele PSD, "primarul care este" se pregateste intens sa calce pe urmele lui Adrian Nastase si Ion Iliescu in materie de blogosfera. Daca fostii lideri ai pesedistilor au avut mare succes cu blogurile lor, Vanghelie spera ca brandul sau sa castige adepti printre internauti, precizand ca are foarte multe lucruri de spus. Ideea i-a venit sambata, cand Nastase a lansat o carte cu postarile sale de pe blog. Presedintele pesedistilor din Capitala va avea astfel ocazia sa se dueleze in scris cu adversarii sai traditionali: Miron Mitrea si Vasile Dancu, doi social-democrati cu un nume greu in acest domeniu.
Primul pesedist in blogosfera a fost Adrian Nastase, care din 2007 poarta un veritabil razboi cu Traian Basescu si procurorii DNA pe paginile virtuale. Scarbit in prima faza de aceasta forma de comunicare, pe care o compara cu o "mahala in scris", Iliescu s-a lansat si el, la 77 de ani, printre internauti. Invidios pe abilitatea celor doi fosti presedinti ai partidului, Marian Vanghelie a decis ca nu este cu nimic mai prejos si ca a sosit clipa sa isi faca simtita prezenta printre bloggeri. Noua stea a pesedistilor a spus ca vrea sa isi creeze un nume puternic in acest domeniu si ca blogul sau va fi unul pragmatic. Primarul Sectorului 5 a reusit astfel sa-i acapareze evenimentul lui Adrian Nastase, care si-a lansat cartea "Blog'n roll" - in fapt o selectie a postarilor sale de pe pagina personala de Internet. "Am multe idei, de cand ma scol pana ma culc si cand dorm gandesc si am foarte multe idei... dar sa vedem cum le armonizam sa le punem in practica la momentul potrivit... Va fi o gandire complexa, am pachet cu toti politicienii asa-zis importanti, ca sa fim putin mai pragmatici. In momentul in care venim, trebuie sa venim cu ceva mai nou. Daca vii asa cu un singur blog... mama, scriu si eu... treci la locul 147. Daca m-am gandit ca vreau sa fiu in urmatorii zece ani undeva, trebuie sa-i si incurc definitiv, de ce sa ii las linistiti?", a subliniat Vanghelie, citat de NewsIn. In final, el s-a aratat extrem de bucuros pentru ca a primit o dedicatie de la Nastase in care acesta ii ura "succes". Celor prezenti, momentul le-a adus aminte de ironiile viïżœcepremierului Dan Nica la adresa primarului Sectorului 5 de la petrecerea de 1 Mai. Pentru ca Vanghelie s-a laudat ca a citit o carte cu pamflete primita cu dedicatie de la Vadim Tudor, ministrul de Interne a glumit: "poate dedicatia".
Arogantul persecutat
Adrian Nastase s-a plans in schimb ca este persecutat si ca toata lumea incearca sa ii stearga realizarile politice. El a spus ca a simtit nevoia sa scoata aceasta carte, deoarece noua conducere a PSD a avut grija sa stearga site-ul partidului de pe vremea sa. Fostul premier a precizat ca acelasi lucru s-a intamplat si la Guvern. "Cum adeseori s-au sters site-urile la partidul pe care l-am condus, la Guvernul pe care l-am condus, probabil din ratiuni tehnice, m-am gandit ca este important sa ramana totusi o urma pentru memoria institutionala sau personala", s-a vaicarit fostul premier. Cu toate acestea, Ion Iliescu i-a ridicat moralul, laudandu-i realizarile din blogosfera. Vanghelie a fost insa cu ochii pe amandoi si a visat cu ochii deschisi la clipa cand pesedistii ii vor savura textele mestesugite scrise pe blogul sau.
Marian Gramaticul
Presedintele pesedistilor bucuresteni nu a dat detalii daca pe blog va scrie el sau va fi ajutat in acest demers de consultanti. Celebru pentru incapacitatea sa de a conjuga verbul "a fi", sau pentru formula "almanahe", "Marian Gramaticul" - dupa cum a fost poreclit de Vasile Dancu, se va alatura unei pleiade de pesedisti care au facut cunostinta cu blogosfera. Daca Iliescu, Nastase, Mitrea si Dancu reprezinta modele de succes, Mircea Geoana, Cristian Diaconescu si Rodica Nassar au esuat lamentabil in acest demers. Surse din partid ne-au declarat ca primul isi va reactiva blogul in campania pentru prezidentiale, in timp ce blogul lui Diaconescu ne aduce aminte ca anul trecut a candidat pentru Primaria Capitalei (C.A.)
Cristian ANDREI 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
avem ce meritam   de stan patitu
marean   de naem
Asta intai si intai sa invete sa scrie, apoi sa-si faca blog   de octaaa
A r h i v a
  Basescu la tuns de oi    6 comentarii
  Prostii de campanie    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Profesoare in calduri (2998 afisari)
 Candidatul din dulap (2567 afisari)
 Zece piedici in calea reformei din Educatie (1684 afisari)
 Leul anticomunist (1621 afisari)
 LDP Dambovita judecata in familia Ivanoff (1324 afisari)
 "Guvernul Mondial", alaturi de alte organizatii influente, a colaborat cu Kremlinul pentru inlocuirea lui Ceausescu (4778 afisari)
 A facut sex in fiecare zi pentru a scapa de cancer (3589 afisari)
 Un alt politolog rus: Serviciile secrete occidentale au precipitat lovitura de stat din Romania pentru ca se temeau ca Bucurestii ar fi putut crea bomba atomica (2981 afisari)
 S-au rugat ani de zile unor oase de animale si nu unor moaste! (VIDEO) (1701 afisari)
 Nave militare și aeronave, pregătite pentru luptă in Marea Neagră (1660 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01062 sec.