Ziua Logo
  Nr. 4543 de luni, 25 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Teatru pe sine
-- Din Ankara, porneste, astazi, un tren special care va parcurge celebra linie feroviara de lunga distanta Orient Express, care unea Parisul de Constantinopole.
Orient Expressul revine dato�rita unui proiect international inedit: dramaturgi din Turcia, Romania, Serbia, Croatia, Slovacia, Italia si Germania au scris texte care au ca tema principala trenul, iar teatre din aceste tari au produs spectacole. Caile ferate turcesti au pus la dispozitie un tren special, cu vagon-scena, "opriri teatrale" urmand sa aiba loc in 13 gari. Voiajul artistic se va incheia cu Festivalul Orient Express din Stuttgart (9-19 iulie), care va reuni toate productiile.
Din Romania, Nationalul craiovean s-a alaturat acestei propuneri, cu piesa "Occident Express"de Matei Visniec, in regia lui Alexandru Boureanu. La noi, trenul va prezenta trei dintre productiile acestui proiect: "Ex-Press"de Sirin Aktemur Toprak (Teatrul de Stat din Turcia), "80 days and 80 nights" de Soeren Voima (Schauspiel Stuttgart, Germania) si cea din Banie. Ele vor fi jucate in garile din Bucuresti (Baneasa - 27, 28 mai), Craiova (29, 30 mai) si Timisoara (Nord - 31 mai, 1 iunie). Pentru reprezentatiile din Capitala, rezervarile se pot face la ArCuB, intrarea fiind libera.
Ultima calatorie a Orient Expre�ssului a avut loc in 1977, insa, din anii '30, numele ii devenise sinonim cu luxul, principalii sai clienti fiind membrii Caselor Regale, nobilii, oamenii de afaceri, diplomatii si burghezii. Orient Expressul de azi incearca sa reinvie traditia actorului-trubadur. (L.D.)
A r h i v a
  Politist, dublu victorios    
  Jurnalul Annei Politkovskaia    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Profesoare in calduri (2998 afisari)
 Candidatul din dulap (2567 afisari)
 Zece piedici in calea reformei din Educatie (1684 afisari)
 Leul anticomunist (1621 afisari)
 LDP Dambovita judecata in familia Ivanoff (1324 afisari)
 "Guvernul Mondial", alaturi de alte organizatii influente, a colaborat cu Kremlinul pentru inlocuirea lui Ceausescu (4778 afisari)
 A facut sex in fiecare zi pentru a scapa de cancer (3589 afisari)
 Un alt politolog rus: Serviciile secrete occidentale au precipitat lovitura de stat din Romania pentru ca se temeau ca Bucurestii ar fi putut crea bomba atomica (2981 afisari)
 S-au rugat ani de zile unor oase de animale si nu unor moaste! (VIDEO) (1701 afisari)
 Nave militare ºi aeronave, pregãtite pentru luptã in Marea Neagrã (1660 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00720 sec.