Ziua Logo
  Nr. 4541 de vineri, 22 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Stiri pe scurt
Facut tigan in Italia
Cotidianul "Il Giornale", unul dintre cele mai influente ziare din Italia, n-a rezistat tentatiei de a-l ataca pe Lucescu, anuntand ca "tiganul roman a luat Cupa UEFA!". Gestul poate fi legat de problemele pe care comunitatea rroma le provoaca in Italia, nefiind prima data cand romanii sunt jigniti, Mutu si Chivu fiind si ei "gratulati" in acest mod. Altfel, site-ul oficial al forului mondial a gafat impardonabil in comenta�riul facut pe seama finalei Cupei UEFA, confundand numele antrenorului roman al lui Sahtar. "Lupescu tinteste mai multa glorie in Europa!", este titlul dat de site-ul FIFA dupa victoria lui Sahtar cu 2-1 in fata lui Werder Bremen. Totusi, in textul stirii, FIFA a revenit la normal: "Antrenorul lui Sahtar, Mircea Lucescu, si-a fixat un nou obiectiv, dupa ce a luat Cupa UEFA. Liga Campionilor este noua tinta", scrie site-ul oficial al FIFA, care ieri dupa-amiaza a corectat si eroarea din titlu. Altfel, toata presa mondiala il elogiaza pe Mircea Lucescu, ziarele din Turcia fiind cele mai laudative la adresa romanului, considerat "ultimul imparat", "regele Istanbulului" si "profeso�rul fotbalului".
Laude de la Sandu
Presedintele FRF, prezent pe "Sukru Saracoglu" la finala UEFA, l-a ridicat in slavi pe Lucescu pentru castigarea trofeului. "A facut pana acum istorie, dar acum a intrat in legenda marilor antrenori. Lucescu este un mare antrenor. E o performanta importanta pentru fotbalul romanesc, sunt doi conationali de-ai nostri implicati, deci nu putem sa ramanem indiferenti. Putem fi si noi acolo cu o echipa din Romania, dar trebuie sa investim. Steaua a avut o sansa, trebuia sa construiasca din acel punct, insa nu s-a intamplat asa, din pacate", a spus Mircea Sandu, care a mers la Istanbul pentru a se documenta in legatura cu modul in care se organizeaza o finala de cupa europeana, in conditiile in care, in 2012, ultimul act al Europa League va avea loc la Bucuresti.
Petrecere intima
Orele de dupa meci au fost petrecute de Mircea Lucescu alaturi de familie si de cei mai apropiati prieteni ai sai. Neli, sotia antrenorului, fiul Razvan, prietenii Dinu Gheorghe si Constantin Anghelache au stat alaturi de castigatorul Cupei UEFA la un pahar de vin. Petrecerea s-a intins pana in zori, grupul parasind restaurantul in jurul orei cinci. Meniul a fost unul pe gustul lui "Il Luce", cu fructe de mare, peste si vin alb.
Galata refuzata
Mircea Lucescu a declarat la Istanbul ca a primit o oferta de la Galatasaray, cu care a mai colaborat in perioada 2000-2002, dar a refuzat-o, informeaza cotidianul turc "Star". "Stiu despre interesul celor trei mai echipe din Turcia, Galatasaray, Besiktas si Fenerbahce, dar singura oferta pe care am primit-o a fost de la Cim-Bom. As fi bucuros sa antrenez din nou pe Galatasaray, dar acest club are mari probleme financiare. Pentru ca nu cred ca aceste probleme vor fi rezolvate in scurt timp, am refuzat politicos oferta", a declarat Lucescu.
Prefera Barcelona
"Il Luce" a spus dupa castigarea finalei UEFA ca ar vrea ca adversar in Supercupa Europei pe FC Barcelona, care urmeaza sa intalneasca la Roma,
pe 27 mai, in finala Ligii Campionilor, pe Manchester United. "As vrea cu Barcelona. Ar fi anul Barcelonei si cred ca-l merita", a spus Lucescu pentru site-ul oficial al lui Sahtar. Barcelona a facut parte din aceeasi grupa a Ligii Campionilor cu Sahtar, castigand la Donetk (2-1) dupa o faza controversata din ultimul minut, cand catalanii n-au trimis mingea afara in monentul in care un adversar era cazut la pamant. "E o rusine!", a tipat Lucescu atunci. In returul de pe "Camp Nou", Sahtar a castigat cu 3-2, in ultima etapa, dar Barcelona a jucat cu rezervele, fiind deja castigatoare a grupei.
Schaaf resemnat
Antrenorul lui Werder a declarat dupa infrangerea cu Sahtar ca toti jucatorii sai sunt dezamagiti ca au pierdut finala Cupei UEFA, insa trebuie sa accepte acest lucru. "Toata lumea este dezamagita in vestiare, nu am reusit sa castigam aceasta finala, dar trebuie sa acceptam acest lucru. Acum trebuie sa ne concentram pe restul programului, adica la meciul cu Wolfsburg de sambata si la finala Cupei Germaniei. Nu am reusit sa fim stapani pe noi la aceasta finala. Sahtar a jucat mai bine si a castigat pe merit. Ii felicit pe invingatori", a spus Thomas Schaaf, care a adaugat ca nu pune esecul pe seama absentelor de marca, Diego, Mertesacker si Hugo Almeida.
MTS la judecata
Examenele de evaluare pentru ocuparea posturilor de conducere a serviciilor publice deconcentrate din subordinea MTS au produs un cutremur in teritoriu, fiind inlocuiti din functii mai multi directori neagreati politic. Printre cei "decapitati" se numara si fostele glorii ale sportului autohton, Marieta Ilcu si Fita Lovin, dar si fostul sef al CSM Pitesti, Dinu Gheorghe, cel care castigase in urma cu trei ani procesul cu ANS dupa ce fusese demis ilegal din functie. Si cum mai multi fosti conducatori vor sa-si caute dreptatea in justitie, considerand ca le-au fost incalcate unele drepturi, este de asteptat in urmatoarea perioada o avalansa de procese cu MTS. De altfel, o prima batalie juridica se deruleaza la Pitesti, unde fostul sef al DSJ Arges, controversatul Laurentiu Achimescu, a castigat un proces. Intre timp, insa, au fost publicate rezultatele evaluarii nationale, iar noul coordonator al sportului argesean este Marian Grigorescu. (T.R.)
Demci preia Dinamo
Infrangerea suferita in play-off-ul Diviziei Nationale de rugby in fata rivalei RC Farul Constanta, scor 21-30, a fost digerata foarte greu de conducerea CS Dinamo, care a decis sa-l inlocuiasca pe antrenorul principal Daniel Neaga cu fostul secund Stefan Demci. Pornind de la premisa ca "la Dinamo se doreste performanta si nu se admit jumatati de masura", prim-vicepresedintele Mircea Copaci a fost nemultumit de esecul de la Buzau (n.n. - terenul Dinamo este suspendat) si a propus o schimbare, astfel ca, de ieri, staff-ul tehnic este compus din Stefan Demci si Cristi Haldan, fratele fostului fotbalist dinamovist decedat in 2000. De mentionat ca rugbistii din Groapa ocupa locul trei in clasamentul intern, cu 48 de puncte, fiind devansati de Steaua (60) si Baia Mare (49). (T.R.)
A r h i v a
  Cupa Romaniei    
  Sarbatoare scurta pentru "Il Luce"    
  Stelistii mor de ras    2 comentarii
  Prunea amenintat cu retinerea    
  LIGA I - ETAPA A 32-A    
 Top afisari / comentarii 
 Asaltul Rusiei asupra Romaniei (8091 afisari)
 Moldova: scenariul urmatoarei escaladari (5051 afisari)
 Militarii NATO pregatiti pentru razboi (2241 afisari)
 Atacuri continue dinspre Kremlin (2074 afisari)
 Modernizarea aeroportului Marculesti (1941 afisari)
 YouTube, invadat de filme porno (18789 afisari)
 New York: Cei mai bogati oameni din lume s-au intalnit in secret din motive de criza (2047 afisari)
 Il Giornale trimite Ambasada Romaniei din Roma si presa romaneasca "sa puna mana pe dictionar" in cazul Lucescu (1633 afisari)
 Angelina Jolie, beata la Cannes! (FOTO) (1601 afisari)
 Paris Hilton, filmata in timp ce-si mangaia sanii! (FOTO) (1320 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01148 sec.